Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Осъзнат сън е сън при който сънуващият е наясно, че сънува докато сънят се случва. Когато сънуващите осъзнават, те могат да участват активно във въображаемите преживявания на съня, а често и да ги манипулират. Осъзнатите сънища могат да бъдат изключително живи и реални в зависимост от степента на самоосъзнатост на сънуващия по време на съня.Осъзнатият сън може да започне по два начина. Осъзнат сън започнат по време на сън започва като нормален сън, и сънуващият евентуално установява, че сънуваОсъзнат сън започнат от будно състояние се появява когато сънуващият премине от будно състояние директно в съня без забележима липса на осъзнатост. Осъзнатото сънуване е изследвано научно и съществуването му е доказано виж практики за осъзнат сън...

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

В медитация може да се научим да наблюдаваме нашите мисли такива , каквито се представят . След някакъв период на упражняване , започваме да познаваме това състояние на , наблюдение . Трудноста е в това че съвременния живот ни предизвиква , заради забързаноста си , да използваме повече режима на рефлексите .Нали :) , за да сме в крак със света се стремим към пройзводителност/количество ... Упражняване на вниманието със своите конкретни задачи води до по доброто познаване на света . А при по дългото му практикуване неусетно ни прави по внимателни/будни през време на деня .А по време на сън имаме повече осъзнаване . Това го казвам за да покажа че процеса е разширение на осъзнаването с посока --просветление . :). Все повече отдалечаване от състоянието ,,животно" . Т. е.  все повече реакцията да е на основа конкретно разбиране и изключване на действието по навик .

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

А осъзнато сънуване ли е, когато навлезеш в 'базата данни от сънища' и например си кажеш - тази вечер искам да сънувам нещо подобно и посочиш например някой вече сънуван сън и съответно сънуваш негова модификация или нещо подобно? Аз често си избирах пътуване до разни острови.

Аз нямам проблеми с контролирането на сънищата си.

По-интересен ми беше момента, когато се навлиза в 'базата данни от сънища', а още по-интересно е, когато не се насочиш към базата данни от сънища, а се опитваш да се 'огледаш' наоколо. То е като коридор с различните нива на съзнателно навлизане в подсъзнанието и все едно избираш през коя врата да влезеш - една от вратите е 'базата данни от сънища'.

Някой с подобни изживявания?

Линк към коментар
Share on other sites

 

Цитат

 

По-интересен ми беше момента, когато се навлиза в 'базата данни от сънища', а още по-интересно е, когато не се насочиш към базата данни от сънища, а се опитваш да се 'огледаш' наоколо. То е като коридор с различните нива на съзнателно навлизане в подсъзнанието и все едно избираш през коя врата да влезеш - една от вратите е 'базата данни от сънища'.

 

Да разбирам ли че прехода към сънуване е плавен и контролируем ?

 

Линк към коментар
Share on other sites

преди 4 часа, АлександърТ.А. каза:

 

Да разбирам ли че прехода към сънуване е плавен и контролируем ?

 

Малко ми е трудно да отговоря на въпроса. Ако това, че първо мога да стигна до базата данни със сънища и ако желая да си избера определен сън - Да, може да се счита за плавен и контролируем, защото преминава през определени нива.

Но принципно, ако не си избирам какво да сънувам, си заспивам нормално, а не плавно и контролируемо и пак мога да си контролирам сънищата.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Сънища при коѝто е запазена способноста за свободната воля .Това би се получило при осъзнаване ..... Не е , ли това отговора ? :)

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Не, аз още не виждам отговора. На мен ми е все още чудно защо трябва контролирането на сънищата да се поставя като цел.

Според моя опит има следните категории сънища:
- безсмислени (разпилени) - това са простовати сънища от по няколко предмета и/или хора, които са чисто визуални и разхвърляни, няма смисъл, няма логика, няма емоция и преживявания в тях. Предметите/хората са от съответния ден. Чрез този вид сънища подсъзнанието (или мозъка) според мен чисти някаква информация тип боклук. Нещо е достигнало до подсъзнанието, подсъзнанието си го изчиства, но преди това трябва да го обработи и част от този процес е проявлението на такива сънища. Няма смисъл да се контролират такива сънища. Дори си мисля, че би било противопоказно. По-добре е да се остави подсъзнанието само да си свърши работата. Единствения полезен ход според мен е бърз анализ сутринта, защо еди-кое си е успяло да стигне чак до подсъзнанието?

- компенсаторни - чрез тях се компенсират емоции и изживявания от деня (седмицата). Например, един мой близък човек пострада, беше много изплашен и тъжен, притесних се за него, а вечерта сънувах дълъг и подробен сън в някаква ситуация, в която той е много щастлив, все едно се е сбъднала негова мечта. Това беше непредизвикан сън. Може и да е предизвикан, например, изморен си, ходи ти се на почивка, избираш си да сънуваш, че отиваш на почивка на остров.

- сънища тип приключения и пътуване. Тук е много забавно и аз по-скоро гледам да не контролирам нищо в самия сън, защото ми е по-интересно да съм пасивен участник и да изживявам ситуациите.

- сънища за решаване за казуси - логиката тогава работи и може човек да анализира важни ситуации. Тук контролира логиката, но човек може да се възползва от нелинейното мислене. Да, тук има смисъл от контрола. Но не препоръчвам честото използване на съня за решаване на казуси, защото една част от логическите функции на мозъка остават активни, т.е. експлоатират се и заради това самият сън е нездрав, т.е. не изпълнява основната си функция на почивка на съзнанието и мозъка.

- сънища тип пророчески - при мен са ситуация + метафора, чиито смисъл няма как да объркам. Тук отново ми е чудно какво толкова има да контролирам, при положение, че е добре да съм наблюдател.

 

Относно кошмарите - нямам опит. Почти не съм сънувала такива, вероятно ги предотвратявам - не зная. Спомням си за един случай, в който някакъв мъж говореше грубо и сякаш искаше да ме нарани. Аз го превърнах в много малко човече, по-малко от 10 см, взех го в дланта си, скарах му се, че такова поведение е лошо и т.н. Той беше много изплашен. И явно вторият случай за желан контрол е ако трябва да се отстранят/предотвратят кошмари.

Редактирано от User123
Линк към коментар
Share on other sites

Н

Цитат

е, аз още не виждам отговора. На мен ми е все още чудно защо трябва контролирането на сънищата да се поставя като цел.

 

Абсолютно съгласен , трябва да има  смисъл . До сега не съм се сещал да го виждам като цел .

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Малко прескачах от видеото. На мен ми беше интересно дали някой е експериментирал със самото заспиване. По-интересни са ми чисто физиологичните процеси, които протичат в мозъка. Например дали някой друг е стигал до 'базата данни' от сънищата си и е 'прелиствал' различни свои стари сънища на чисто асоциативен принцип като фрагменти (снимки) от съня.

Защото когато се 'потренираш', то и мозъкът свиква да остава стабилен на определени мозъчни честоти или дори да ги нарека получестоти, които принципно се 'прескачат'. И от там вече нещата стават по-интересни, поне на мен ми стават по-интересни.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Цитат

 

Здравейте,

Много отдавна съм екпериментирала с моите сънища по следният начин:
- бавно, контролирано заспиване;

- стигах до базата данни със сънища и си избирах сън. То е на принципа на асоциативното мислене. Появяват се откъси (картини), спомняш си сънища, които в будно състояние си забравил, прелистваш и посочваш - искам да сънувам нещо подобно на 'ето това'.

Отдавна не го правя вече. Сънищата ми са все така живи и интересни, като истинско приключение. Почти не ги контролирам. Забавлявам се.

Въпросите ми към психолозите са:

- добре ли е човек да експериментира така със себе си и подсъзнанието (сънищата)?

- добре ли е човек да си контролира сънищата?

Любопитна ми е гледната точка на професионалистите.

Предварително благодаря!

 

,,Сънищата ми са все така живи и интересни, като истинско приключение."-------------- Просто игра :)  ....Какво значи ,,чисто физиологични процеси" .Съня е перживяване в астралната област , На границата м/у ежедневния , физически ум и духовното виждане . За всеки е различно . Ума си играе с паметта .  Можеш ли да бъдеш себе си в сънищата , без отказно .

Ползата която можеш да имаш , е да научиш символния похват на подсъзнанието си . Тогава то постепенно ще те въведе в духовния свят .Щайнер , пише че той въобще не прилича на материалния . Видях , някъде пишеш за мехурчета .

,,добре ли е човек да експериментира така със себе си и подсъзнанието (сънищата)?"---------Всяка пресиленост не е полезна . :)  Сама определяш . Напр. може да си живееш във фантазийте , или да са ти полезни .

,,- добре ли е човек да си контролира сънищата?"   Ако си обективна , предполагам :)  ще признаеш , че това е само добро пожелание . Контрола е частичен .

Смисъла на живота е с този ум , който имаш . Да разбереш как функционира света , за да го живееш по най добрия начин .

http://www.otizvora.com/wp-content/Rudolf Steiner/BG PDF/GA-010.pdf

виж промени в сънищата на окултния ученик

 

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Аз в един момент (преди много години) се бях увлякла страшно много да контролирам сънищата си и да си избирам сънища, в които все пътувам до разни острови. После в един момент се замислих дали пък така не нарушавам нормалният ритъм и само-очистването на подсъзнанието. И поради тази причина сега гледам да не контролирам и не си избирам сънищата - където ме отведе фантазията - там. Дори е по-интересно така.

Относно 'символният похват' - при мен всичко се дава 1 към 1, т.е. без необходимост да го тълкувам. За т.нар. астрал - не зная. Не мога все още да си избистря напълно концепцията за 'астрала'.

А това за мехурчетата беше много абстрактно - на границата между сън и събуждане. Много интересно, игра на въображението предполагам.

Благодаря за линка. Ще прегледам / прочета книгата и ще напиша моето усещане.

Редактирано от User123
Линк към коментар
Share on other sites

Смисълът според мен... който поне сега влагам, е че излизаш поне малко от това земно ниво на съзнание което те затваря като в кутия. Аз не обръщах особено внимание на сънищата, докато не загубих способността за осъзнато сънуване. И проблемът не е просто в това каква файда от тях, а че се "заземяваш" като цяло в тази физическа реалност. Връзката ти с друга форма на съзнание, става все по-слаба и по-трудна. За някои това не е проблем, но аз го намирам за такъв и то доста сериозен. Даже по едно време бях взел да пия, просто защото освобождава от тази "кутия" на съществуване, и поне на мен ми позволява да мисля по-различно. Естествено, това може да доведе то зависимости, което е доста интересно само по себе си. Може би за мое добро алкохолът ми се отразява доста зле физически, така че го отказах. Но според мен проблемът си остава, особено в днешния начин на живот който е като вирус който иска да те окупира изцяло.

Предимството на осъзнатите сънища е, че не са необходими външни вещества за изместване на съзнанието които могат да доведат до зависимости. Добре известно е, че такива вещества са били често ползвани, дори в духовни практики (пример - шаманизма). Защо човек търси подобни опитности според мен е очевидно - съзнанието ни е затворено във физическа реалност и тялото носи със себе си определена "тежест". Когато се освободим от тази тежест, чувството може да е "оргазмично", на тотална свобода, и човек не иска да се върне в "реалността". Един от осъзнатите ми сънища беше че умирам, и сякаш бивам изтеглен от тила някакси. Бях свободен и щастлив, сякаш се реех в някаква друга реалност с огромни възможности. Според мен сънища като този си струват 99% останали които наистина са като цяло глупости. В осъзнати сънища често има и музика, която дори ти можеш да композираш, и впечатленията ми са били, че тя е била много по-"пълноценна" от тази която можем да чуем с ушите си. Има изживявания, които просто в нормалният живот са невъзможни поради силната връзка с материалното тяло. Според мен такъв род изживявания също доказват, че не сме тялото си, и е едно от малкото неща които могат да бъдат изследвани научно (което е правено и най-вероятно продължава да се прави, но по-задкулисно). 

Моите осъзнати сънища никога не са били самоцелни, а са били спонтанни. Според мен се получават напълно естествено при по-висока степен на осъзнатост (каквато очевидно вече нямам, и според мен повечето възрастни нямат, независимо на колко духовни се изживяват). Вероятно понякога това става и да ти бъде предадено нещо, макар че не е задължително. Според мен не е толкова до контролът, а до изживяване на "нещо друго". Това са две различни неща. Не виждам много смисъл да попаднеш на друго ниво на съзнание, само за да пренесеш там своето собствено... Целта е да има някакъв обмен. Земни въпроси на сън не се решават... Земните проблеми си имат земни решения. Въпросът е в постигане на принципно по високо ниво на съзнателност, което неизбежно ще ти помогне в разрешаването на земни проблеми. Когато се затвориш на ниско и ограничено ниво на съзнание, умът принципно спира да работи добре. То си личи и по хората повечето от които са като зомбита. Първи и втори канал, и се изчерпват...

Линк към коментар
Share on other sites

,,Земни въпроси на сън не се решават "--------------съгласен съм с  iti   , само с това изключение , защото могат да се решават . Има и едно  от съществена важност обяснение .Човекът е съзнание/ум  , на всички нива . От самия човек зависи къде ще постави (асамблиращата точка)---позицията на внимание . Обикновено се казва , това му е(на човека) развитието. Това може , така възприема .А на практика , човек е свикнал да възприема с определена област на ума . Наркотиците за това ни привличат . Те , без вътрешно усилие раздвижват точката на възприемане . То е лесния и за това опасен начин .Важото е , на човека да му се покаже необятноста на света , за да почне сам , със собствени усилия да търси живота  в космоса . Да не се плаши и се затваря тука в минералите . Сънищата са отърсване от минералното . В сънищата умът мисли по друг начин , Това може да  се използва .

А за сънищата ? Не се чувствам сънувач . Това което знам е , че принципно и живеенето в съня и писането тук е еднакво реално . Разликата е в начина по който го възприема ума .Това се забелязва  в някои сънища . Когато някаква част от ума усеща къде се намира , сънят е по пластичен , по фантастичен . А понякога  си като в обикновенна ежедневна реалност и всичко става/случва се, като в нея , ограничено . Според мен за сънищата е важно да си спомним напътствието за фантазията .Тя е хубава и полезна , ако не прекаляваме . Нали се сещате за хора бягащи от грубата действителност чрез пребиваване във фантазийте .

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Аз в един момент се изморих от постоянното сънуване и спомняне на сънищата, защото винаги се изкушавам да ги анализирам. Анализирайки ги, пък губя ценно време в будно състояние. Както стана ясно при мен, аз съзнателно не контролирам съня, въпреки че мога.

Например, само един фрагмент: една жена влиза през тайна врата, която врата е организирана по странен начин (за първи път виждам такова нещо) така че да заблуди, че врата е на едно място, после второ, а всъщност е на трето място (ще ми е трудно да опиша в подробности механизма, доста сложен беше). И на мен ми става смешно и си мисля: 'какво се криеш, като аз зная всичко как е организирано'. Обаче тя ме вика да отида с нея. Поглеждам през истинската тайна врата - тъмно, нямам контрол там, не мога да видя какво има там и с вътрешното си зрение. И отговарям: 'Не, благодаря.'

И такива щуротии. И после в будно състояние започва чуденето: ама какъв интересен беше този механизъм от врати, базиран само на механични неща, пък детайлите от самата стара и реставрирана къща и хоп, изгубила съм примерно 30 минути от будното ми състояние.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...
В 28.04.2018 г. at 18:08, User123 каза:

Аз в един момент се изморих от постоянното сънуване и спомняне на сънищата, защото винаги се изкушавам да ги анализирам. Анализирайки ги, пък губя ценно време в будно състояние. Както стана ясно при мен, аз съзнателно не контролирам съня, въпреки че мога.

Например, само един фрагмент: една жена влиза през тайна врата, която врата е организирана по странен начин (за първи път виждам такова нещо) така че да заблуди, че врата е на едно място, после второ, а всъщност е на трето място (ще ми е трудно да опиша в подробности механизма, доста сложен беше). И на мен ми става смешно и си мисля: 'какво се криеш, като аз зная всичко как е организирано'. Обаче тя ме вика да отида с нея. Поглеждам през истинската тайна врата - тъмно, нямам контрол там, не мога да видя какво има там и с вътрешното си зрение. И отговарям: 'Не, благодаря.'

И такива щуротии. И после в будно състояние започва чуденето: ама какъв интересен беше този механизъм от врати, базиран само на механични неща, пък детайлите от самата стара и реставрирана къща и хоп, изгубила съм примерно 30 минути от будното ми състояние.

За да те успокоя ще кажа, че аз съм губил повече време във връзка със сънищата ми. :D

Редактирано от Кон Круз
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
В 11.03.2018 г. at 11:43, User123 каза:

А осъзнато сънуване ли е, когато навлезеш в 'базата данни от сънища' и например си кажеш - тази вечер искам да сънувам нещо подобно и посочиш например някой вече сънуван сън и съответно сънуваш негова модификация или нещо подобно? Аз често си избирах пътуване до разни острови.

Аз нямам проблеми с контролирането на сънищата си.

Това е прекален контрол, който прекрасно си осъзнала, че е излишен и вече не осъществяваш.

Но пък вече ти е дал рутина, с която да подходиш при "решаването" на някои дилеми, ако евентуално ти се появят такива. Защото целеустремеността на "потока" ти ме впечатлява, а при подобна лекота страстта ти да живееш е като река сред гладки брегове. 

В 25.04.2018 г. at 13:27, User123 каза:

За т.нар. астрал - не зная. Не мога все още да си избистря напълно концепцията за 'астрала'.

Няма какво толкова да ти се избистря. Разликата е единствено в соматичните сигнали.

При осъзнатия сън имаш "точка на наблюдение" или както съм го срещал - его-фокус. А при астралната проекция или Lucid dreaming към тази "точка на наблюдение" вече имаш репликиране на сигналите от тялото в нервната ти система. Накратко имаш усещане за тяло, което можеш и да "видиш" като проекция в осъзнатия ти сън. Мозъчната ни активност има една интересна черта, която е материално проявление на въображението - без реален сетивен стимул ние можем да си "представим", че такъв има. 

Единственото, което за според мен има значение във феномена астрална проекция или ОИТ (опитност извън тялото) или пък ОС(осъзнат сън) е фактът на достъп до обективна информация, която е проверима. А при подобни ИСС(изменени състояния на съзнанието) са правени многократни опити, аз поне някъде съм чел за изследванията за Remote viewing на ЦРУ и военните в щатите през 80-те, при което има обследване на ситуации на доста големи разстояния, но май не беше 100% успеваемостта. Руснаците също имат подобни изследвания, които както се сещаш са отдавна, щото към днешния момент няма достъпна актуална ивформация;). Интересни са разработките на Козирев за природата на времето, но пък той е по-известен с "Огледалото на Козирев". Извитата огледална повърхност, пребиваването в чиито център те дисоциира от тялото и се получават некви странни психични реакции. В тази връзка 2015 година имаше скандал в страната ни за използването на разработки в тази насока.

А по отношение на моя опит - имам само едно астрално проектиране, но при положение, че след тренажора веднага се "заредих" в ситуация, която съм сънувал и отразява един мой дълбок вътрешен страх, повече не си губих времето да се опитвам да влизам в проекции, щото "отработването" на страховете може да се прави и в будно състояние.

А пък ОС са ни дар да прогледнем отвъд съзнателната ни представа за нас си, защото при сънуването границата между съзнавано и подсъзнание е размита и образите и ситуациите, които оставим да възникват, в тяхната символика се явяват прекрасена възможност за диалог с потисната част от себе ни.

Редактирано от kipenzov
Линк към коментар
Share on other sites

Искам да добавя, че "зареждането" ми в астралната проекция беше през "мехурче". Но с метален отблясък, малко като символът на снимките на 360 гр. в Гугъл земя - едно метално топче, в което като се приближиш и влизаш в панорамната снимка :)  

Линк към коментар
Share on other sites

kipenzov, ти явно схвана моят намек от преди 1 година. Ако човек стигне до 'базата данни' със сънища и после 'отиде' по-напред в 'коридора', там има и други неща, което ти нарече ' достъп до обективна информация, която е проверима'. Но това според мен не става чрез т.нар. осъзнато сънуване. Просто тези експерименти, които си правих със заспиването и осъзнатото навлизане в несъзнаваното или от медицинска гледна точка по-фино контролиране на интензитета на мозъчните вълни и способността да 'заковеш' мозъка или поне да остане стабилен на определени мозъчни вълни, те ме доведоха до интересни места. За съжаление до сега не съм срещала човек, който да е стигнал до 'базата данни' със сънищата си. Срещала съм хора с достъп до акаша, но те са т.нар. ясновидци. Моята теза е, че при подходящ тренинг на мозъка всеки може да стигне до там - и до двете места.

Четох някои от докладите на ЦРУ (remove viewing) и според мен:
- вероятно нарочно смесват 'акаша' с 'астрала', защото достъпът до 'астрала' е по-лесен;

- нещата там са дадени объркващо нарочно, но има много интересни моменти;

- една от статиите (мисля) приключваше с въпроса: "Как да изпратим енергия чрез квантовата холограма?' и много се смях, защото те много добре знаят, че енергия чрез 'квантовата холограма' не се изпраща, изпраща се информация.

Руснаците са много напред.

А за огледалото на Козирев защо е имало скандал? Статията от линка не дава инфо за скандал. Иначе мен ме питаха дали искам да опитам и да постоя в огледалото на Козирев, но отказах. Имала съм случаи, когато информацията директно потича към мен и се чудех преди как да я спра, а какво остава да се подлагам на такива експерименти.

Линк към коментар
Share on other sites

Има и един "разсекретен" доклад на ЦРУ - "Гейтуей"! 

Пълна обърквация ми беше, но ми помогна да се усетя как ми "промиват мозъка", поради направилото ми впечатление внушение, което 20 г не бях подлагал на съмнение :3d_073:. "Съзнанието се отделя...", "Съзнанието твори...", "съзнанието си прави не знам си кво си...", бе направо пълно "разтваряне на Аз-а", на отговорността към собствения ти живот, на бягството от свободата, на "проибщаването към стадото" на трансхуманистичната идея, в чиито стратегически цели е и "противопоставяне на организации, обявили се срещу техническия прогрес;" /цитатът е от линка към Уйкипедия, егати съвременните нацисти/. А ЦРУ пък, след като видяли, че информацията от доклада е вече достъпна в общественото пространство "решили безкористно да разсекретят" самия доклад ;)

Иначе първите експерименти за "Дистанционно виждане" са белязани от желанието за "разузнаване" на вражеските позиции, но бързо се "стига" до официално прекратяване, поради "незадоволителни резултати", хихих.

 

Току-що, User123 каза:

А за огледалото на Козирев защо е имало скандал?

Ако поразровиш в нетя, ще видиш, че първо във Варна, а после и във Враца май беше, са са направили организирано събитие за демонстриране на "технологията". Този от Бургаз, писателя-езотерик, Буковски май беше, пък и някои обществени личности, като флагмани на събитието, са в организацията на мероприятието. Но при въпрос на журналисти към Международният научно-изследователски институт за изследване на космическа антропология, Новосибирск, които официално имат разработки в областта на "Огледала на Козирев", официално е отречена каквато и да е връзка с мероприятието. Това не е видно от линка, които дадох, но при лека проверка в нетя, ще ти излезне инфо.

 

Току-що, User123 каза:

Но това според мен не става чрез т.нар. осъзнато сънуване. Просто тези експерименти, които си правих със заспиването и осъзнатото навлизане в несъзнаваното или от медицинска гледна точка по-фино контролиране на интензитета на мозъчните вълни и способността да 'заковеш' мозъка или поне да остане стабилен на определени мозъчни вълни, те ме доведоха до интересни места

Не проявих смелост да опиша нещата, така както съм се запознал с тях, защото нямам опита. Ти си го описала доста по-добре и по-кратко. А тепърва да се правя на многознайко и да пиша за 4-те типа мозъчни вълни, REM-фазата на дълбокия сън, когато тялото е по-отпуснато и съответно "освободения" подсъзнателен потенциал по контрол на соматичните процеси предоставя възможността за съзнателни преживявания отвъд рамките на "нормалното". Просто не ми остиска!

Пък и има един момент докато се запознавах с подобна информация, който ме накара да се замисля.

От една страна осъзнах, че не съм подготвен за подобни преживявания, тъй като изпитвам страх, който е чувството, което директно те "връща в тялото", пък е и редуциращият фактор за силата на намерението, с което да "се насочваш".

От друга пък, от рационализацията на този ми страх, се роди мисълта, че истината е отвъд тези занимания и започнах да отделям повече внимание на семейството ми и служебните ми ангажименти. Някак като "всяка жаба да си знае гьола", защото май всеки човек си има индивидуален план, а моят не е в тази насока щом изпитвам страх, към момента де :huh:.

Докато при теб усещам лекотата, с която "боравиш" със средата си. За това и напълно вярвам на споделеното от теб, тъй като имаш "настройката" за подобни "пътувания". Споделяй, това което мислиш, че е полезно, защото знам интуитивно, че има някои неща, които е по-добре да бъдат спестени и са само за теб!  

 

Линк към коментар
Share on other sites

Забравих да споделя!

преди 27 минути, User123 каза:

За съжаление до сега не съм срещала човек, който да е стигнал до 'базата данни' със сънищата си

Има една руска група. Казват се "Хакери на сънища" и имат интересни "техники". Но това нали се сещаш, че те насочва в руска дестинация! Будь осторожна! ;)

Линк към коментар
Share on other sites

преди 45 минути, kipenzov каза:

Има и един "разсекретен" доклад на ЦРУ - "Гейтуей"!

Да, точно този доклад четох, но вече малко ми 'изветря' информацията. Точно него визирах. Моето скромно мнение е, че remote vewing-a не ползва акашевите записи. Ползва може би астрала - така или иначе те са омешали двете неща там.

Благодаря за инфото за 'Огледалото на Козирев'. Ще се разровя.

Ако имаш конкретно инфо кои точно са тези мозъчни вълни, моля те дай ми линк. Аз така и не разбрах точно кой вид са. Да уточня, че аз усещания за 'отделяне' от тялото нямам. По-скоро бих го описала като настройване на мозъка на други честоти. Няма при мен 'пътуване', а има 'надникване'. Отправната точка е различна.

Аз нямах никакви очаквания като започнах да експериментирам със себе си. Просто ми беше любопитно къде са границите на функционирането на мозъка. Не бях чела и никаква литература по въпроса - напълно необременено съзнание. При мен нещата станаха доста естествено. Тръгваш по някакъв път без да знаеш до къде ще те отведе. Не практикувам вече тези експерименти. Според мен са ми дали това, което ми е било нужно. Утъпкала съм определени пътеки и до там. Ако нещо ти е интересно - питай. Ако зная - ще ти отговоря.

А това 'хакери на сънища' съм срещала, но някак не вярвам в това. Може би трябва малко време да отделя, за да се запозная по-подробно. От бегъл поглед - не вярвам.

А иначе с руснаци съм се 'сблъсквала'. Много са си напред с материала. Аз бях самоук ентусиаст - нали се сещаш огромната разлика.

Редактирано от User123
Линк към коментар
Share on other sites

 Принципно след предния ти пост се чудя дали ти трябва изобщо още инфо. Ето все пак линк към една книга. Има в нетя и превод на български, но според мен бая се разминава. Авторът Майкъл Радуга описва достатъчно  подробно фазите на съня и пътуванията му "извън" тялото. Прекалено подробно описва дори нещата. Но и той е повлиян от Р.Монро и книгите му за "Пътуване извън тялото" както и разработките на "Институт Монро", с който институт пък си партнира и ЦРУ при изготвянето на доклада "Гейтуей", който е поръчан на онзи екип от учени към института с ръководителя му с полскозвучащата фамилия.

Пак ще се повторя, но според мен повече инфо не ти е нужно, защото си минала през филтъра на непредубеденото ти опознаване. Пък и си осъзнала, че не е никакво "излизане извън тялото", защото така дисоциираш тялото от съзнанието си, а това е заблуда.

А "конструкциите" на Монро, особено за "местоположението на убежденята" в образната карта на съзнанието, са си негова представа. При нас в македонския край сме на принципа - "он ке ми каже дека са ми убежденията":lol:.

 

Току-що, User123 каза:

А иначе с руснаци съм се 'сблъсквала'. Много са си напред с материала. Аз бях самоук ентусиаст - нали се сещаш огромната разлика.

Щом си се "сблъсквала" дори във фаза на "самоук ентусиаст" и си запазила обективността си,, мога само нарцистично да се порадвам на вярната ми прогноза, че си имаш нужните настройки за подобни пътувания. Радвам се че те познавам!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...