Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ОКР или съм обратен


Recommended Posts

През последните месеци бях подложен на много стрес покрай родителите и близките ми хора както и доста проблеми с работата, а сега вече съм и безработен. Преди около два месеца започнах да си мисля, че съм обърнал резбата. Никога не съм имал интимни контакти с мъже! В началото мислите бяха много натрапчиви като аз самият бях доста изплашен и не ми давава мира, след което нещата се успокоиха за някакво време и после пак всичко започна с нова сила. Прави ми впечатление, че в началото се погнусявах и ме беше страх да не съм стaнал хомосексуален, а сега страха и притеснението още ги има, но някак започвам да го приемам, въпреки, че все още не искам да съм такъв. Много се притеснявам! Започнал съм да гледам и мъже(особено добре сложените) и да си казвам - "Да, ето този е симпатичен и ми харесва". Преди да пусна темата си направих експеримент и гледах първо гей порно, от което не получих ерекция и веднага след това си пуснах нормално порно (мъж + жена), от което получих ерекция веднага, но остава съмнението дали не го вдигнах вследствие на гей порното. Много съм объркан вече какъв съм( нядявам се да не съм гей). Винаги съм харесвал момичета. Ходил съм и по стриптийз барове, където са ми танцували жени. Винаги, когато съм виждал някой, който от далеч "лъха" на обратен съм го отбягвал, дори когато в някой филм, който дават по телевизията е имало обратни, съм отвръщал поглед,  за да не ги гледам. Смятам, че винаги съм бил мъжкар и сега за два месеца, целия ми свят се преобърна и нямам идея какъв съм. Надявам се да не съм обърнал резбата. Всеки път, когато си помисля, че някой мъж ми харесва, се проверявам да не съм го вдигнал и за щастие никога не е бил в ерекция. За капак на цялата, от цялото това чудене и притеснение, забелязвам, че по трурдно го вдигам вече, а съм на едва 28 години. Дано някой от хората,четящи форума да е имал подобен случай, за да ми каже какво ми е. Знам,че педерастията не се лекува и дано не съм обратен, защото това значи да живея вечно сам поради нежелението ми и срама, който ще изпитвам ако имам интимни отношения с мъж.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако си хомосексуален, ще имаш желани за интимност с мъже и това няма никак да те притеснява.Това което описваш са натрапливи мисли и колкото повече им се връзваш и се проверяваш толкова в по-голям стрес ще си-респективно те ще се увеличават.

Съвета ми е просто да се съгласиш с тях, без никакви проверки и уговорки си кажи,,, Да, гей съм и какво от това,,. не прави нищо повече от това и колкото повече ги имаш, толкова повече си повтаряй тази фраза.Тя с времето ще ги стопира.

Линк към коментар
Share on other sites

Ще го пробвам това, но как да разбера дали не съм станал наистина гей. Исках да се виждам с едно момиче, с което от скоро имах контакт(чат), но покрай тези мисли изгубих желание да се виждам с жени ( не че искам да излизам по срещи с мъже де...), но е факт, че съм доста объркан.

Редактирано от usera
Линк към коментар
Share on other sites

,, но как да разбера дали не съм станал наистина гей. ,,

Приемаш, че си гей  и точка.Това е ,единственият начин, да се спасиш от натрапивата мисъл.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей. Като видях темата се зачудих дали да пиша, но в последствие видях, че си написал, че ако някой е преживял това да пише. На мен ми се случи преди пет шест години и бях с две години по-малък от теб, това което мога да ти кажа със сигурност е, че не си гей, но подсъзнанието ти иска да намериш себе си навътре в теб самия, да откриеш какво представлява истинската любов за тебе и най-вече да се отървеш от предразсъдъците в живота си. Доктор Първанов е прав защото една от стъпките за да успокоиш натрапчивите мисли е да приемеш, че може би наистина си гей и да установиш способите чрез които би се справил в живота си в такъв случай. Когато на мене ми случи това бях в друга държава където хората са доста по толерантни към хомосексуалните и въпреки това изпитвах невероятна погнуса към мен самия. Но в последствие започнах да разбирам по-добре различните и това ме направи по-щастлив. Проблемът е при комуникацията с другите защото имаш чувството, че си по низш от тях и усещаш непрекъснато една вина към жените. Дори смятам, че това може да ти се случва заради държанието ти към жените и отношението ти към любовта. За да се справиш с проблема при общуването с жена, мисля, че трябва да се разкриваш повече, да говориш от сърце, въпреки, че на мене ми беше много трудно да го правя. А и сам ще видиш, че в моментите когато осъществиш физическа близост с жена, ще се чувстваш много по-добре от преди, когато си правил това, ще я усещаш много по-добре. Но всичко това може да продължи много по-дълго време отколкото на тебе ти се иска, при мен продължи две три години, а сега съм убеден в сексуалността си, че е хетеро. При мен може би беше дори по-гадно защото понякога чувах гласове които ми крещяха: Ти си гей! Но в последствие ги успокоих. Така, че когато се почувстваш много зле, спомни си, че аз съм го преживял и съм сигурен, че тези мисли се появиха не защото съм гей, а защото трябваше да открия самия себе си. И знай, че не съм имал физическа близост с мъж за да го установя, защото в действителност никога не е имало привличането, всичко си беше вътре в главата ми. Успех и дано откриеш какво иска от тебе подсъзнанието ти за да ти причинява това.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Cundallini е описал много правилно ситуацията ти.

Натрапливостите всъщност ни изправят пред това, от което ни е страх, т.е. нещо, което не би позволил или не би се случило, съответно не са истина. Истина е обаче, че те са сигнал за промяна - задай си въпроси, помисли, погледни и виж какво и как е добре да промениш. Тези мисли са резултат и от силен стрес - започни да търсиш работа и намери начин да изкараш напрежението - препоръчвам активно да спортуваш.

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...