Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-16.7.-22.7.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-16.7.2018г

Доброто съществува, понеже има свобода в света. Ако нямаше свобода, нито доброто, нито злото можеха да съществуват. При несвободен режим не може да има нито добро, нито зло. Понеже доброто само при абсолютна свобода може да функционира, следователно всички други сили трябва да функционират при едни и същи условия.

Ще влезе Духът

index.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.7.2018г

Сега да не кажете: като е тъй, щом всичко е за добро, да правим погрешки! Не, не е така. Когато вие несъзнателно сте направили една погрешка, несъзнателно сте направили едно опущение, само тогава ви казвам да не съжалявате за него. Тази ваша погрешка ще се използва от друго някое същество за добро. Знайте, че щом сте на Земята, вие ще правите погрешки, те са неизбежни, но погрешките не трябва да се правят умишлено.

За Слава Божия

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-18.7.2018г

Доброто има смисъл само тогава, когато може да пресъздаде човешкия характер.

Личност и душа

unnamed.png

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.2018г

Важно е желанието на човека да постигне нещо красиво в живота си. Има ли това желание, той трябва да употреби всички усилия да го постигне. Който види тия усилия, той може да му се притече на помощ. Обаче не прави ли човек усилия, никаква помощ няма да му дойде отвън.

Личност и душа

index.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-20.7.2018г

Като ученици, вие трябва да развивате в себе си чувство на благоговение, което се изразява във взаимна почит и уважение помежду ви. Който е развил в себе си Любов към Бога, той има силно развито чувство на благоговение.

Личност и душа

item_childrenwallpaper1366x768.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-21.7.2018г

...Българинът не може да се вземе за образец. Той не е развил в себе си Любов към Бога. ...Мъчно се възприемат семената на Божественото учение от българската почва. Неблагоприятни са условията за новите, Божествени идеи в България. Като знае това, българинът трябва да работи съзнателно върху себе си, да развие тъкмо това качество – Любов към Бога, за да даде път на Божественото начало в своя живот. Той трябва да развие в себе си Любов към истината. Този е единственият път за неговото спасение и самоусъвършенстване.

Личност и душа

fool_and_truth.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-22.7.2018г

За да дойде до известна култура, човек се нуждае от импулс в себе си. Този импулс е вложен в човешката душа. Всички дарби и способности на човека са вложени в неговата душа, във вид на семена, които чакат своето време за посяването им. Щом се посеят, те се нуждаят от специфична енергия, която слиза от високите светове. За да се домогне до тази енергия, човек трябва да влезе във връзка с възвишени същества, които да му дадат начин за работа.

Личност и душа

muses.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...