Jump to content
Порталът към съзнателен живот
coco

Щастливи взаимоотношения след изневяра

Recommended Posts

 

Здравейте, много бих се радвала на коментари и съвети във връзка с моята история. Случи се преди 4 месеца. Съпругът ми ми каза, че иска да се разделим, защото има друга жена, има чувства към нея и тя е бременна. Просто така, изведнъж. До този момент 15 години брак никога не сме се наранявали, спорели сме за неща разумно, с уважение един към друг. Обичали сме се много и сме били силно привързани един към друг. Никога не сме допускали мисълта за изневяра при нас. Ето защо аз отначало помислих, че се шегува. За съжаление не беше така. Почувствах много силна болка, подобно на ритник в корема...Плачех тихо и го слушах как казваше, че и мен все още си ме обича, но като ценен приятел и майка на детето му - имаме син на 10г.; че няма да спре да се грижи за нас двамата; че за всичко мога да разчитам на него. Изгубих в един миг всичко, което ме правеше щастлива. Той си тръгна спокойно, аз го изпратих, прегърнахме се и аз останах сама. Сама с болката, с унижението, с разочарованието. Не мигнах цяла нощ, прехвърляйки всички прекрасни моменти от съвместния ни живот и опитвайки се да спра да го обичам. На сутринта той дойде, искаше да поговорим. Призна ми, че е допуснал огромна грешка, за това, че е решил да ни остави. Каза, че е приключил вчера връзката си и че другата жена ще направи аборт. Плачеше, прегръщаше ме и ме молеше да му простя ако мога. Никога до момента откакто сме заедно не ме е оставял без внимание, обич, грижа, дори и по време на извънбрачната му връзка. Реших, че ще му дам шанс да оправи кашата и да се опитаме да излезем на чисто, да преодолеем случката и да видим ще можем ли да продължим. Аз преживях много тежко това предателство от негова страна, говорихме много за това как се чувствам в резултат на постъпката, какво го е подтикнало към изневярата и всички подробности около нея. Сега съм по-спокойна, той много се старае с думи и отношение да ми показва всеки ден, че аз съм неговото момиче. Но сякаш на приливи и отливи се сещам и ми става мъчно за предишните ни чисти отношения. Питам се има ли хора със щастливи взаимоотношения след изневяра или веднъж капнала капка от горчилката в чашата разваля целия вкус?

Редактирано от coco

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей :)

Ако ти кажа, че всички правим грешки, няма да помогна със сигурност. Мога обаче да ти кажа, че отношенията, които описваш заслужават да съществуват и да се работи за тях. 

Ще отнеме време да забравиш, разбира се ако искаш, но прецени. Решиш ли веднъж да забравиш за това обаче, изхвърляш го в кошчето. Повече не го споменаваш и като дойде мисълта за тази ситуация, просто захвани нещо - готвене, четене, гледане на филми. 

Времето лекува всичко. А и сега знаеш, научила си важен урок. Смятам, че животът е колкото късмет, толкова и резултат от нашите действия. Затова си дай ясна идея, как ще действаш. 

Оцени нещата, които мъжът ти прави : "Оценявам усилията ти и всичко, което правиш. Благодаря ти". Най - желаните неща не са секса и парите, а знанието, че сме ценни за някого. Живей и дишай. Виж сама за себе си, коя си. И продължавай напред. Миналото няма да стане по-добро. Но това, което правим днес, ще се прояви утре.

Нека да работим и градим бъдеще в такъв случай.

Аз вярвам, че каквото е писано ще се случи. Вярвам и в любовта :) И все пак има пречиствателни станции вече :))))

Прочети Любовта отвъд думите - смятам, че ще ти бъде полезна, а и ще ти хареса.

Поздрави

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
В 7.02.2018 г. at 15:53, coco каза:

Питам се има ли хора със щастливи взаимоотношения след изневяра или веднъж капнала капка от горчилката в чашата разваля целия вкус?

Това зависи единствено и само от гледната точка на Съзнанието, което преценява.

В този смисъл – всяко съзнание е (относително) право, за самото себе си (каквото и да мисли, по този, а и по който и да е въпрос).

Обаче има нещо Върховно, в разбирането на взаимоотношенията, между хората, върху което Петър Дънов (патронът на този сайт) хвърля Светлина. И ако даден въпрос е продиктуван от питането на едно сърце, което търси Върховната Истина, в Живота, то – отговорът ще го намери, в определеното (подходящо за самото него), време.

Искам да кажа, че ако системно четете беседите и лекциите на Петър Дънов – Учителя, те ще ви дадат едно съвсем ново житейско разбиране, което ще ви спести много време (в напразно лутане и терзаене), както и купища ненужни страдания, породени от неразбиране.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В живота "чисти" неща рядко има... Тези които искат "чисто", обикновено бягат в горите и планините далеч от останалите. Нормално е да реагираш така, даже е нормално да е още по-зле... Намери 3-то доверено лице с което да говориш и споделяш, като родител или професионалист. Иначе ако се опитваш насила да задържаш проблема в себе си, може да стане по-зле. Освен това, проблемът може и да не е приключил, защото твоя е забъркана сериозна каша. Нали се сещаш, че става дума не просто за секс, а е изоставил друга жена, която и се е наложило да убие детето си. Как тя ще го понесе, дали изобщо го е направила... Как ти ще гледаш на него след тази ситуация, как той ще гледа на самият себе си... Нима може или трябва всичко да продължи, сякаш нищо не се е случило? "Хубави" съвети ти дават тез девойки, само дето книжките и реалният живот са различни неща... Взаимоотношенията ви, щеш или не щеш трябва да "еволюират" на друго ниво, защото и вие ще сте вече други хора. Няма такова нещо като "забравяне" и нещата да си продължат както са били. Времето не се връща назад, може само да продължи напред...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×