Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Stanislav1846

Проблеми с ниско кръвно налягане

Recommended Posts

Здравейте,аз съм момче на 16. Имам следния проблем.Преди 1 седмица се връщах от планина в колата ми стана лошо помислих си,че е от пътя спряхме за глътка въздух и от момента който слезнах от колата усетих силно замайване строполих се на земята започнаха иглички по цялото тяло и скованост чувството беше все едно умирам.Наложи се да отидем до спешното приеха ме с кръвно 80\40 след като ми сложиха абокат кръвното ми се дигна до 100\60 и ме исписаха.Мина една седмица.Бях в училище стана ми лошо виеше ми се свят отидох до сестрата да ми измери кръвното показа 90\50 след което падна на 80/40 пак се повтори същото крайницие ми изтръпнаха.Започна и сковаването и чувството все едно умирам.продължи някъде около 2 минути след което се почувствах по-добре не се стигна до спешно или бърза помощ.Сестрама ми измери кръвното и се беше нормализирало 120/70 върпоса ми е: някои знае ли от какво се предизвикала това и дали е имал същото изживяване. И дали падането на кръвното ми може да е предизвикало паник атака. Защото в момента ме е страх от открити пространства 

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Станислав :)

Ниското кръвно наистина е сериозен проблем, макар и пренебрегван от много хора. Не съм специалист, но самата аз съм с постоянна горна граница 100. Това, което описваш, се получава при сближаването на долната и горната граница. Има доста написано за това - можеш да си го прочетеш и сам - търси хипотония на всички езици, които ползваш. 

От опит как да се справяш:

- най-важното - поне 2 литра вода на ден (най-малко!) - при това не наведнъж а по 200 - 250 гр на час средно. Добре е да бъде с температурата на тялото. Това ще оправи и много други функции на твоя организъм.

- много движение, но не резки тежки натоварвания

Останалото можеш да прочетеш в Гугъл. 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами кръвно налягане 80/40 си означава колабиране. Аз съм го получавала 3 пъти и ме свестяваха с амоняк и системи. Първият път бях някъде на твоите години. Няма да разказвам повече... Трябваше да стана на 30 г., за да осъзная, че това е сериозно. Промених си начина на хранене и особено поемане на вода. Това повлия положително не само на проблема с кръвното налягане. Оттогава е постоянно - 100/60 - пак е ниско, но съм свикнала. Свикнах и на дисциплината, която то налага... Тук, според мен, са добри съветите. Аз лично съм правила тази комбинация - действа много освежаващо и укрепващо, и е вкусна :)

https://lekuva.net/51039/koga-e-opasna-blizkata-granitsa-pri-kravnoto-nalyagane.html

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте и аз имам от години проблеми с ниското кръвно налягане. Много ми помага айрян с повече сол и качествен черен шоколад. Кафето в умерени количества, също е препоръчително :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Кафето освежава, но после източва течностите - аз винаги поемам мин. 400 гр чиста вода заедно с него. 

Айрян със сол е класика, но е желателно да не се стига до него. Ниското кръвно налягане  е сигнал, че е нужно да полагаме грижи за тялото и душата във всяко отношение и по всякакъв начин - с любов към Бог и всичко, с което ни е дарил.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×