Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (23.07.18 - 29.07.18)


Recommended Posts

23.07.18

Дух постоянно спускается и восходит, но останавливается только при тех людях, у которых для Него открыты сердца и умы. Свет останавливается только на тех почках, которые готовятся расцвести. Свет любит те почки, которые скрывают в себе условия для расцвета.

Личность и душа

 

Духът постоянно слиза и възлиза, но се спира само при ония хора, които са отворили сърцата и умовете си за Него. Светлината се спира само при ония пъпки, които се готвят да цъфнат. Светлината обича ония пъпки, които крият в себе си условия за разцъфтяване.

Личност и душа

Линк към коментар
Share on other sites

24.07.18

...Тому, кто хочет в своей жизни достичь успеха, надо соблюдать следующее: не говорить о делах, о которых сам не услышал и которые сам не видел; не разглашать сведения, достоверность которых сам не проверил; прежде всего анализировать происходящее, а потом действовать. Тот, кто применяет эти правила в своей жизни, всегда извлекает пользу. От правильного применения этих правил зависит сколько света может принять человек.

Личность и душа

 

...Който иска да успява в живота си, той трябва да спазва следните неща: да не се произнася върху работи, които сам не е чул и видял; да не разгласява неща, достоверността на които сам не е проверил; първо да анализира нещата, а после да действа. Който прилага тия правила в живота си, той всякога печели. От правилното им приложение зависи колко светлина може да приеме човек.

Личност и душа

Линк към коментар
Share on other sites

25.07.18

Ты не можешь исправить внешний мир, пока не исправишь свой малый, внутренний мир. ...Внешний мир – отзвук внутреннего мира. Если внутренний мир не приведён в порядок и внешний мир будет не исправлен. Природа записывает и изготавливает клише всего, что происходит во внутреннем мире, и человек проходит через то, что он сам создал.

Добрый настрой

 

Не можеш да оправиш външния свят, докато не оправиш своя малък, вътрешен свят.
...Външният свят е отзвук на вътрешния. Щом вътрешният свят не е оправен, и външният ще бъде неоправен. Природата хроникира и клишира всичко, което става във вътрешния свят, и човек минава през онова, което сам е създал.

Доброто разположение

Линк към коментар
Share on other sites

26.07.18

Великое не достигается обычными путями, по которым идут люди; великое не достигается и обыкновенными умами и сердцами, с помощью которых современные люди стремятся к жизненным целям; великое не достигается и обыкновенными мерами, с которыми современные люди оценивают происходящее. То, что современные люди используют, является только предисловием того великого, которое дозволено для других существ, но для вас ждёт только момент, чтобы изъявиться вам.

Благословенна между жёнами

 

Великото не се постига по обикновените пътища, по които хората вървят; великото не се постига и с обикновените умове и сърца, с които съвременните хора се домогват в живота; великото не се постига и с обикновените мерки, с които съвременните хора мерят нещата. Това, с което съвременните хора си служат, то е само предисловие към великото, което е разрешено за другите същества, но за вас чака само момент, за да ви се изяви.

Благословена между жените

Линк към коментар
Share on other sites

27.07.18

Любовь – источник, постоянно текущий и дающий. Не надо желать от источника воды. Достаточно только прийти к нему, чтобы он вам дал от своего изобилия. В этом отношении люди хотят быть только открытыми цветами, открытыми сосудами, чтобы любовь могла напрямую втекать в них. Человеку нужно знать только как использовать эту любовь. Что касается желания людей иметь внимания любви – оставьте на заднем плане. Идите к Божественному источнику и ждите очередь – ничего более.

Космические восприятия

 

Любовта е извор, който постоянно тече и дава. Не е нужно да искате от извора вода. Достатъчно е само да отидете при него, за да ви даде от своето изобилие. В това отношение от хората се иска само да бъдат отворени цветове, отворени съдове, за да може любовта направо да се втича в тях. Човек трябва да знае само как да използува тази любов. Що се отнася до желанието на хората да имат вниманието на любовта, това трябва да остане на заден план. Идете при Божествения извор и чакайте ред – нищо повече.

Космически възприятия

Линк към коментар
Share on other sites

28.07.18

Когда Природа ставит человека в ограничительные условия, то её целью является вызов скрытых сил, скрытого богатства его души – чтобы изъявиться вовне и начать работать для его возвышения. Для того, чтобы человек нашёл в себе скрытое богатство, от него требуется вера.

...Все страдания, испытания и препятствия в жизни человека имеют своей целью пробуждение в нём высшего сознания, т.е. рождение в его души нечто нового.

Благословенна между жёнами

 

Когато Природата постави човека при ограничителни условия, с това тя цели да предизвика скритите сили, скритото богатство на неговата душа – да се изявят навън и да заработят за неговото повдигане. За да намери човек скритото богатство в себе си, от него се изисква вяра.

…Всички страдания, изпитания и препятствия в живота на човека целят пробуждане на висшето съзнание в него, т.е. да се роди нещо велико в душата му.

Благословена между жените

Линк към коментар
Share on other sites

29.07.18

Правильное развитие человека зависит от его хорошего настроя. ...Быть в хорошем настрое это великая наука. Если ты всегда весел – это не наука; если ты всегда грустен – и это не наука. – В чём заключается хороший настрой? – Вовремя брать и давать.

Добрый настрой

 

Правилното развитие на човека зависи от неговото добро разположение. ...Да бъдеш добре разположен, това е велика наука. Ако си всякога весел, това не е наука; ако си всякога скръбен, и това не е наука. – В какво се заключава доброто разположение? – Да взимаш навреме и да даваш навреме.

Доброто разположение

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...