Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво ми е,има ли начин?


Recommended Posts

Здравейте,пиша ви,защото се намирам пред дилема. Момиче съм,на 25 години,уча медицина. От близо 2 месеца ,около 6-7 пъти получавам паник атаки.И преди се е получавало,но по-скоро спорадични случаи.Те се изразяват в следното-започва с гадене,минути след това следва чувство на страх,паника,сърцебиене.Други соматични прояви нямам,както нямам и страх от смъртта,от инфаркт и т.н. Апетитът ми намалява заради тревогите,успявам да спя.Това,което ме притеснява повече обаче е ,че последните два пъти страхът не бе така интензивен,по-скоро се събудих с тревога,гадене и постепенно преминаха в толкова дълбока тъга,сякаш са ми съобщили вест,че някой мой близък е починал...ужасни мисли,които не мога да избия от главата си,не съм способна да правя нищо друго,по време на това състояние,траещо часове,да не кажа целия ден...докато не заспя,което заради тревогата става трудно,не отминава.Мислите са как ще го преборя,в безизходица съм,как ще преживея тежки събития,които ми предстоят,как мъжът до мен ще иска да имаме връзка при положение,че това ми се случва...наскоро се разделих с приятеля ми по мое желание,беше връзка,в която правих много компромиси и си беше жив тормоз към мен.Чак си мисля понякога,че сега разбирам защо хората с депресия посягат на живота си,толкова мъчително състояние.Страхувах се да не би това да продължи и следващите дни и как не мога да го издържа дълго и не знам как ще се справя.На следващия ден нямам настроение,мисля го,притеснявам се и избягвам ситуации,за да не ми се случва...ужасно е. Смятате ли,че психотерапията е подходящ вариант за мен,не е като да нямам стрес...има ли нужда да посетя психиатър,макар че не искам да пия лекарства.Първият път,в който получихотидох и ми изписа Ривотрил...отказах да гопия.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, наясно си, че това е психосоматика, което означава, че ЕДИНСТВЕНИЯТ специалист е психотерапевта. Учиш медицина, стресът и тревогите на хората тепърва ще стават част от твоето ежедневие. Изключително важно е да познаваш как тялото и ума ти реагират на стрес и кои са твоите начини за освобождаване от него, за да не се изразява в психосоматични симптоми. 

Като начална насока - през последната половин година се е променило нещо в живота ти , което до момента остава неотработено за теб. Бягството на ума е в тревожност, паника и натрапливости. Важно е да се разбере, кое е това нещо. Чисто техническата част е ясна, смяна на двигателния режим и умственото натоварване. Ти сама можеш да определиш как.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...