Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблеми с ниско кръвно налягане


Recommended Posts

Здравейте,аз съм момче на 16. Имам следния проблем.Преди 1 седмица се връщах от планина в колата ми стана лошо помислих си,че е от пътя спряхме за глътка въздух и от момента който слезнах от колата усетих силно замайване строполих се на земята започнаха иглички по цялото тяло и скованост чувството беше все едно умирам.Наложи се да отидем до спешното приеха ме с кръвно 80\40 след като ми сложиха абокат кръвното ми се дигна до 100\60 и ме исписаха.Мина една седмица.Бях в училище стана ми лошо виеше ми се свят отидох до сестрата да ми измери кръвното показа 90\50 след което падна на 80/40 пак се повтори същото крайницие ми изтръпнаха.Започна и сковаването и чувството все едно умирам.продължи някъде около 2 минути след което се почувствах по-добре не се стигна до спешно или бърза помощ.Сестрама ми измери кръвното и се беше нормализирало 120/70 върпоса ми е: някои знае ли от какво се предизвикала това и дали е имал същото изживяване. И дали падането на кръвното ми може да е предизвикало паник атака. Защото в момента ме е страх от открити пространства 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Станислав :)

Ниското кръвно наистина е сериозен проблем, макар и пренебрегван от много хора. Не съм специалист, но самата аз съм с постоянна горна граница 100. Това, което описваш, се получава при сближаването на долната и горната граница. Има доста написано за това - можеш да си го прочетеш и сам - търси хипотония на всички езици, които ползваш. 

От опит как да се справяш:

- най-важното - поне 2 литра вода на ден (най-малко!) - при това не наведнъж а по 200 - 250 гр на час средно. Добре е да бъде с температурата на тялото. Това ще оправи и много други функции на твоя организъм.

- много движение, но не резки тежки натоварвания

Останалото можеш да прочетеш в Гугъл. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ами кръвно налягане 80/40 си означава колабиране. Аз съм го получавала 3 пъти и ме свестяваха с амоняк и системи. Първият път бях някъде на твоите години. Няма да разказвам повече... Трябваше да стана на 30 г., за да осъзная, че това е сериозно. Промених си начина на хранене и особено поемане на вода. Това повлия положително не само на проблема с кръвното налягане. Оттогава е постоянно - 100/60 - пак е ниско, но съм свикнала. Свикнах и на дисциплината, която то налага... Тук, според мен, са добри съветите. Аз лично съм правила тази комбинация - действа много освежаващо и укрепващо, и е вкусна :)

https://lekuva.net/51039/koga-e-opasna-blizkata-granitsa-pri-kravnoto-nalyagane.html

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте и аз имам от години проблеми с ниското кръвно налягане. Много ми помага айрян с повече сол и качествен черен шоколад. Кафето в умерени количества, също е препоръчително :)

Линк към коментар
Share on other sites

Кафето освежава, но после източва течностите - аз винаги поемам мин. 400 гр чиста вода заедно с него. 

Айрян със сол е класика, но е желателно да не се стига до него. Ниското кръвно налягане  е сигнал, че е нужно да полагаме грижи за тялото и душата във всяко отношение и по всякакъв начин - с любов към Бог и всичко, с което ни е дарил.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...