Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (12.03.18 - 18.03.18)


Recommended Posts

12.03.18

Сказано: «Пошлю Дух Свой».  Когда придёт Дух – не будет никаких споров. Ныне Дух работает в женщинах, поэтому они более религиозны и духовны чем мужчины.  Понаблюдайте: там, где ступает женская нога – всё идёт вперёд – и наука, и религия, всё идёт хорошо. Женщина – почва, на которой всё процветает. ...В умах всех людей – женщина. Она – Любовь, она – их идея. Я не рассматриваю женщину как внешнюю, физическую форму, а рассматриваю как живую идею.

Пять братьев

 

Казано е: „Ще изпратя Духа си“. Щом дойде Духът, няма да има никакви спорове. Духът работи сега в жените, затова те са повече религиозни и духовни от мъжете. Наблюдавайте, дето стъпи женски крак, всичко тръгва напред: и наука, и религия, и музика – всичко върви добре. Жената е почва, на която всичко вирее. ...В умовете на всички хора стои жената. Тя е любовта, тя е тяхната идея. Аз не разглеждам жената като външна, физическа форма, но като жива идея.

Петимата братя

Редактирано от Рассвет
Линк към коментар
Share on other sites

13.03.18

Говорю: существует единственная сила в мире, которая может уничтожить войну и внести мир. Что это за сила? Женщина.

Снова

 

Казвам: има една единствена сила в света, която може да унищожи войната и да внесе мира. Коя е тази сила? Жената.

Изново

Линк към коментар
Share on other sites

14.03.18

Женщине новой культуры нужно воспитывать детей ещё перед рождением, когда они находятся в утробе. Ей надо сказать своему сыну: «Сыночек, выйдя на белый свет, будешь видеть Божие лицо в лице своих матери, сестры и жены. Будешь смотреть на них с благоговением, не будешь допускать никаких плохих мыслей и чувств».

Пять братьев

 

Жената на новата култура трябва да възпитава децата си преди да се родят, още като са в утробата. Тя трябва да каже на сина си: „Синко, като излезеш на бял свят, в лицето на майка си, на сестра си и на жена си ще виждаш Божието лице. Ще гледаш на тях с благоговение, няма да допущаш никакви лоши мисли и чувства“.

Петимата братя

Линк към коментар
Share on other sites

15.03.18

Новая культура требует женщин не в обычном смысле слова, но женщин нового – решительных, светящихся женщин: со светлыми умами, с широкими сердцами, с алмазной волей.

Пять братьев

 

Новата култура изисква жени, не в обикновения смисъл на думата, но жени на новото – решителни, светещи жени: жени със светли умове, с широки сърца, с диамантена воля.

Петимата братя

Линк към коментар
Share on other sites

16.03.18

Я не говорю о женщине по форме, а под «Женщиной» подразумеваю Божественное, разумное сердце в человеке. Божественное сердце в человеке направляет его действия, а не ум. Ум – слуга человека. Человек делает то, что диктует ему сердце. Мы не подразумеваем обыкновенные мысли человека, а подразумеваем великие стремления его души, проявляющиеся через Божественное сердце. Именно этому стремлению подчиняется наш ум; именно этому стремлению подчиняется и вся современная наука.

Их умы

 

Аз не говоря за жената по форма, но под “жена” разбирам Божественото, разумното сърце в човека. Божественото сърце в човека направлява неговите действия, а не умът. Умът е слуга на човека. Човек прави това, което сърцето му диктува. Ние не разбираме обикновените чувства и мисли на човека, но разбираме великия стремеж на душата му, която се проявява чрез Божественото сърце. На този стремеж, именно, се подчинява нашият ум; на този стремеж, именно, се подчинява и цялата съвременна наука.

Умовете им

Линк към коментар
Share on other sites

17.03.18

Стремитесь заниматься саморазвитием. Чтобы научиться молчанию – оставайтесь каждый день в молчании 10 – 15 минут. Пусть каждый углубится в себя и просто будет размышлять, не ожидая ответа. Как любой человек в Природе сосредоточивает свой взгляд на ту или другую сторону, или же, участвуя в обеденной трапезе, каждый внимательно выбирает свое блюдо, так и в размышлениях своих будьте такими же: каждому углубиться в себя, постараться приобрести эту энергию.

Работайте с Любовью

 

Гледайте да се саморазвивате. Всеки ден оставайте в мълчание десет-петнадесет минути, за да се научите на мълчание. Всеки да се задълбочи в себе си и да размишлява тъй просто, без да чака нещо да му кажат, както в природата всеки си отправя погледа накъдето и да е или пък както е на обед, седнат и всеки си гледа какво ще яде. И в размишленията бъдете така: всяка да се вдълбочи, да гледа да придобие тази енергия.

Работете с Любов

Линк към коментар
Share on other sites

18.03.18

Помни: в мире нет неразрешимых задач. Если сегодня ты не можешь решить задачу – завтра ты её решишь. Иногда деньги помогают в решении задач, но это недостойный метод. ...Решить задачу своими собственными силами – искусство.

Движения в природе

 

Помни: Няма неразрешими задачи в света. Ако днес не можеш да разрешиш една задача, утре ще я разрешиш. Някога парите помагат за разрешаване на задачите, но това не е достоен метод. ...Изкуство е да решиш задачата си със собствени сили.

Движения в природата

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...