Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-21.5.-27.5.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-21.5.2018г

...Най-първо човек трябва да изучава езика на живота. Животът  е изразен в множеството хора, животни, растения и минерали. Всички те  представят форми на живота. Изучавате ли този език, вие ще видите, какъв  простор, каква велика област седи пред вас, която трябва да изследвате.  Само по този начин ще разберете смисъла на живота. И тогава, в духането  на ветровете, в течението на реките, в бликането на изворите ще чувате  гласа, говора на същества, които ви обичат.

Единният живот 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-22.5.2018г

Като ученици, вие трябва да изучавате природата, да изучавате новата философия, новата наука. В природата се крие и новата наука, и новата философия. Първо ще изучавате външната страна на природата – камъните, растенията, реките, горите, планините, и оттам постепенно ще навлезете във вътрешната страна на тази наука. Тя ще ви доведе до новото, което търсите.

Разумни отношения

31404335_1925114267509392_6315909201267834593_n.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-23.5.2018г

Земният живот представлява една велика школа, в която душите се възпитават да усвоят пътя на Истината, който води към Първото Начало на живота – Бога. През миналите векове са давани разни отговори cъс Свещените Книги. Някои от тези отговори са задоволителни, според времето си, но някои трябва да се обяснят в лицето на сегашната Истина, а това съставлява най-важното за развитието на човешкия Дух.

Идеалът на великите души

1030085.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-24.5.2018г

Създаването на земните езици е коствало големи усилия на  възвишени, на разумни същества. Те са работили много, докато създадат  всички форми и правила в съвременните езици. Граматиката на земните  езици е пренесена на земята отъ невидимия свят. Тя е изработена по  правилата на Божествения език. Върху български език отсега нататък  трябва да се работи, докато стане свещен език. Когато един език стане  свещен, любовта в него се усилва, и хората започват да се разбират. 

Единният живот

b8ef236a634eb847952ba1cc36929aa8.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-25.5.2018г

Човек  може да познава Бога, само ако знае Неговия език. ...Във вятъра, в течението на реките, в движението на светлината, в  проявите на живота аз слушам такава отлична реч, каквато не съм слушал и  от най-красноречивия оратор в света. В най-големите бури аз слушам  речите на видни оратори. Понякога техните речи са така силни,  съдържателни и красноречиви, че са в състояние да задигнат и дрехите, и  шапките, и керемидите от къщите на хората. ...Реалността  на живота е скрита в бурите, във ветровете, в моретата, в слънцето, в  луната, във всички планети, които изразяват великата Истина на живота.

Единният живот

original.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-26.6.2018г

Питам: кое наричаме права мисъл? Права, истинска мисъл е тази,  която е свободна от тревоги, смущения, съмнения и т. н. ...Мисли само онзи, който може да даде ход на красивото, на  възвишеното в себе си да изтече навън. То е Божественото в човека, то е  животът, който непременно трябва да мине през него и да изтече навън.  Животът трябва непреривно да влиза навътре и да изтича навън, той не  може да спре. Това е Божественото...То трябва да мине през всеки човек, за да го свърже с  окръжаващите.

Единният живот

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-27.5.2018г

И тъй, четири неща са нужни на човека, за да влезе в правия път: да различава същественото от несъщественото; да се освобождава от лични амбиции; да има добра обхода и добър живот; да има любов в себе си.

Отдайте Божье Богу

sentieronaturapianta.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...