Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте! Не мога да повярвам , че стигам отново до този сайт. Имам ОКР или т.нар натрапливи мисли , ако не направя това , ще стане онова и т.н.Имам страхове за родителите ми , във връзка с това да не се разболеят.. 2016 година имах много страхове да не полудея , които намаляха , а сега се появиха отново.Студентка съм и в момента съм в сесия.Гледам да не мисля да изпитите , но явно подсъзнателно го правя.Почнах да уча , като се опитвам по повече , но онзи ден майка ми каза , че я е страх от толкова учене да не превъртя(въпреки че уча 4 5 часа и гледам да излизам) и оттогава пак страхове.Но нещо , което забелязвам и как в главата ми докато уча се набива една песен и тя си се пее и не мога да я премахна.Отделно (страх ме е колко налудничаво звучи) изникват в главата ми неща , които са казвани от познати , фрази , спомням ли си по някакъв начин или полудявам , не знам.  Попринцип си представям ситуации , кой какво може да е казал , да не е вследствие на това.Не знам и аз как да го обесня.Дори и да поспивам ,чувствам се уморена , може би е защото се превъзбуждам.Реве ми се многооо! Защото уча и знам , че ако завърша и съм добре ще имам пълноценен живот.Живее ми се , пъгува ми се , не искам да полудявам.Защо?Защо пак същият ужас , страхове и т.н. От страх да не стане нещо от учене , не сядам много за чета! Полудявам ли какво става с мен? Защо навсякъде изниква думата страх... Страх ме е да почна на ново място работа , страх ме е как ще се представя , как ще разговарям с хора, а се опитвам да бъда слънчева и усмихната.Мола Ви за съвет!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей! 

Прочети тази тема, както и отговорите към avina в тази тема.

Няма да полудееш, спокойно, ти си знаеш, че става дума за натрапливости. Виждаш, че и другите с такива, се страхуват от полудяване. Виж какви съвети са получили. 

В този форум е писано много за тях, но четенето и ровенето из него, биха могли да имат съмнителен ефект на фона на терапия, с която бързо ще преодолееш натрапливостите. Които между другото всички имаме, но само понякога. 

преди 3 часа, Ивет каза:

Живее ми се, пътува ми се 

Супер! Нищо фатално ти няма, обърни се към специалист и ще минеш през трансформация за нула време. 

 

Успех! 

Редактирано от Ines Raycheva
Линк към коментар
Share on other sites

Няколкото месеца работа с психотерапевт дава характерово хармонични дивиденти за цял живот. В България има специалисти на световно ниво. Оцени това и поработи.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...