Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте на всички.Започвам направо с проблема и дано да успея да предам всичко с малко думи. Със съпруга ми се познаваме от 18 години.,това е половината ми живот.Имаме три прекрасни момчета,най-малкото е на 2 години.Живеем в собствен апартамент от 4 години,преди това у свекървата за 4, в друг наш апартамент,пак у свекървата...Много неща сме постигнали само аз и той и мн сме преживели.И един ден получих адски "шамар" ,от който сякаш се събудих от кома.Оказва се че бивша изгора на мъжа ми ми съобщава за новата му любов.И то не от женска солидарност,а за да я отстрани,чрез мен.Аз се оказва че не съм дори пешка в тази игра,никаква пречка,думите и към него( после четох в Месинджър)-Ако не си мой,няма да си на никоя,т.е.Аз съм никоя.И така тя подхвърли трохите и аз се разрових- влюбен е,не може да спи от любов,тя е разкошна,чака секса,гаджета са.веднага ми светна коя е- колежка от новата му работа от 3 месеца,и още веднага се влюбил.Тя явно му отговаря със същото,поддържат контакт онлайн,след и преди работа по малко.Бях мн зле,само рев 1 седм.после реших че ще стана фигура,бях се мн занемарила наистина и секса беше станал пълно табу,внимание друго един към друг-нулево.Взех да се глася,но той вече не ме забелязваше,свалих 10 кг.за месец,от мъката,болката и безсилието,но и още имам за сваляне.Около две седмици след като разбрах,той усещаше,че знам и си призна,но не съвсем- не е правил секс(ама искал,тя все още явно не)значи не е изневяра,ама е влюбен и не може да я остави,трябвало само да отшуми.Не мога да го приема.в къщи му липсва нещо,има проблем и той си го решил.Четох какво ли не,говорих с приятелки,започнахме да правим редовно секс,чак сякаш прекалено,но той иска(дано).обръщаме си внимание,прегръдки,целувки,разговори(по други теми), мн ми е хубаво,защото мн го обичам,намирам го за сексапилен,красив,но дали той е искрен...толкова пъти го улавям да ме лъже,а най-важното-не прекратява отношенията,уж я водил да се разберат,защото го хванах че лъже къде е бил,ама не казва какво са се разбрали.Понякога засичам че и праща песен,после изтрит разговор.Казва ми че няма смисъл да говори,да се оправдава,щял да ми доказва,че иска да е с мен,че ме обича.Не знам как да повярвам,на кое- че ме обича и може да има и друга любов едновременно ли? Ако е решил да е само с мен,защо не говори за чувствата си,ако уж вече не са същите към другата.Как да разчитам само на дела,ами ако го прави за да се кротна и да не го следя или тормозя с разговори.Мн съжалявам,че съм" спала" толкова години,но дали това е причината за изневярата и дали промяната на този етап ще помогне да се върне изцяло при мен.Дали няма да умрат моите чувства в тази ситуация.Кажете как да се справя,какво да му кажа,да чакам ли да му мине.Откакто си призна мина един месец,мн ли бързам.. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

това, към което те съветвам да се насочиш първо, е собствената ти самооценка. Мъжът винаги усеща, когато жената е уверена и самостоятелна, има стабилна самооценка, не се влияе от чуждото мнение за личните й качества и отстоява позицията си. Такива жени имат собствена харизма, която е неподвластна на времето и обстоятелствата в живота й. Това се постига не само с поддръжка на външния вид (както вече си започнала) , но с работа по вътрешния ти свят. Истината е, че външният ни вид отразява вътрешното ни състояние. Заобичай се, чувствай се добре в собствената си компания, бъди най-добрата половинка за себе си. Може да прочетеш "Вашите слаби места" от Уейн Дайър, както и "Излекувай живота си" от Луиз Хей. Препоръчвам ти също и Реджина Брет "Бог никога не спи", както и "Елексир на любовта" от Лариса Ренар.

След това може да се насочиш към спорт и малки ежедневни грижи и ритуали, които ти носят удоволствие - разходка, йога, фитнес, вечер с приятелки. Не забравяй за себе си в опит да контролираш съпруга си. Контролът не контролира, всъщност тогава най-вече губиш контрол над нещата. А и идеята не е да контролираш отношенията си, а да ги превърнеш в удоволствие и за двама ви.

Естествено след работата ти атмосферата в семейното огнище ще започне да се подобрява. Хвали го и  окуражавай, напомняй му, колко го цениш, не подлагай под съмнение това, което прави за теб - така той изпитва срам и се чувства недостоен. Оценявай го, гледайте снимки от сватбата ви, говорете си за забавни ваши моменти. Не го притискай и винаги искай да чуеш неговата гледна точка. Да го цениш, да го цениш, да го уважаваш. Това е. Ровейки се и търсейки "дали така не иска да ми замаже очите" няма да постигнеш много. Вярвай в него и се концентрирай върху силните му страни и качества. Игнорирай грешките и продължи напред. Само така можеш да имаш семейството, което искаш. Припомняйки един друг, къде сме сбъркали, раните няма да зараснат, отчуждението ще се увеличи.

Прочети Любовта отвъд думите. Ще ти бъде от изключителна полза. Виж и тази моя статия : https://soulacademyvh.wordpress.com/2018/01/16/щастливи-заедно/. Нека любовта и добротата бъдат водещи при всяко твое действие.

Поздрави !

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря,Веси,ако мога така да те наричам .Наистина искам да ме обича,не защото аз искам,а защото той го желае.Постоянно си напомням това което и ти ме съветваш и да имам търпение,но като подметнем нещо в разговор и трудно се сдържам да не задълбавам,защото ми се иска да чуя неща,за които е рано( надявам се рано, не невъзможно). Дано с любовта си да успея да го запленява отново,с доброта и внимание,защото аз съм такава,но дълго време..как да кажа- ме мързеше,сякаш.Дано това да е правилният начин

Линк към коментар
Share on other sites

Ако погледнем по-задълбочено, ще открием липса на любов във всяка една подобна проява. Любовта и добротата са основна движеща сила и аз съм убедена, че те оставят след себе си само положителни събития и развитие. Любовта отвъд думите е книга, която е синтезирала много добре основните грешки и как да ги избегнем, как да подобрим отношенията , които имаме.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...