Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Филми, които оставят спомен - предложения


kaloqn.georgiev1

Recommended Posts

Здравейте, почитател съм на хубавите филми. Обожавам да релаксирам с някое хубаво филмче, било то разпускаща комедийка или с по-сериозен сюжет. Изглеждал съм почти всички филми, които са пуснати в нета за теглене. Именно затова ще съм ви благодарен ако ми препоръчате някой филм, хубав естествено. Без значение е дали ще бъде стар или нов, искам просто да остави спомен у мен и да ме грабне. Благодаря предварително.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мандолината на капитан Корели - Captain Corelli's Mandoline

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Дяволът (в случая подвизаващ се с имената Луцифер Морнингстар) моли Бог за помощ в сериала "Луцифер" след като е застрелян от престъпник и усеща, че умира. Молбата му към неговия Отец е да му върне живота с обещание, че ще изпълнява волята му. Иска да остане в този свят, за да може да защити любимата си, която е в опасност.
Оказва се, че е раним, само когато детективката Клоуи Декър е наоколо, а в ситуацията тя беше наблизо и той неочаквано за самия него умря...

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Гледал съм го поне 2 пъти. Любим.

"Три дни"/"Три дни до Коледа"

"Когато една млада и свободолюбива жена умира, небесен ангел дава шанс на опечаления й съпруг да изживее отново последните три дни от съвместния им живот. Романтична комедия с участието на Кристин Дейвис ("Сексът и градът”, "Мелроуз плейс”), Рийд Даймънд и Тим Медоуз ("Светът на Уейн 2”).

Андрю Фармър (Даймънд) е млад издател, чиято кариера се е развила за сметка на семейния му живот. Десет години след като се жени за детската си любов Бет (Дейвис), двамата се отчуждават и бракът изпада в криза. Тогава, три дена преди Коледа, Бет се втурва на улицата, за да спаси едно кученце и умира под минаващата в този момент кола. С внезапната й смърт животът на Андрю изгубва смисъл и той започва да мечтае как ще върне времето назад."

(https://www.btv.bg/movie/cinema/movies/tri-dni.html)

Редактирано от Кон Круз
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

На няколко пъти попадам на юношеския сериал ,,Клуб Веселие " . Искаше ми се да изкажа възхищението си , Но нещо ме спира , въпреки умело представеното  приемане на различните , в сексуално отношение  . На практика , в себе си и около себе си , разпознавайки различната сексуалност , не усещам заплаха , а интерес и любопитство . Както към някакво непознато животинче опитващо се да се гали и мяука , но не приличащо на коте . Опасявам се за хората , за обществото , чиято част съм . Кое е правилното ? Знам че краят е неизменен и безкрайно далечен и е хубавво да си спестим страданията  който разпознаем . И мисля че не заклеймяването на гей браковете е решението , а разбирането . Разбирането и разграничаването на съдържанието във човешките отношения  . Разграничаване в разпознаване , като първи етап в мисленето . Мисля за тези отношения е валидно : ,, по плодовете ще познаете " . Важно е да се ражда нещо смислено , за разлика от празното удоволстване . Когато нещо прави живота по--поносим е добро . А да се чудим как да се забавляваме , е най лошия сценарий , най хлъзгавия път . :) 

С тази уговорка мога да кажа , че сериала ,,Клуб Веселие " , е един светъл филм .  https://www.btv.bg/gallery/comedy/series/klub-veselie.html

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

- Игра на престоли - Всичко е вътре, отвъд наивно бонбоненото, но в актуално реалното - цялостност.А духовноста е именно цялостност!

- limitless (2011) - хапчето е само котвичка за ума - зад това иде реч за възможностите.

- Люси - отново, зад продаваемия екшън, много дълбок замисъл и предаван цялостен смисъл за потенциал, безпредел и величие не розови, а именно благодарение на цялата привидна, нагоново водена житейска илюзия...

- Черно огледало - какво се случва, когато техниката се развива, а нравствеността деградира...

- Остров (по-горе е сложен) - промяната, дълбоката вяра, искрността, покаянието като завръщане, простотата и величието...

- Облакът Атлас - паралелност, прераждане, цикличност, многослойност, отвъд черно-бялото...

- разбира се, Матрицата - дълбок, много дълбок замисъл, трогващ ядрени, събуждащи (будистки, кабалистични...) свето и себевъзприятия...

- Свръхестествено (supernatural, сериал) - зад привидния екшън, стоят купища от теолози, сравнителни религиоведи и митологоведи, оформящи сценария, засягат се ключови въпроси за битието, света, смисъла, Бога, двоичността, доброто и злото и отвъд тях, смъртта и отвъд нея...

- Френското кино - предава тънки емоции и разчита не на бум бам екшъна, а на актьорската чудесна игра.

- Руското кино - жертвеност, огромна смелост, великодушие, човещина, искреност - това често е червената нишка, велико е...

- Много други - но помня образно, а не имена... 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Има още един филм с участието на Скарлет Йохансон, в който тя играе...необичайна жена (извънземна). Но е слабичък (поне според мен...).

https://bg.wikipedia.org/wiki/Под_кожата

Линк към коментар
Share on other sites

Snow Queen / Снежната Кралица (2002)

"Резюме : Герда и Кай са неразделни са свързани с обич и нежно приятелство. Веднъж в окото и сърцето на Кай попадат парченца от счупено вълшебно огледало. От този миг нататък Кай става мрачен и зъл, отблъсква Герда и един ден внезапно изчезва. Водена от обичта си Герда решава да намери Кай и предприема опасно пътешествие. Намира го в двореца на Ледената кралица, където, без да знае, той й помага да се отърве от ужасното проклятие, под което е принудена да живее."

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Любима част от иначе един нелюбим ми и по мое мнение тъпичък филм, който не бих препоръчал заради прекалено многото насилие и прекалено нереалистичните бойни умения за хора, които се водят обикновени хора (при това един от тях е момиченце).

Едно момче, обикаля улиците облечено като супер герой. В опит да спаси котарак се стига до там, че да се бие яростно с трима хулигани, които са тръгнали да убиват някакъв тип..., може би също хулиган. Казва на едно друго хлапе да звънне в полицията, а то вместо да направи това (което наистина е най - разумно в ситуацията), извика другите дечурулига, за да гледат и те и даже взе да снима... :D:(

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Откъс от "Плънкет и Маклийн" (може да се каже любим ми филм, който ми е оставил спомен, но аз съм много паметлив по отношение на филми). Главните герои са разбойници, но поне крадат само от ояли се и аристократи. Свързва ги здраво приятелство. Единият от тях има любовна афера с дъщерята на съдия Гибсън, което усложнява допълнително живота на джентълмените-разбойници. Животът на осъдения симпатичен грабител взе да минава пред очите му като на кинолента, а гадният (той си беше наистина такъв) съдия злорадстваше...преждевременно....

https://www.vbox7.com/play:2cec9e5175

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Три филма са ме впечатлявали с тоталната си абстрактна, но що-годе научна фантастика (изключвам Матрицата и Еквилибриум).

И в трите основата на завръзката в сюжета е свързана с "времевите пътувания" или "пределите на времето".

1."Пренасочване"/Predestination,  https://www.cinefish.bg/Predestination-id34736.html . С Итън Хоук, австралийски. Страхотно "потапяне" в идеята за Самопораждането. Дори Итън Хоук като му дали сценария попитал - "Е, добре де, аз кой персонаж играя?!" , хихи.

2."Разполовен"/MAN DIVIDED (AKA. QEDA), http://m.cinemax.bg/movie/Разполовен_-95508- датски. Интересен филм, в който по доста метафоричен начин е "илюстрирана" Сянката ни и това, което различава мисленето, задачите, заповедите и т.н от чувстването и усещанията, които ни вдъхновяват. В доста абстрактна форма е представено предноописаното, но смятам, че "филтъра" на атмосферата на "черно-червеното бъдеще" не би попречило достигането до идеята за дуалността и оригиналното и артистично представяне от режисьора и оператора.

3. "Господин Никой"/ Mr Nobody - https://bnt.bg/bg/a/gospodin-nikoy  или https://www.imdb.com/title/tt0485947/. Този филм, който и да го е гледал, го интерпретира индивидуално. За това и аз ще се въздържа да го коментирам, щото е доста "многопластов" като идеи.

Линк към коментар
Share on other sites

Щях да забравя да уважа и Кристофър Нолън като режисьор, а не актьор, както и Леонардо Ди Каприо:

"Генезис" https://www.warnerbros.com/movies/inception .  Не съм гледал по-добър подход за описание на различните "слоеве" на съня, както и алегорията с дълбочинната структура на подсъзнателната ни същност.

Редактирано от kipenzov
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

        Един от най-невероятните сериали, които съм гледала ,, Интернатът'' / испански е / - горещо препоръчвам, така те увлича, че не можеш да спреш да го гледаш. / Не е сапунка./

        ,,Спасяването на редник Раян'' и ,,Английският пациент'' - вероятно сте ги гледали, а ако желаете да се посмеете препоръчвам ,, Мъже в чорапогащи''.

 

Редактирано от nastty
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

,,Аз съм Сам" 2001 г. САЩ  със Шон Пен ,Мишел Пфайфър и др.

Темата е как материалното трудно разбира нематериалното , до като обратното е лесно . Как любовта урежда живота .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

,,Военна одисея" 2011г.  Български субтитри .  ...   Една душа да обърнеш и спасиш е достоен подвиг, за един живот .

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...