Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-13.8.-19.8.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-13.8.2018г

Сега да ви кажа, какво да правите: вземете си едно шишенце от сто грама и сипете в него вода. Почнете да пиете сутрин един грам, на обед един грам и вечер по един грам и си кажете: “Всичките ми работи отначало до край ще се оправят.” Изговаряйте тези думи по три пъти. Ще видите тогава, че работите ви ще се оправят и всичко ще бъде за добро.

Правилна обхода

d019236d62e04fe7e0f441fc1756f0ab.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.8.2018г

Много е говорено за любовта, но почти нищо още не е казано за нея. И аз съм говорил много за любовта, но още не съм дошъл до встъплението в любовта. – Защо? – Защото има елементарни работи, които предшестват любовта, а те трябва да се знаят.

Да познават

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.8.2018г

Какво представлява Св. Богородица? Тя представлява жената с нейното сърце: детето е сърцето, което тя възпитава. Човек е дошъл в света да възпита, да възроди своето сърце, да го отгледа като дете. Питате: „Защо жените раждат?“ Чрез закона на раждането Бог ви учи как да възпитате своето дете, т.е. как да отглеждате вашето сърце.

Виделината

____. ____________________.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-16.8.2018г

Велика е човешката душа! Тя носи в себе си, в своето развитие, постиженията на цялото човечество. Учените, както и Учителите, наричат тази душа "майка на човечеството".

Великото и красивото

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.8.2018г

Великото в живота е пробуждането на човешката душа. Аз уподобявам това пробуждане на пъпките на цветята. Като символ го взимам. Всяка една душа в Божествения свят мяза на една пъпка, която чака своето време. Туй пробуждане не става така произволно, но то е най-великото събитие на битието! Както в един дом най-великото събитие е раждането на едно дете, така и в Божествения свят най-великото събитие е пробуждането на човешката душа, за която ангелите се радват.

Първият лъч на топлината

balgodarnost-lechenie-duh-tqlo.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-18.8.2018г

Нашата работа се заключава в обединението. Днес всички хора трябва да се обединят, да работят в единство. ...Светът може да се оправи само тогава, когато всички хора се обединят.

Силен и слаб

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.8.2018г

Сега ние се намираме в съборните дни. Всяка година имаме събор. Какво нещо е съборът? Съборът може да го правят добрите и разумните души. Когато се съберат лоши хора, събор има ли? – Няма събор. Онези, които живеят в Любовта, може да направят събор. Онези, които живеят в Мъдростта, може да направят събор. Онези, които живеят в Истината, може да направят събор. Онези, които живеят в Правдата, може да направят събор. Онези, които живеят в Добродетелта, може да направят събор. А онези, които не живеят в тия добродетели, за тях никакъв събор не съществува. Следователно щом живеем в закона на Любовта, ние сме на събор.

Качества на разумния живот

000018-Rila-Panevritmiya.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...