Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Рассвет

"Мысли на каждый день" (22.01.18 - 28.01.18)

Recommended Posts

22.01.18

Помните следующее: чтобы и не происходило в вашей жизни, оно необходимо для вашего самовоспитания. Во всех обстоятельствах, возникающих в вашей жизни, нужно радоваться, потому что в них скрывается нечто глубокое, нечто осмысленное. Именно это показывает, что разумные существа из невидимого мира интересуются вами и радуются, когда вы правильно используете обстоятельства, дающиеся вам в жизни для работы. ...Радуйтесь, что существуют те, кто интересуется вами. Никто не живёт для самого себя, никто не одинок в мире.

Основные мысли

 

Помнете следното нещо: каквото и да става в живота ви, то е необходимо за вашето самовъзпитание. За всички случаи, които се представят в живота ви, трябва да се радвате, защото в тях се крие нещо дълбоко, нещо смислено. Това, именно, показва, че разумните същества от невидимия свят се интересуват от вас и се радват, когато вие правилно използвате случаите, които ви се дават в живота за работа. ...Радвайте се, че има кой да се интересува за вас. Никой не живее за себе си, никой не е сам в света.

Основни мисли

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

23.01.18

Бог никого не оставляет. И при самых плохих условиях жизни Он предвидел для любого существа план, о котором не знают люди. Хорошо, что они не знают плана, определённого Богом для всех живых существ. Им надо знать только одно, а именно: Всё, что задумал Бог, это к добру.

Основные мысли

 

Бог никого не изоставя. И при най-лошите условия на живота, за всяко същество Той е предвидил един план, който хората не знаят. Добре, че те не знаят плана, който Бог е определил за всички живи същества. Те трябва само едно нещо да знаят, а именно: Всичко, което Бог е намислил, е добро.

Основни мисли

Редактирано от Рассвет

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
24.01.18

Каковы Божии мысли, как будут реализовываться, это останется тайной для всех времён и эпох. Бог предусмотрел условия для вашего сердечного, умственного и духовного развития, но вопреки этому оставил один особый круг деятельности исключительно для вас, в который Он никогда не вмешивается. Когда вы работаете в этом кругу, Он издалека посматривает – что вы делаете, и сразу же после этого удаляется. Это та область, в которой человек свободен делать что хочет. Вне этого круга человек не является свободным.

Основные мысли

 

Какви са Божиите мисли, как ще се реализират, това ще остане тайна за всички времена и епохи. Бог е предвидил условията за вашето сърдечно, умствено и духовно развитие, но въпреки това е оставил един специфичен кръг на деятелност, изключително за вас, в който Той никога не се намесва. Когато вие работите в този кръг, Той поглежда отдалеч, какво правите, и веднага след това се оттегля. Това е областта, в която човек е свободен да прави, каквото иска. Вън от този кръг, човек не е свободен.

Основни мисли

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
25.01.18

Но как мы можем улучшить условия своей жизни? И самую бедную жизнь можно улучшить. Чем? – Знаниями. Человеку нужно знать, как поступать, как справляться со всеми условиями жизни.

Основные мысли

 

Но ние как можем да подобрим живота си? И най-бедният живот може да се натори. С какво? Със знания. Човек трябва да знае, как да постъпва, как да се справя с всички условия на живота.

Основни мисли

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

26.01.18

От вас требуется одно: быть настолько чувствительными, чтобы понимать и добрые, и плохие влияния и перемены, встающие перед вами. Вы не имеете права жаловаться... Человеку определено столько страданий, сколько [определено] и радости. Когда кто-то говорит, что он света белого не видел в своей жизни, это показывает, что он был более чувствителен, более отзывчив к скорбям и страданиям, вследствие чего радости прошли рядом с ним незаметно, без того, чтобы он их использовал так, как надо. Для этой цели человеку нужно иметь пробуждённое сознание, одинаково понимать и радости, и скорби.

Основные мысли

 

Едно се изисква от вас: да бъдете толкова чувствителни, че да схващате и добрите, и лошите влияния и промени, които стават във вас. Вие нямате право да се оплаквате... На човека са определени толкова страдания, колкото и радости. Когато някой казва, че не е видял бял ден в живота си, това показва, че той е бил по-чувствителен, по-отзивчив към скърбите и страданията, вследствие на което радостите са минали незабелязано покрай него, без да ги е използвал, както трябва. За тази цел, човек трябва да има будно съзнание, да схваща еднакво и радостите, и скърбите.

Основни мисли

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

27.01.18

Человеку нужно быть готовым разумно пользоваться благами, определёнными для него природой. Если он не готов пользоваться ими – они будут для него грузом. Именно поэтому природа много от своих благ скрыла от тех, кто не готов; для тех, кто готов – она каждый день раскрывает свои тайны. ...Если ты готов, она поднимает завесу перед тобой и открывает то, что тебе нужно. Если ты не готов, она всё закрывает перед тобой на все ключи ( "держит под семью замками").  Вот почему тому, кто хочет достичь великой Истины, надо для этого подготовляться.

Основные мысли

 

...Човек трябва да бъде готов да се ползува разумно от благата, които природата му е определила. Ако не е готов да се ползва от тях, те ще бъдат тежест за него. Затова, именно, много от своите блага природата е скрила от ония, които не са готови; за готовите тя всеки ден разкрива своите тайни. ...Готов ли си, тя вдига завесата пред тебе и открива онова, което ти е нужно. Не си ли готов, тя всичко затваря пред тебе с девет ключа. Ето защо, който иска да се домогне до великата Истина, той трябва да се приготовлява за това.

Основни мисли

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

28.01.18

Помните: природа использует символы, нуждающиеся в изучении. Реки, цветы, деревья, рыбы, птицы, млекопитающие, люди – символы, с помощью которых природа выражает свои тайны. Понимающий язык природы будет читать в её книге прошлую, настоящую и будущую историю человечества.

Как самому себе

 

Помнете: природата си служи със символи, които трябва да се изучават. Реките, цветята, дърветата, рибите, птиците, млекопитаещите, хората са символи, с които природата изразява своите тайни. Който разбира езика на природата, ще чете в нейната книга миналата, настоящата и бъдещата история на човечеството.

Като себе си

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×