Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Защо съм винаги нещастна?


Recommended Posts

Здравейте, нова съм във форума.

На 28 години съм.Кой съм аз,не мога да разбера.Постоянно неспокойна,раздразнителна,понякога избухлива,щаслива,но все за кратко време,което отминава.Постоянно ми се въртят разни мисли в главата.Много лесно и бързо губя концентрация върху нещо,много лесно забравям.Нямам никаква цел в живота,т.е искам да правя нещо или да се занимавам,в момента даже и аз незнам какво но искам.От към емоции съм много избухлива изведнъж може да ми е много щастливо,много нещастно и така.Иначе съм много необщителна,ако някой ме заговори мога до говоря и до сутринта.Забелязала съм и че съм много доминираща,т.е държа каквото искам това да е така,няма значения за какво и за къде става въпрос,за кой и за кого.Винаги мисля за лошото,аман ако стане така,аман да не стане така.Нерешителна съм,трудно решавам въпроси,които ми се въртят в главата.Много съм странна от както се помня,нямам приятели,защото немога да понасям лъжи,а някой излъже ли ме дори за 1 път и е свършено.Неспокойна съм била психически винаги,даже от както почина баща ми станах съвсем не спокойна,постоянно си повтарям че всички сме добре,майка ми е добре,на никой нощо няма да стане.Оглеждам се около хората,радват се на живота харесва им всичко,а аз не съм такава,нищо не ми харесва,не се радвам на нищо?Мисля си защо е така?Осъзнавам го,знам че мога да променя нещичко,но незнам как?Не вярвам на никого,нямам доверия на никого.Имам навика да се привързвам в определени места и да се чувствам добре,слаба съм от както се помня съм така 39кг съм и все си мисля,че не съм наред с духовната и вътрешна хармония и затова съм така,изобщо не ми пука за това де.Като че ли сама винаги съм по спокойна(нямам връзка или приятел,честно да кажа нямам и причличане към тях,от както се знам са ми казвали,че съм мъжко момиче).Дано някой дами помогне,защото искам да съм щаслива,в хармония духом и вътрешно,само и едиснтвено,което знам е че го искам.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, мило момиче, и добре дошла! :) Някак не ми се връзва ника, който си избрала с написаното от теб. Извини ме, че няма да го ползвам.

Ако темата ти се отнася само до теб и твоята лична хармония, мисля, по-добре ще се чувства в подфорум Самопознание. Но ако си имала предвид проблем във взаимоотношенията си с другите хора, нека остане тук. 

Не знам дали това ще те успокои, но не си ти единствена с този "профил". По подобен начин се чувстват много млади (и не само млади) хора. Още повече - Сатурн е зависнал над рождената си позиция в твоята астрологична карта и, както сама усещаш, е неумолимо строг. Време е да стъпиш здраво на краката си и да хармонизираш себе си, да вкараш в ред мислите, ценностната си система, да осъзнаеш за себе си какво означава любовта - безусловната любов, не страстите, не човешките отношения... а това, което ние тук наричаме, да се обърнеш към Бог. Бог вътре в теб и Бог - Вселената, в която съществуваме. Според скромното ми мнение, попаднала си на точното място. Избери си какво да четеш - имаме голяма библиотека. Остави се да те води интуицията. Може да започнеш и с писаното във форумите - особено в самопознание, Избраните мисли по теми също са безценен извор. Но не очакваш някой друг да ти подреди вътрешния ти свят, нали? 

Успех, мила!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей !

Може да погледнеш Вашите слаби места от Уейн Дайър. Мисля, че това "нищо", което описваш всъщност е чудесно, защото можеш да се възползваш от празното пространство, с което разполагаш и да изградиш всичко, което искаш и да се занимаваш само с нещо, което обичаш.

Поздрави !

Линк към коментар
Share on other sites

За ника сигурно е съвпадение,бях го прочела някъде и го изплозвах,тъй като въобще ме няма в такива неща...Ще поровя в другите теми дали ще намеря нещо сходно.тцтц чудя се направо.Иначе съм добър човек,но много труден като характер и по-вечето не могат да ме разберат и да боравят с мен :mellow: Като мисля,че едно нещо е еди така си другата страна,каквото и да ми каже настоявам не само аз,но и другата страна да го счита за правилно.А как да се отърва от постоянно нестихващите лоши мисли,нещо стане ли и веднага се почват.Иначе имам високи нива на адреналин явно,като се  развълнувам за нещо лошо или добро веднага ми потреперват краката и ръцете :huh: Даже мисля,че имам и окр в лека фаза.Имам навика да повтарям разни мисли,или да се сетя за нещо и да почна да говоря вътрешно и да го изживявам постоянно повтаряйки го.Дано някой да ме разбере,че и аз не се разбирам понякога.:D

Може ли да разясниш още за Сатурн над моята рожденна дата,май месец съм родена,че много интересно ми стана.Усещам,че много ми харесва,като почна да чета някой/някого,който разказва за неща,които аз не знам и като го прочета се осъзнавам,че е така,и почвам да ровя за информация и поне малко време се чувствам добре,като научавам за неща,които не мога да осъзная сама.

Редактирано от trader
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Изпаднали сте в хиперрефлексия и оттук последва прекалена концентрация върху чувства и мислите си. За да се дистанцирате от чувствата  и мислите си е необходимо да започнете да спортувате, открийте  ваше любимо хоби, започнете доброволческа работа, ходете на планина, посетете психотерапевт. Това са дейности, които ще изпълнят вашият живот със смисъл и  ценности. 

Силно Ви препоръчвам книгата на Виктор Франкъл: "Човек в търсене на смисъл"

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

O,боже ти ме шокира с хиперлефлексията.Наистина имам неправилна стойка,както прочетох за хиперрефлексията,от време на време ме боли глава само дясната страна,който почва от врата и отива до окото,но станели след обяд и отшумява,на година 1 път да кажем да продължи до вечерта и след като си легна да зяспя веднага отшумява.Често точно и малко по нагоре между веждите ми се получава зачервяване....постоянно се осъзнавам,че стоя прекалено свита от към мускулите на врата,сякаш някой ме стиска....отпускам се веднага когато се сетя,но ми е правило доста впечатление,че не седя отпусната от там идват главоболията,на месец 1-2 пъти,но въпреки това ме дразни.Лека по лека се заех с тази работа...За книгата сега ще го изтегля.

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

 Като мисля,че едно нещо е еди така си другата страна,каквото и да ми каже настоявам не само аз,но и другата страна да го счита за правилно.

Мисля, че почти си стигнала до причината за състоянията си. Можеш ли да си дадеш сметка защо толкова настояваш другият не просто да се съгласи с теб, но и да мисли като теб? 

Ти самата някога променяла ли си своето мнение за нещо "правилно", ако другият успее да те убеди в своето "правилно"? 

Имаш ли наблюдения, според които в някои ситуации има няколко "правилни" позиции по отношение на един и същ проблем? 

Зависи ли, според теб, "правилното" от гледната точка на човека? А от ценностната му система? 

Ако не си се занимавала с астрология, най-краткото нещо, което мога да кажа за първото Сатурново възвръщане е "изпит на любовта" - има се предвид безусловната любов. Човек трябва да бъде готов да загуби скъпи за него неща, с които е свикнал и до голяма степен идентифицира себе си с тях, но при това да запази любовта в себе си. Този възврат силно променя характерите, съдбите, житейските обстоятелства. Аз си го сравнявам с превръщането на гъсеницата в пеперуда. 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Както казва Донка, това са класическите симптоми на днешния човек, особено пък на тази възраст. Само не се хващай на "хорото" - другите с големите усмивки дето си "живеели живота". Огромна част е игра, защото и те като теб искат да са щастливи, и все хубави неща да им се случват... но е много по-лесно да симулират отколкото наистина да го постигнат. Като си се писала trader, ако разбираш нещо от финанси, ситуацията там е доста подобна...

След като ти няма реално нищо конкретно... освен че не си "ориентирана", друго не може да стане освен някой от този сайт да те "ориентира" вместо теб, т.е. да те облъчи със собствените си вярвания. В крайна сметка като не си "повярвала" в нещо до сега, може да ти е време, защото не можеш и да се влачиш вечно по течението... За да не остана назад, и аз да те облъча с нещо на което попаднах днес. Един канал в youtube:

https://www.youtube.com/user/LIFEexplainedMedia/videos

Хареса ми защото изглежда направен наистина чистосърдечно (авторът му май е илюстратор на детски книжки). Което е огромна рядкост...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...