Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-6.11.-12.11.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-6.11.2017г

Де се намира подсъзнателният и свръхсъзнателният живот? – Те са двата полюса на Божествения живот. Подсъзнателният живот е този на ангелите, а свръхсъзнателният е животът на Божествения свят. Съзнателният и самосъзнателният живот представляват двата полюса на човешкия живот. Съзнателният живот е този на светиите, на напредналите духове, които са минали преди нас; самосъзнателният живот е нашият индивидуален живот. При съзнателния и подсъзнателния живот вие трябва да изучавате една област от живата природа, която има връзка със сегашния ви живот. В подсъзнанието, запример, са складирани всички възможности за реализиране на нещата.

Обич към знанието

11008048_999816990057550_1170209845_n.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-7.11.2017г

Досега добрите слугуваха на злите, а отсега нататък ще се обърне наопаки: злите ще слугуват на добрите. Господ е започнал да чисти света, но това го знаят само умните хора. Сегашните министри, владици, попове ако крадат, не само те, но и родът им ще изчезне, помен няма да остане. Трябва да се разбере, че има ред и порядък в света.

Бележки_от_едно_тефтерче_на_брат_Димитър_Голов

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-8.11.2017г

Сега архангел Михаил е военачалник, той е, който се състезава на земята с лошите духове, които ще разпръсне, ще разсипе и ще обърне мислите им против тях. Всичките светии ще дойдат на земята, но чакат благоприятни условия и тия условия Христос ще ги подготви, за да дойдат. ...Вие сте при вратата на една епоха, в която настава чистене. Който е прав, той ще слугува най-много.

БЕЛЕЖКИ от едно тефтерче на брат Димитър Голов

São_miguel.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-9.11.2017г

Първото нещо, което се изисква от човека, е да обича душата си. Тъй щото, когато човек обикне себе си, т. е. своята душа, той ще може да образува правилна връзка и с всички хора. Само по този начин, във всички свои близки човек ще види души, които страдат като него и ще може да им помага. Значи, между личността и душата на човека има голяма разлика. Личността се занимава с дребнави работи, а душата се занимава с възвишени работи. Разумният, Божественият живот е живот на душата, дето всяко нещо се извършва на своето време.

Вехтото премина

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-10.11.2017г

Днес от всички съвременни хора се изисква разумно сърце, светъл ум и силна воля, за да могат да се насърчават. Само така човек може да се освободи от личния елемент в себе си. ...Ние не се интересуваме от грешките и престъпленията на хората; ние имаме пред вид винаги доброто у човека. Като срещна някой човек, колкото и лош да минава за другите, аз гледам да намеря в него една добра черта. Намеря ли такава, радвам се, защото тази черта един ден ще се развие и ще победи лошото в него.

Вехтото премина

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-11.11.2017г

Страданията в живота се дават, за да ни подтикнат към повдигане. ...Страданията са водопади, за да измиват сърцата ни, те да ни избелят.

Добро сърце и добър ум

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-12.11.2017г

Като ученици, вие трябва да бъдете благоразумни, да не се самоосъждате. Ако хората ви съдят, вие трябва да се вслушвате в тяхната съдба. Обезсърчавайте се, без да се обезсърчавате. Гневете се, без да се гневите. Изобщо, дойдете ли до отрицателното, проявявайте го привидно, като на театър, без да влагате себе си, сърцето си в него. Дойдете ли до доброто, проявявайте го от все сърце. Цялото ви същество трябва да взима участие в правене на добро. Каквото добро и да направите, никога не мислете, че много сте направили.

Новото възпитание

b49149a05b794386a2f3140e42e11b07.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...