Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Научна конференция 3-4 ноември 2017 г, София


Recommended Posts

nauchna_konferencia_sofia_2017.jpg

Драги приятели,

Раждането на европейската наука е знаменито събитие в културния живот на човечеството. В своето развитие от Античността до днес тя се опитва да обхване всички възможни разклонения на живота и продължава да прогресира, създавайки нови изследователски пространства. Несъмнено науката е проекция на човешкия дух в света, поради което тя е същностно необходима за индивидуалното, социалното и духовното развитие на човека.

Творчеството на Учителя Петър Дънов обхваща множество тематични области с най-разнообразни духовни послания, екзистенциални решения и научни полета. Неизменна част от това творчество са науката, философията, образованието, възпитанието, музиката, изкуството и др. В своето слово той дава важни насоки за разрешаването на множество съвременни проблеми от най-различно естество – морално, социално, научно, философско, психологическо, педагогическо, музикално и т.н. От тази гледна точка изследването на словото му е повече от необходимо за днешното време, поради което продължаването на тази традиция от Общество Бяло Братство, датираща от края на миналото столетие, е едно актуално събитие. Убедени сме, че то ще отговори по подходящ начин на потребностите на съвременния човек.

Науката, образованието и възпитанието са пространни области в словото на Учителя, които той разглежда по най-различни начини и в най-разнообразни аспекти. Тяхното изследване ще допринесе за разгръщането и приложението на това слово, в което се крият възможностите за бъдещото развитие на човешката култура.

https://www.facebook.com/events/117274432245670/

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво pinned this topic
  • Иво unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...