Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Ivan Ivanov

Прилагане на учението в работата-идеи

Recommended Posts

Здравейте, задачата на тази тема е да си обменяме идеи кои дялове от учението точно в кои професии/занаяти ще са ни полезни. Представете си, че сте добър в хиромантията-как можете да сте полезни на себе си и другите? В търсене на работа към коя професия можете да се насочите тогава? Имаме познания в дадена област, но не ги практикуваме-е, нека го променим.

Чрез кои знания ще сме по-предпочитани от своите конкуренти за дадено свободно място, или пък тези знания ще ни дадат повече резултати.

Моля в темата да се дискутира и дава мнения само за това, без разводняване. Пример:

Приложение на френологията и астрологията: Ако си специалист "Човешки ресурси"

Редактирано от Ivan Ivanov
Мои грешки във въвеждането на информация

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За мен Учението е виделина за моя личен път и за осъзнаването на безусловната любов и свободата в отношенията ни. Това е едно от най-ценните качества в професиите, свързани с общуване с хора, както и там, където е нужна работа в екип. 

Учението ми дава и разбиране за Божията воля и нейното следване - това за професиите, в които е нужна гъвкавост, интуиция, бърза реактивност в ситуациите. 

Тук, обаче, не съм съгласна с това, че Учението би ни дало предимство в някакъв конкурс. Напротив, то ме научи да не се конкурирам с никого - да давам с любов само и всичко, което е лично моята сила и богатство. В същото време да уважавам и се радвам на успехите на другите. 

Колкото до науките, споменати по-горе - физиогномиката е изключително полезна в моята професия - педагогиката, както и в професии, подобни на нея. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Най - добрия пример за който мога да се сетя по отношение на прилагане на учението е когато някой колега те нерви (и не му е за първи път), да се въздържиш от това да станеш и (най - малкото...) да му разбиеш физиономията, а да му отговориш максимално спокойно. И после, ако видиш, че няма да излиза в обедна почивка, а ти излизаш за малко (поради това, че не сте успели да приключите с важна работа до 12:00 ч.) да му предложиш да му купиш нещо за ядене (при все това, че по - рано през деня ти се е счуло, че е промърморил по твой адрес, макар и необръщайки се към теб "ще ти счупя зъбите" и то след напрегната ситуация между вас двамата в същата сутрин). :D 

Редактирано от Кон Сивобелев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×