Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Кон Круз

Създаването на душите?

Едновременно или поетапно са създадени душите?  

1 глас

  1. 1. Едновременно или поетапно са създадени душите?

    • Едновременно
      0
    • Поетапно


Recommended Posts

Едновременно ли са създадени всички души или поетапно? Срещал съм в езотеричната литература и двете разбирания.

Редактирано от Кон Сивобелев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Цитат

 

-------Пътят на всяка душа е строго определен и никой не е в състояние да я отклони от него.Невъзможно е една душа да отклони друга от нейния път, защото Бог зорко бди над душите и направлява тяхното движение в необятната вселена.Сама по себе си всяка душа е една малка вселена, която се движи по свой път в голямата вселена.Но едно велико свойство на душата е да се смалява- да става безкрайно малка и да се разширява- да става необятна като вселената.

Излезли последователно от Бога, душите се намират помежду си в такива отношения, каквито се намират тоновете един към друг.В своите отношения душите съставят хармонични групи........................
------Говорил съм в една книга, която има заглавие"Царският път на душата".Но знаете ли какво е Царският път на душата?Имате ли някаква представа за душата?Тъй както се разглежда, душата си има своя форма.И може да кажем, че тя има най- красивата форма в света.И всички други форми са произлезли от формата на душата.Всички неща в света са създадени за душата.Това са забавления заради нея.Възможностите в тия неща са, за да има душата, какво да учи........................................................
-------Дълбочина има в човешката душа, дълбочина и необятност.Защото човешката душа живее извън нашия свят, в един свят с много повече измерения.Тя има само една малка проекция на земята.Явява се само като временна гостенка на ума и сърцето.И когато душата посети човека, той става велик, вдъхновен, благороден.Оттегли ли се душата, той пак става обикновен човек

 

 

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Току-що, Кон Сивобелев каза:

Излезли последователно, но дали създадени последователно... :) Или създадени едновременно и излезли последователно.

Както сам каза въпроса е труден . Цитатите са за отправна точка . Дори и някой да каже отговора на задачата , това не удовлетворява . ..Тука се започва със сравняване на ,,,излезли със създадени" .Подходящи ли са тези думи и коя е по-по от другата . При излезли , резултата е подобен на изходното  , може да се замести с раждане .При създаден , резултата съдържа идея на изходното и не е задължително да му прилича , може да се замести с направен . Така се анлизират всички идеи на всяко твърдение .Интересен е въпроса за създаването на душите .Как стой твоя въпрос като знаем че създателя пребивава извън времето и пространството  .Тука има няколко въпроса за разрешаване .

По принцип как решавам подобни задачи . От начало събирам информация . Справочници ,учебници , мнения на доказани авторитети . Има значение как се събира . После , се обобщава в състояние на медитация .Информацията по книгите е много и противоречива .И трябват повече сили , който може да се организират само в медитация :) .

пп . Явно не ми е ясен точния отговор  :3d_059:. а защо пиша ? Е , защото имам опит с пораснали деца . Почти никой не ти вярва :) .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Началото предполага завършек. Думата излизане от своя страна предполага завръщане или пък може би осъзнаване, че раздяла изобщо не е имало. Мисля си, че това излизане на душите продължава и ще продължава.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×