Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Слънчева

Мисъл за деня-13.8.-19.8.2018г

Recommended Posts

Мисъл за деня-13.8.2018г

Сега да ви кажа, какво да правите: вземете си едно шишенце от сто грама и сипете в него вода. Почнете да пиете сутрин един грам, на обед един грам и вечер по един грам и си кажете: “Всичките ми работи отначало до край ще се оправят.” Изговаряйте тези думи по три пъти. Ще видите тогава, че работите ви ще се оправят и всичко ще бъде за добро.

Правилна обхода

d019236d62e04fe7e0f441fc1756f0ab.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-14.8.2018г

Много е говорено за любовта, но почти нищо още не е казано за нея. И аз съм говорил много за любовта, но още не съм дошъл до встъплението в любовта. – Защо? – Защото има елементарни работи, които предшестват любовта, а те трябва да се знаят.

Да познават

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-15.8.2018г

Какво представлява Св. Богородица? Тя представлява жената с нейното сърце: детето е сърцето, което тя възпитава. Човек е дошъл в света да възпита, да възроди своето сърце, да го отгледа като дете. Питате: „Защо жените раждат?“ Чрез закона на раждането Бог ви учи как да възпитате своето дете, т.е. как да отглеждате вашето сърце.

Виделината

____. ____________________.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-16.8.2018г

Велика е човешката душа! Тя носи в себе си, в своето развитие, постиженията на цялото човечество. Учените, както и Учителите, наричат тази душа "майка на човечеството".

Великото и красивото

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-17.8.2018г

Великото в живота е пробуждането на човешката душа. Аз уподобявам това пробуждане на пъпките на цветята. Като символ го взимам. Всяка една душа в Божествения свят мяза на една пъпка, която чака своето време. Туй пробуждане не става така произволно, но то е най-великото събитие на битието! Както в един дом най-великото събитие е раждането на едно дете, така и в Божествения свят най-великото събитие е пробуждането на човешката душа, за която ангелите се радват.

Първият лъч на топлината

balgodarnost-lechenie-duh-tqlo.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-18.8.2018г

Нашата работа се заключава в обединението. Днес всички хора трябва да се обединят, да работят в единство. ...Светът може да се оправи само тогава, когато всички хора се обединят.

Силен и слаб

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-19.8.2018г

Сега ние се намираме в съборните дни. Всяка година имаме събор. Какво нещо е съборът? Съборът може да го правят добрите и разумните души. Когато се съберат лоши хора, събор има ли? – Няма събор. Онези, които живеят в Любовта, може да направят събор. Онези, които живеят в Мъдростта, може да направят събор. Онези, които живеят в Истината, може да направят събор. Онези, които живеят в Правдата, може да направят събор. Онези, които живеят в Добродетелта, може да направят събор. А онези, които не живеят в тия добродетели, за тях никакъв събор не съществува. Следователно щом живеем в закона на Любовта, ние сме на събор.

Качества на разумния живот

000018-Rila-Panevritmiya.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×