Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 11.12.-17.12.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-11.12.2017г

Учеността не се постига в един живот. Колкото години да живее на земята, човек все ще има какво да учи. Знанието се открива на човека постепенно. Соломон, който минаваше за голям мъдрец, се стремеше към придобиване на много знания, поради което се домогна до окултните науки. След като придоби големи знания, той се опита да проникне в сърцето на жената, да види, какво се крие там. За тази цел той събра около себе си 300 жени и 600 наложници, но пак не можа да разреши въпроса. След всичко това той трябваше да каже: „Суета на суетите, всичко е суета“. Права ли е тази мисъл? Само в едно отношение, а именно, по отношение на неразрешимите въпроси в живота. Като дойдете до такъв въпрос, отстъпете назад. Неговото разрешение е скрито в далечното бъдеще. Заемете се с разрешаването на близки до вас въпроси. ...Заслужава човек да живее, да учи и да придобива знания, които да прилага. Без приложение животът няма смисъл.

Собственик-и-наемател

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-12.12.2017г

Всяка работа, колкото и микроскопическа да е, тя е свещена.

 

One-Pot-Two-Lives.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-13.12.2017г

Какво представя вярата? Да вярва човек, това значи, да изучава разумните закони на природата. Щом познава тези закони и се ръководи от тях, човек никога не се заблуждава. Каквото знае, положително го знае. Той не може днес да знае едно нещо, а утре да го отрича; днес да мисли по един начин, а на другия ден – по друг начин. ...Който разбира природните закони, той навсякъде вижда една и съща мисъл. Който не ги разбира, за него всичко е разпокъсано и отделно. Разумността в природата се заключава, именно, в непреривност на нейните явления. Между явленията на природата съществува тясна, вътрешна връзка.

Собственик-и-наемател

flower-869629_640.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.11.2017г

Природата е сбор от разумни същества, които проявяват своята деятелност.

Налягане и напрежение

1541958-bigthumbnail.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.12.2017г

Има големи запаси, които природата оставя на наше разположение. Ние трябва да изучаваме нейните порядки. Всичките страдания, които ние имаме, не са нищо друго освен принудителни мерки, които да ни заставят да мислим. Всичките тези болести и страдания са само предпазителни мерки, които да ни заставят да мислим, да използваме нейните блага. При това ние имаме точно отрицателна мисъл, мислим, че всичко туй е произволно. Не, произволието седи в това, че не искаме да се подчиним на нейното естество... Някой казва: „Аз искам да бъда свободен!“ Няма нищо по-хубаво от това да бъдем свободни. Свободата е последното богатство, което ти ще придобиеш, и като го придобиеш, трябва да го цениш. Последната придобивка е свободата. Щом придобиеш тази свобода, ти трябва да я употребиш и за своето благо, и за благото на своите ближни. По-голямо благо от свободата няма.

Мене слушайте

freedom.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 16.12.2017

Единственият стремеж на всички същества е да преминат от живота на ограниченията към живота на свободата, или както аз се изразявам, да минат от временния живот към вечния. Това са неща безсмъртни, в които кракът на смъртта не влиза. А щом смъртта не влиза, там човек е освободен, няма никакви страдания, никакви лишения, никаква сиромашия, никакви ограничения. Там е животът на вечната радост, на вечното щастие, дето човек знае как да живее.

Благоприятната Господня година

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 17.12.2017 г

Свободни са само тези хора, които са се освободили от всички видове престъпления – умствени, духовни и физически.

Свобода

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...