Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Избор на Психотерапевт София


Recommended Posts

Здравейте.Търся психотерапевт в София.

Започнах да получавам нещо като паник атаки от около 8-9месеца.Започват с постоянно безпокойство,постоянно вътрешно напрежение и после болки в сърдечната област изтръпване на крайниците от този месец и сърцебиене.Тези състояния продължаваха 1-2дни,а с времето дните се увеличаваха.Ходила съм на спешен кабинет ЕКГ винаги е в норма,правиха и ехограф на сърцето-нямам проблем.Миналия месец тревожността трая около 5-7дни без да спира.Този месец вече 10ти ден съм така,пия Валидол,Алора,но няма ефект.Отделно съм с дефицит на б9 и б12,които предполагам засилват това състояние.Мисля че всичко започна след като родих,т.к имаше голяма вероятност,детето да е със спина бифида,явно вътрешно съм била много притеснена през цялата бременност.След като родих(преди 4години и половина) и детето ми беше напълно здраво,аз изобщо не можах да се зарадвам.Започнах да се страхувам да не се случи нещо,да се задави,задуши и т.н.От втория му месец започнаха ходения по лекари ,защото имаше алергични прояви,оказа се с много тежки алергии.Започнах да се страхувам от захранването,да не получи анафилактичен шок.Правеше алергични реакции от почти всяка храна,което доведе до още тревоги..Позахраних го към 2годишна възраст с около 15тина храни ,което ми даде известно спокойствие.Преди около 1година при захранване с нова храна получи уртикария,отидохме в спешното да му бият урбазон.2-3месеца след това,майка ми ми се обади,че синът ми е изпил цяло шише сироп.Стреснах се много естествено.Слава богу,сиропът бил хомеопатичен и нямаше последствия,но от тогава когато тя се грижи за него и ми звънне по телефона изпадам в  паника,мисля най-лошото.Мисля че около тези 2събития започнаха тези състояния на тревожност и паник атаки.

Ходих на Психолог,предписа ми АД Золофт,но отказвам да ги пия,знам че промяната зависи от мен,просто ми трябва специалист Психотерапевт,който да ми помогне,т.к не мога да се справя изцяло сама.Моля,да ме насочите към подходящия за моето състояние.

Благодаря. 

Линк към коментар
Share on other sites

Георги Балджиев е добър колега, обърнете се към него. Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

 

Прави ми впечатление, че изцяло свързвате паническите симптоми с тревогите около здравословното състояние на детето ви - преди и след раждането. Сякаш никаква лекарска грижа или помощ от близките ви не може да намали  тази тревога. Това сигурно е много изтощаващо за всеотдайна майка, която иска детето й да расте здраво и щастливо. Може би допълнително се притеснявате как вашите страхове ще повлияят на развитието му, още повече, ако самата вие сте израснала с тревожни/свръхобгрижващи родители.

Но защо точно детето е обект на тревога? Сигурно в живота ви има и други, не по-малко притеснителни неща, с които обаче се справяте без паника? Това са важни въпроси, на които вашата терапия трябва да даде отговор. Разкриването на несъзнаваните причини за тревожността ще ви помогне да се справите с нея. Това ще облекчи не само вашето състояние, но е много вероятно да укрепи и здравето на детето ви (да има по-малко и по-слаби алергични реакции и пр.), доколкото психиката на майката и на детето в първите години са свързани по неуловим, но много реален начин.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...