Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-13.11.-19.11.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-13.11.2017г

Какво представлява числото 13, от което хората се страхуват? ...За да не се страхува от това число, човек трябва да знае начина, по който може да трансформира енергиите му. Когато невидимият свят иска да преобрази човека, поставя го под действието на числото 13. ...И тъй, искате ли да се справите с енергиите на числото 13, турете любовта за основа на живота си. Този ключ работи навсякъде. Този ключ действа като положителна и отрицателна сила.

Разумни отношения

illustration_cartoon_girl_B10-PSD-035.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.11.2017г

...Кое е най-важното нещо за човека на физическия свят? ...Докато е на земята, човек трябва да използва физическите условия, за да се развива правилно. В това отношение физическият свят представлява голямо благо, голяма ценност, която разумните същества са създали.

Разумни отношения 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.11.2017г

И тъй, за да се създаде един характер чрез трансформиране на тия енергии, не е лесна работа. Имайте пред вид, че великият Божествен Дух, който от хиляди години работи върху вас, с малко нещо е изменил характера ви, малко нещо сте направили. Даже и когато някой от вас влезе в Бога, колко мъчно се изменя характера му. Има моменти, когато той трябва съвършено да се измени, да влезе в новия живот, но докато дойде до новия живот туй изменение става много медлено. ...Та, сега ще мислите върху трансформиране на енергиите, ще мислите, ще имате желание да видите доколко сте силни. И всички ще гледате да трансформирате вашите енергии, да ги превърнете в положителни. Щом трансформирате, вие печелите.

Превръщане на енергиите

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-16.11.2017г

Професорите на светлината искат да наместят умовете на хората, да смекчат сърцата им и да моделират тяхната воля. Тази е една от великите задачи, която трябва да се реализира. Земята трябва да се пречисти. Пречистването и ще стане с огън. Иде огънят в света. Ако хората не приемат учението на любовта, огънят ще дойде и ще помете всичко онова, което от хиляди години се е съграждало. Старата култура ще изчезне, помен няма да остане от нея. ...Които минат през този огън и издържат, те ще сложат начало на новата култура.

Разумни отношения

15402.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.11.2017г

Чистене е нужно на хората. ...Страданията, изпитанията не са нищо друго, освен огънят, който иде да пречисти света. Колкото по-големи страдания минава човек, толкова по-силен става. Страданията каляват човека, правят го силен да носи. Някои страдания са действителни, а някои – фиктивни. Каквито и да са страданията на човека, той трябва да издържа.

Разумни отношения

fire.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 18/11/2017

Веднъж дошли на Земята, всички живи същества трябва да растат и да се развиват. Растенето е физически процес, развиването е духовен процес, а облагородяването – Божествен. Тези три процеса трябва да се извършват едновременно и непреривно. Това значи: човек трябва да расте и да се развива едновременно и във физическия, и в духовния, и в Божествения свят.

Разумни отношения 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 19 ноември 2017, неделя

Животът на Земята е изложен на големи промени. Не разбирайте нещата буквално, не говоря само за земетресения. Аз имам предвид изключителните времена, в които живеем. Ние сме в епоха на големи изненади. Ние живеем в един непостоянен, изключителен век. Изключителни явления, изключителни събития идват. Това не трябва да ви плаши, но будни трябва да бъдете.

Разумни отношения 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...