Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво точно е социална фобия?


Recommended Posts

Здравейте,

Преди имах една тема с мои проблеми за тревожността, но искам да разбера нещо повече. Преди време съм си имал сблъсък с някоя и друга паник атака, в последствие перманентна тревожнот (която изчезна като спрях алкохола!) и към момента съм доста добре, с едно изключение - работната среда.

Всеки път като отида на работа си мисля, че ще ми призлее, ще ми прилошее, ще получа паник атака, ще трябва да си тръгна и да давам обяснения на шефовете и хората ще се чудят какво не ми е наред. В повечето случаи нищо не се случва, просто си седя притеснен и си мисля някакви ситуации, които не се случват, но аз го изживявам почти все едно са се случили.

Това социална тревожност ли е? Лесно ли може да се оправи с терапия? Сред близки и приятели не ми е така. Излизам си спокойно навсякъде, правя си всичко като нормалните хора, пътувам... до мига в който не вляза в офиса и не започна да се питам ако сега ми прилошее кой ще свърши работата, какво ще правя като ме уволнят и т.н?  

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Лична опитност :) :  Отиваш на работа за да работиш , нали . Нека вниманието да е там , в това което вършиш , в търсения резултат . Ясно е как това повишава работоспособноста ти , нали . Неприятните чувства нека са си там , но не им обръщай внимание . Ще ти дам пример от живота . В казармата като кухненски работник бе нужно да се потдържа утаечната шахта .Слизахме в дупката на 3 м . дълбочина и гребяхме за да отпушим задръстването . В тази шахта се събираха каналите от цялото поделение . Ясно е вида и миризмата на кашата размесена със изхвърлени парцали . ...Просто работиш без да те интересуваш как егото се чувства . Оставяш това за след работа , ако токова ти е нужно .

Работейки с хора , ти вършиш нещо за тях . Когато ги гледаш в очите , се дистанцирай от чувствата . Гледай от позицията на полезноста която вършиш . Тя е извън всяко частно мнение за момента .

Разбираш ли на какво наблягам . Няма значение от етикета , медицинския термин . Единственото значение е какво ти искаш в момента . Да учиш за медик .Или да работиш , там в офиса .

Линк към коментар
Share on other sites

"Какво точно е социална фобия?"

...................................................

- Ето какво е - статия

- Планиране пътя по справяне.

- Самият път - страница със статии.

 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...