Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Искам да попитам, ако даден човек получавал халюцинации от пушене на трева или има психоза или някаква форма на психическо увреждане , това уврежда ли паметта, ако  получава  няколко  кризи и оглупява ли след всяка криза и  ако започне да чете книги и да учи нови неща, да се занимава с някакви изкуства това  по-скоро ще му пречи или помогне? Как да поддържа доброто си състояние освен с лекарства. Спорт или четене постоянно на книги и неща???Ако има деменция и пр. трябва ли да учи или обратното да почива от информация?

Редактирано от cvetovetena
Линк към коментар
Share on other sites

преди 20 часа, cvetovetena каза:

Искам да попитам, ако даден човек получавал халюцинации от пушене на трева или има психоза или някаква форма на психическо увреждане , това уврежда ли паметта, ако  получава  няколко  кризи и оглупява ли след всяка криза

При всяко ползване на наркотици, а тревата си е наркотик, се променят ценностна система, начин на мислене, променя се личността. Това е по-сериозно отколкото някаква физическа увреда, поне според моята ценностна система.

преди 20 часа, cvetovetena каза:

ако започне да чете книги и да учи нови неща, да се занимава с някакви изкуства това  по-скоро ще му пречи или помогне?

До момента не съм чул, видял или разбрал някой да е увреден от четене на книги или досег с изкуство. Само може да помага във всяко едно отношение.

преди 20 часа, cvetovetena каза:

Как да поддържа доброто си състояние освен с лекарства.

Няма лекарство за добро състояние... Предполагам знаеш, че лекарствата нямат нищо общо със здравето.

преди 20 часа, cvetovetena каза:

Ако има деменция и пр. трябва ли да учи или обратното да почива от информация?

Доказано е, че при всички невродегенеративни заболявания, включително и деменцията, ученето, и обработването на нова информация само помага и способства да се удължи времето за по-ефективна работа на мозъка в сравнение с липсата на подобни дейности.

Ти за кой питаш?

 

Линк към коментар
Share on other sites

Нямам опит с наркотиците и не желая и да имам.  Не ми харесва фактът, че изместват локализацията на контрола от вътрешно към външно ниво и че жадуваните удоволствия започват да се набавят по външен, химичен и изкуствен път. Често пъти бързо и неусетно се стига и до зависимост. А какво е зависимостта - компенсация на липсващо нещо друго, по патологичен и деструктивен начин. Човек, който живее и мисли щастливо е много по-доволен от такъв, който си набавя това кратко, илюзорно и изкуствено щастие по изкуствен начин. Защото никой наркотик не може да влезе в главата ти и да промени начина ти на възприятие на себе си, околните и света.

Дали се оглупява от наркотиците? Ами да. Достатъчно глупав е всеки, който мисли, че те могат да му решат проблема или да му променят мирогледа. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...