Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Слънчева

Мисъл за деня-2.4.-8.4.2018

Recommended Posts

Мисъл за деня-2.4.2018г

Смисълът на всеки живот е да пробудите в себе си туй възвишено и благородно чувство, чрез което ще дойде животът. Животът ще внесе знанието; знанието ще внесе Истината, а Истината ще направи човека свободен, безсмъртен, ще му даде простор да се развива, да разбере защо е създаден целият космос, какво е предназначението на човека.

И Петър го взе настрана

7ce5d6_ee26ad663d504544bd019f9955a23ab0~mv2.jpg

Редактирано от Слънчева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-3.4.2018г

Днес всички хора живеят в изключителна епоха, която ще се ознаменува с пробуждане на човешката душа. ...Днес ви говоря за събуждането, защото виждам, че Христос се е запътил към мнозина от вас да ви събужда. Това се отнася за онези, които не са събудени, но не и за събудените. Обаче, събуждането не става само веднъж. Събуждането е непреривен процес. ...Ако не всеки час, поне всеки ден човек трябва да се събужда. ...Христос отива при всички души да ги събуди.

Да ида да го събудя

 

Когато правите добро на някого, вие събуждате този човек. ... Правете добро на ближните си, събуждайте ги, не се колебайте.

"Лазаре, излез вън!"

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-4.4.2018г

За някои Христос е дошъл вече и хлопа на вратата на техния гроб. За други, още много време ще мине, докато дойде, да хлопа на вратата на техния гроб. Това зависи от степента на тяхното развитие. Който е чул гласа на Христа, той е вече вън от гроба. ...Ако при днешните трудни условия, ако при днешната криза, която хората минават, чуят гласа на Бога и излязат вън, те ще се освободят от всички терзания и смущения.

Лазаре, излез вън!

freedove.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-5.4.2018г

За християнството казват: да вървим по Христовия път. Но има три степени на християнството. Най–първото в християнството е да вярваме в Бога. Второто положение – да обичаме Бога. А третото – да вършим волята Божия.

...Вярвайте в Бога и вярвайте във всичките хора, които вярват в Бога. Обичай Бога и обичай всички, които обичат Бога. Служи на Господа и служи на всички, които служат на Господа. ...Този е смисълът в практическия живот сега на земята, който може да получите.

Три степени в християнството

images.jpeg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-6.4.2018г

В миналото разпнаха Христа на кръста, но днес не може да се намери дърво, на което могат да Го разпнат. Велик, голям е днес Христос!

По-долен от ангелите

Tree.jpg

Редактирано от Слънчева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-7.4.2018г

Христос като беше закован, извърши велики неща. Като го положиха в гроба, пак беше закован, слезе в ада, да извади всички Свои братя. Стоя три дена в ада и им проповядва, за да ги обърне и ги изведе при Бога. И вие ще слезете при вашите прадеди долу, ще им проповядвате и тогава ще излезете при Бога. ...Това е Неговата справедливост, която ще внесе преобразование в нашия живот.

Без товар

JpvoOha3gdi7lfZ1YK68-19708.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-8.4.2018г

Христос работи в света, но хората не Го виждат. Те искат да Го видят като човек, да Го пипнат, да Го усетят физически. Ако Той пълни сърцата на хората с красиви и възвишени чувства, какво искате повече от това? ….Христос се е родил и се ражда в сърцата и в душите на хората. Днес Христос не може да се роди от жена. Ако очаквате идването на Спасителя, отворете душата си, там ще се роди Той. При това, Христос се ражда едновременно в много души. Когато Христос се роди в твоята душа, ти ще бъдеш полезен, както за себе си, така и за окръжаващите. Това е възкресение. Това значи пробуждане на човешката душа. Когато Христос живее в душите на хората, всички ще оживеят, ще станат и ще си подадат ръка, като братя.

Пробуждане на човешката душа

friends_shutterstock_254849722_0.jpg

Редактирано от Слънчева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×