Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Немога да забравя бившия си приятел вече 5 години почнах да се обвинявам себе си за раздялата ни липсва ми искам го но той вече е семен човек постоядно мисля как да го забравя вече имам партниор и две теца но и това не ми помогна изнерям се и избухвам без причина мисля само за него и дори ми минава и мисалта за съмобиство ако той не се върне при ме. Мислите почнаха да стават се по чести дразня се от всичко и всеки без да има причина създадох две деца мислех си ако ги имам ще го забравя но не не е така тарся си причина да се раздел с сегашния си партниор но той не иска имам чуството че ще рухна вдеки момент

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

Потърсете психотерапевт и започнете да работите. Всичко ще се нареди. Ще усвоите умението да живеете в настоящия момент и ще разберете, че всичко се случва с определена причинa.

Поздрави!

Редактирано от Василена Христова
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

че няма да "рухнеш", това е ясно, но и че животът ти не е живот - също се чувства от редовете ти.

Като майка на 2 деца имаш за отговаряне един много важен въпрос - "какви бих искала да порастнат децата ми - щастливи или нещастни". В зависимост от отговора можеш да предприемеш съответните постъпки, за да излезеш от идеята за проблемно съществуване.

5 години са много време, за да живее "чужд" мъж в главата ти. Той живее там, не навън. Липсва ти не той, а тази Ти, която си била с него, когато си се приемала и обичала. Сега понеже нямаш грам уважение към себе си и семейството, което си създала, се явява усещането за липси и нещастливости. Тъй като това са основно представи, които нямат нищо общо с външния на теб свят, то единствения възможен път за справяне е да подредиш вътрешния си свят. Това става сравнително бързо и ефективно само във опосредстван процес на промяна, наречен психотерапия. Останалото е лутане и създаване на мъки, не само на теб.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Както ти казаха, един силен терапевт може да ти помогне много! А сама - живей силно, твори, работи работата, която обичаш и обичай това, което работиш, намери време за спорт и там стигай до предела на възможностите си, с което в психиката си създаваш особена зона, процеп, през който в терапията се създават нови установки. Виж какво в семейството ви може да бъде по-красиво и споделено, интимно и радостно - внесете тези промени.

А е възможно да е просто натрапливо предъвкване  и фиксация, с която идеация се работи специфично с терапевт!

 

Линк към коментар
Share on other sites

Той няма да се върне, ти трябва да отидеш при него.Събираш си багажа и отиваш при него. Ако не изгони жената и детето си, то след като ти се настаниш при тях, те сами ще го напуснат и той ще бъде твой.Може дори, да направите размяна, ти отиваш при него, а жена му при твоя съпруг.Децата,  ще ги поделите, но най-добре е, всичките да ги останат при  съпруга ти и неговата жена му.Вие ще си имате собствени деца.Уговорете го, не мисля,че ще е сложно.Така ще живееш спокойно и щастливо, а и съпруга ти ще бъде щастлив с неговата жена, много повече отколкото с теб.Доколкото помня и премиера ни е правил такава размяна.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Иватина,

Решението на какъвто и да е проблем, в човешкия живот, не се намира на същото ниво на разбиране на живота, на който е възникнал. Значи – за да се освободите от това страдание, което описвате – Вие задължително ще трябва да погледнете на противоречията си, от нова гледна точка, която ще ги разреши. Естествено е, че това няма как да стане изведнъж, но постепенно ще се случи, ако проявите търпение. Искам да кажа, че за да се освободите от това тягостно положение, което споделяте  – Вие задължително трябва да промените (доколкото Ви е възможно), разбиранията си за живота  и да се съобразите с новата си (променена и вече облагородена) житейска нагласа.

В този момент (когато сте толкова обсебена, от тази ваша болезнена емоция, към бившия Ви приятел), няма как да Ви се даде точен съвет, защото разковничето е в самата Вас; т.е. – вие самата трябва да знаете как да се промените – отказвайки се от старите си схващания (които Ви пречат) – и да намерите нови решения; т.е. – нови идеи, които да Ви правят да се чувствате доволна (но без да нарушавате интересите на други хора, разбира се; бъдете умна, в това отношение и се хващайте само за доброто, в живота си). Например – ВНУШЕТЕ СИ, ЧЕ Е ЛЪЖА, мисълта, че човекът, когото досега сте издигали в култ, е единственият, за Вас. Ако наблегнете на тази нова, за Вас, идея – мозъкът Ви ще я приеме, защото няма да има друг избор.

Общо правило, в живота е, че истинският човек е доволен, когато едновременно е полезен както на себе си, така и на онези, с които Съдбата го е свързала (за да го постави в ситуация – да научи определени житейски уроци, от които да излезе по-добър човек, отколкото е бил, в началото).

В общия случай, ще ви споделя, че това, което Вие описвате и наричате "любов", всъщност е нещо друго. Вие прекалено дълго време сте се фокусирали, върху нещо, което НЕ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, за Вас (в смисъла, в който Вие сте го разбирали), така че – в края на краищата – то е "оживяло", в съзнанието Ви (и затова Ви мъчи). Сега, за добро – Вие трябва да го "изтриете" от съзнанието си (но не Ви препоръчвам да търсите нова подобна "любов"; не това!); просто – помислете, какво друго (извън описаното вече, от Вас), би ви направило радостна (в даден момент) и (като не неглижирате грижите за семейството си), се фокусирайте върху него.

Намерете това нещо, което ви прави радостна! Така, от момент на момент, избирайте радостта (но свързана само с доброто, за всички замесени) и се фокусирайте върху нея. Действайте, само в тази посока, без да се обръщате назад и постепенно Слънцето ще изгрее и на Вашата улица :) .

Линк към коментар
Share on other sites

Присъединявам се към всичко написано по - горе. Различни стилове и методики , Иватина имаш огромен избор. 

С риск да преповторя част от написаното, познавайки психологичните механизми, 5 години са много дълго време за поддържане на емоция към някого с такъв интензитет. Т.е. това не е истина. Но е истина, че нещо от там ти липсва много. Можеш ли да опишеш, какво точно не можеш да забравиш?

Когато някой ми каже - "не мога да забравя бившия си" - това винаги поставя в главата ми безброй въпросителни, защото в това изречение няма никакво съдържание. Не разбирам какво казваш.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...