Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Момчето, което много харесвам


Пепа.Б

Recommended Posts

Здравейте! Дълго време мислих към кой да се обърна и реших да пиша тук. Ще се радвам ако някой ми каже какво по дяволите да направя по въпроса. Надявам се да не ви отегча с романа си...

Аз съм на 16 години и се преместих в 9 клас в ново училище с нови хора и приятели... в моя клас има едно момче на което преди не обръщах особено внимание, защото всички се държат като пълни кретени... преди месец обаче сънувах един сън в който казвам на една моя приятелка че харесвам едно момче от моя клас.  И от там нататък започнах да обръщам все повече внимание на това момче ... сънувах постоянно хубави сънища с него дори сънувах веднъж че имам дете от него:D  та казах на моя най добър приятел че го харесвам. Обаче видя във неговия фейсбук, че статуса му е на обвързан тогава ми стана много мъчно и много плаках default_3d_112.gifтогава реших да поразпитам наши общи приятели дали верно има гадже и споделих на тази моя приятелка някои сънища където съм сънувала с него добре че този сън с детето го сънувах по късно :D 8 март е датата която може би ще помня цял живот тогава ТОЙ знаеше всичко и сънища абсолютно всичко... в началото на деня всичко беше ок но като отидох на училище и тогава...

 

 той  показа чата ми със това момиче не можех да повярвам стана ми супер  гадно после директорката на училището ме видя 

че плача и ме извика да види какво става и аз и разказах всичко и тя после извика и него. Тогава уж се разбрахме ама не е съвсем така, защото преди говореше с мен закачаше се а сега нищо закача се с другите момичета говори с тях а мен може да  се каже  че не ме поглежда..default_3d_112.gifима моменти когато се закача но много малко и рядко, а с другите повече дори седяхме заедно по биология, обаче след това той се премести :( понякога ме и обижда, че го чувам и постоянно плача  у нас... Само той ми влияе на психиката но мисля че ме мрази защото сега заради този чат всички знаят че го харесвам...Не знам какво да правя знам че няма гадже, защото мама и майка му са приятелки и тя ми каза, обаче не зная какво да направя че да се сближа с него постоянно го ревнувам но се опитвам да го прикрия и успявам.. постоянно мисля за него, постоянно му гледам снимките във инстаграм ако искам да проведа разговор с него той ще почне да се заяжда  или когато си говорим това е много рядко ама много усещам една омраза в очите му мисля, че ме мрази дори да казва че не ме аз усещам той ме мрази ДОРИ СЪС БРЪСНАРСКО НОЖЧЕ СИ НАПИСАХ ИМЕТО МУ НА РЪКАТА МИ... ПОСТОЯННО ГО СЪНУВАМ МИСЛЯ НОНСТОП ЗА НЕГО НЕ ЯМ...НИЩО..

ВЪВ ВТОРНИК ИСКАХ ДА МУ ОБСЛУЖА С ХИМИКАЛ НО ТОЙ НЕ ГО ВЗЕ... тогава не ми стана нищо обаче после като го гледам да се закача с другите момичета отивам в тоалетните на училището и почвам да плача, дори като се прибера във вкъщи пак плача  постоянно е така. Моля ви дайте някакъв съвет как да се сближа с него поне малко и как да остана  с него на саме поне малко че в училище няма да мога че приятелите му са постоянно околко него а ако искам да го поканя да се видим той ще откаже, защото мисли че го преследвам а това НЕ Е ТАКА. НЕ ЗНАМ КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗА ДА СИ ВЪРНА СТАРИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ С НЕГО ИСКАМ ДА СЕ СБЛИЖА С НЕГО ПО НЯКАКЪВ НАЧИН НО НЕ МОГА ДА ИЗМИСЛЯ. НЕ МИ ЛИЧИ НО АЗ СЪМ ЕДНА ЕМОЦИОНАЛНА РАЗВАЛИНА... САМО ТОЙ МИ ВЛИЯЕ НА ПСИХИКАТА ПОСТОЯННО ГО СЪНУВАМ В СЪНИЩАТА МИ Е АДСКИ ДОБРЕ С НЕГО ДОРИ НЕ ИСКАМ ДА СЕ СЪБУЖДАМ ,КОГАТО СЪНУВАМ ХУБАВИ СЪНИЩА С НЕГО.... НЕ ЗНАМ КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗА ДА ОСТАНА МАЛКО НАСАМЕ С НЕГО И ДА СЕ СБЛИЖА С НЕГО НЕ ИСКАМ ТОЙ ДА МЕ МРАЗИ. МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ СЪВЕТИ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! 

Редактирано от Пепа.Б
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей мило влюбено момиче :) Съмнявам се да има човек, който не е изживявал подобни драми на твоите години. Разликата е, че не всеки го е показал по този начин. Съвременните технологии, за беля, позволяват бързо и без никакви проблеми човек да се свърже с някого, да сподели нещо... и ние се изкушаваме. Изкушаваме се да извадим току що покълнали стръкчета на нашите чувства на зимния студ. И после плачем, че са измръзнали... 

Колкото до твоето състояние - както ти сама описваш случая, ти по-скоро си в плен на своите сънища и филми и се опитваш да ги накараш да станат реалност. С това плашиш момчето. За да осъзнаеш каква е картинката, обърни наопаки ситуацията и си представи себе си в неговата роля, а него - в твоята. Но съвсем честно и изцяло. Съмнявам се, че щеше да се чувстваш добре... 

И.. както пееше на времето Майкъл Болтън - How can we be lovers, if we can't be friends.... Приятелството е истинската проява на любовта - а то изключва страстите и обсебването, и клюките и ревността. 

Линк към коментар
Share on other sites

Да... Така е но аз съм го оставила изцяло и не му обръщам внимание...обаче тайно още си го харесвам успях да убедя че не го харесвам но аз продължавам да го, но просто не искам да ме мрази. Искам по някакъв начин да го опозная но не зная как.

Линк към коментар
Share on other sites

Не знам какво ще стане , защото фантазийте са несериозно нещо . На негово място бих те заобикалял , би ме плашило поведението ти . Мисля , че за това те обижда . Плашиш го и това го дразни . На 16 г. момичетата са интересни , но има много по интересни теми . По добре поговори с майка си , баба си , училищна психоложка .

 

Цитат

 Моля ви дайте някакъв съвет как да се сближа с него поне малко и как да остана  с него на саме поне малко че в училище няма да мога че приятелите му са постоянно околко него а ако искам да го поканя да се видим той ще откаже, защото мисли че го преследвам а това НЕ Е ТАКА.

Искам по някакъв начин да го опозная но не зная как.

постоянно да искаш и търсиш начин да си с него , въпреки неговото нежелание ---------това се нарича преследване .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

:)

Цитат

 Искам по някакъв начин да го опозная но не зная как.

Това звучи добре. Поздравления! А ти опозна ли себе си? Опозна ли своите заложби? Развиваш ли ги? Опозна ли мечтите си? Нали не се свеждат само до "искам го"? Опозна ли начините, по които те могат да станат реалност? Опозна ли света, в който живееш? Той не е само чата с приятелките и кой с кого е гадже, нали? Какво ли има още, което те чака да го опознаеш? 

Когато започнеш и се научиш да опознаваш себе си, ще разбереш и как да опознаеш него. Е, може и да не ти хареса това, което ще откриеш. Не това е важно. Важното е да се научиш как се опознава себе си, хората и света. С любов.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

преди 17 часа, АлександърТ.А. каза:

Не знам какво ще стане , защото фантазийте са несериозно нещо . На негово място бих те заобикалял , би ме плашило поведението ти . Мисля , че за това те обижда . Плашиш го и това го дразни . На 16 г. момичетата са интересни , но има много по интересни теми . По добре поговори с майка си , баба си , училищна психоложка .

 

постоянно да искаш и търсиш начин да си с него , въпреки неговото нежелание ---------това се нарича преследване .

Аз какво трябва да направя че да спре да се плаши?! В смисъл аз нито му пиша даже съм го блокирала от всякъде нито го следя нищо оставила съм го да прави каквото иска... просто искам да го опозная нищо повече..

Линк към коментар
Share on other sites

какво , не съм сигурен :(.  Какво казва майка ти ?Сетра ти , леля ти , баба ако имаш .Те са на място и са по на ясно за конкретното . Расъждавам според това което чета . Може и да не съм те разбрал правилно .Твоето желание е да си до него . Според мен това се вижда и от  поведението ти .Трябва да разграничиш мислите от поведението си  .Започни с това което казва Донка  :

,,А ти опозна ли себе си? Опозна ли своите заложби? Развиваш ли ги? Опозна ли мечтите си? Нали не се свеждат само до "искам го"? Опозна ли начините, по които те могат да станат реалност? Опозна ли света, в който живееш? Той не е само чата с приятелките и кой с кого е гадже, нали? Какво ли има още, което те чака да го опознаеш? 

Когато започнеш и се научиш да опознаваш себе си, ще разбереш и как да опознаеш него. Е, може и да не ти хареса това, което ще откриеш. Не това е важно. Важното е да се научиш как се опознава себе си, хората и света. С любов."

Твоето отношвние към този приятел е повечето фантазия . Разграничи я от реалното положение .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Потърси , може  да има дори статистика , какво се случва в отнишенията момче/момиче на твоета възраст .

1--Приятели за известно време  и се разделят заради не харесване вътрешния живот .Появяват се непреодолими различия във виждането за живота . Секс може да има , може и да няма .Ако е силно  привличането , може с години да си причиняват скандали .

2--Приятели със секс но не готови да понесат последствията , могат да се разделят веднага , или с години да живеят в скандали .

3--Приятелство , основано на личната свобода . Когато двама не само се харесват но и уважават възгледите на другия . Такова приятелство е трайно .

Момче , да не харесва момиче . Това в моите представи не съществува . Обяснението какво се случва , е  в поведението . Външното привличане  се влияе от представите тълкуващи поведението .Твоите представи не са същите като неговите .

Но струва ми се , вниманието ти е насочено към него и не виждаш другото , на около . Това обяснява Донка и на това обърни внимание . Мисля ,,,,,твърде малка си , за това даваш такова голямо значение на  увлечението си . А на практика след 10 г ще имаш смътен спомен . Сега важното е да не бързаш . Недоразуменията винаги се изглаждат със спокойствие . Трябва да обмислиш в спокойствие това което виждаш в поведението и думите на хората около тебе .

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

Преди всичко е необходимо да се поставиш на негово място и да се замислиш как ти би възприемала и как би се отнасяла, ако беше на негово място със същия човек (тоест себе си). Това не е критика към поведението ти, тъй като не съм запознат точно какво е то, а достигам до изводи (не предразсъдъци) от първия ти пост. След което, помисли какви биха могли да са неговите мисли, емоции и проблеми и дали не съществуват други проблеми и помисли, които са невидими за теб, но да измъчват него и по този начин да реагира така на твоето държание. Ако държиш да го впечатлиш, едно директно изразяване на чувствата в прав текст и един смислен разговор под формата на откровения вършат отлична работа. Не се опитвай да изглеждаш такава каквато не си, но мислиш че е добре да изглеждаш. Няма по-добър образ в чуждите очи, освен този, който си самата, дълбоко в себе си. В днешно време, е особено модерно да сме някого и някакви, под някаква форма... Да изглеждаме, подражаваме на някого или да влизаме в нечий роли, плод на въображението ни. В това няма лошо, но само и единствето, когато не запълва изцяло живота ни и не скрива истинската част от нас. Помисли върху това как твоите маниер и поведение, биха повлияли на него, ако си ти на неговото място.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...