Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Любовни трепети


LonelyBoy

Recommended Posts

Здравейте! Чувствам се изключително объркан и не знам дали ще успея да изложа по най-добрия възможен начин чувствата си, но се надявам да получа съвети и отговори от вас. Предварително държа да кажа, че темата е сериозна и не е пързалка. 

Момче съм и съм на 17 години. Преди 3 месеца случайно попаднах на профил на едно момче в социалните мрежи, което учи в моето училище, но до този момент не се бяхме срещали. Още щом видях профилната му снимка почувствах нещо в мен... някакво вълнение, някаква тръпка, каквато до този момент не бях усещал. Зад гърба си нямам връзки, но досега винаги съм изпитвал симпатии към момичета, а не към момчета. Първоначално бях доста объркан и уплашен, защото смятах, че да харесваш момчета е нещо крайно нередно и ужасно, но после се примирих. След като видях профила на момчето, веднага му изпратих покана за приятелство. След няколко дни той я прие и започнах редовно да минавам през профила му, да следя снимките и публикациите му и с всеки изминал ден се привързвах все повече и повече, докато накрая не осъзнах, че съм се влюбил във въпросното момче. Просто не усетих как стана... бях си наложил вътрешна забрана да огранича чувствата си към него, но не се получаваше - или го виждах в училище, или изникваха негови снимки в социалните мрежи. След това реших да дам тласък на чувствата си, пък ако се получи нещо, получи. Една съученичка, която преди е дружала с него ми спомена случайно, че е бисексуален и се интересува и от двата пола, което ми вдъхна надежда, че може и да се получи нещо. През всичките тези месеци той беше единствената ми причина да се събуждам с усмивка, да се радвам на всичко и всички и да стана по-добър човек. Вкъщи естествено започнаха подозренията, защото принципно постоянно се карах с майка ми и с всички вкъщи, но откакто се влюбих започнах да се държа много по-мило. Започнаха подпитвания и подозрения относно поведението ми, но аз отричах и отричах. Знам, че родителите ми не биха ме подкрепили в любовта ми към представител на същия пол и това най-много ме огорчава. Съучениците ми имат родители, с които си споделят абсолютно всичко, а аз чувствам, че не мога. От известно време наблюдавам, че момчето харесва снимки във фейсбук на по-разголени момичета, което ме натъжи, а преди седмица е качил снимка, на която е прегърнал момиче. Тогава се сринах емоционално и психически. Не знам какво да правя, от три месеца не мога да си го избия от главата, не мисля, че и за напред ще успея да го направя. Знам, че сигурно всичко ви се струва смешно и нелепо, но се чувствам изключително объркан, измамен и уплашен. Може би съученичката ме е подлъгала, казвайки, че е бисексуален, но тя едва ли е била наясно със симпатиите, които съм изпитвал към него, че да го стори нарочно. Бихте ли ми дали съвет как да постъпя и да продължа напред?

Линк към коментар
Share on other sites

Има един въпрос на който се опитай да отговориш . Защо симпатията , харесването го разглеждаш като полова проява .....
 

Цитат

 

През последната година разговарям с няколко учители, които ми разказват за затъването в още по-мощно социално програмиране в училищните стаи. Като се почне от тъй наречените планове за климатичните промени, през обсъжданията на джендър ориентацията и избора на джендър идентичност, и сексуалното образование, до преподаването на „либерализъм“, индоктринацията става все по-очевидна и по-всеобхватна.

Цялото това програмиране на мозъци ще претърпи опустошителен крах, ако в образователната система се въведе логиката, особено в ранна възраст. Един основен фактор става ясен, когато учениците изучават логика като формална учебна дисциплина. Този фактор е ПРЕДПОСТАВКАТА.

Дедуктивните аргументи започват с предпоставките, известни още като допустими предположения или дадености. Макар логиката да се фокусира върху мисловния процес, започващ след предпоставките, няма начин да се избегне осмислянето и на тези базови предположения, стига ученикът да се научи как да ги открива.

„Вярна ли е тази предпоставка?“, „Това твърдение има ли смисъл?“…

И тогава вече няма място за хазарт, защото социалното програмиране разчита на неверни предпоставки и недомислици. Така се промиват мозъците — върху учениците се излива порой от грешни предпоставки. Когато учениците обаче ги разгледат, изучат, обмислят, обсъдят, те стават ОТДЕЛНИ ОТ ТЯХ.

Само така могат да претеглят тяхната истинност или лъжовност. Ще могат да решат дали те стъпват на факти или са просто произволни твърдения, целящи да прокарат някаква идеология. В този момент умовете им се освобождават от програмистите.

Учениците и студентите трябва да имат възможност да добият опит с анализирането на откъси от текст. Те трябва да научат с какво ги обогатява това, как ги пробужда и в крайна сметка ги прави независими.

Педагозите са наясно, че прокарването на пътя на логиката застрашава онова, което те потайно вкарват в главите на учениците. Ето защо логиката е на изчезване. Ето защо тя трябва да се върне.

Като се култивира от родителите.

Всеки дом е една цивилизация.

Джон Рапопорт
3.8.2018 г.

Източник: Jon Rappoport’s Blog

Превод: Иван Стаменов


 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Не е само до симпатия и харесване... имал съм многократно мокри сънища с въпросното момче, отделно само при мисълта за него силно се възбуждам.

Линк към коментар
Share on other sites

Възбудата е естествена и независима . Но обекта е винаги повлиян от външни влияния , накратко възпитание .То  например ----,Никога няма да се сетиш че розата е красиво и приятно цвете , ако не си виждал , не знаеш какво е цвете .Ако никой не ти е показал роза и колко тя е чудесна .

Поведението , отношението към каквото и да е , е въпрос на възпитание , на повтаряне  нечий модел на поведение .Широко известни са случаи на  малки деца спасени сред природата и отгледани от животни . Поведението през целия им живот , винаги е под влияние на това . Предполагам си чувал за историята на Тарзан , филмирана многократно .

пп     просто е хубаво да се замислиш

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Преди всичко много благодаря за отговора и съветите! Замислих се по тези въпроси, но положението си остава все същото. Откакто се влюбих в това момче нещо в мен се промени... вече спрях да заглеждам момичета, както правех преди и съм се фокусирал само във фикс идеята да станем двойка с момчето. Преди имах проблем с паник атаки, който успях да преодолея временно заради въпросното момче. Мисълта за него оправяше деня ми и ме зареждаше винаги с положително настроение. Но чувствам, че симпатията ми не е приятелска, а се надявам на нещо повече... иска ми се да има някаква интимност помежду ни, макар и да съм наясно, че това едва ли би се случило. 

Линк към коментар
Share on other sites

Мога да ти обърна вниманието към следното :

Цитат

Преди имах проблем с паник атаки, който успях да преодолея временно заради въпросното момче. Мисълта за него оправяше деня ми и ме зареждаше винаги с положително настроение.

Това е лично твое постижение . Следствие на мислите и представите .Изградил си рефлекс към неговия ,,образ" .Няма значение  до колко е било осъзнато/волево или си се потдал на фантазията . Това е работа и е дала резултат -- това което сега преживяваш .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Да, и аз го усещах, че е така, но все пак си мисля, че дори несъзнателно точно той или неговият образ ми помогна да преодолея случилото се, въпреки че основната заслуга си е моя. Много ми се иска да го опозная по-отблизо, да се впиша в компанията му и да го спечеля поне като приятел, ако не като друго, но не знам. Самите хора, с които той общува са ми много далечни по виждания, разбирания и интереси, а самото момче не е такова, но малко или много се променя, за да се впише в компанията. 

Линк към коментар
Share on other sites

Може би търпеливо изчакване да се изяснят обстоятелствата вътре и вън. Случвало ми се е на тази възраст (17-18) да съм странно запленена (до влюбеност) от няколко момичета. Малко покъсно, когато поузрях (20-21) осъзнах, че много ми се е искало да приличам на тях по външност и поведение. Сякаш съм се влюбила в образа, който аз съм искала да имам, но не е било възможно по някаква причина. Загубата на интерес към другия пол може да се дължи и на ниско самочувствие и неувереност. Общуването с човек от същия пол винаги е по-спокойно, отколкото с другия (той от друга планета :) ).

Не отричам и различната полова ориентация, но за да е сигурна, трябва да мине достатъчно време и човекът да я осъзнае. То и естествената полова ориентация би следвало да се осъзнае преди да се консумира... 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей LonelyBoy

Това което ти се случва, го е имало, има го и ще го има във времето напред. Такъв тип приятелства са описвани в романи. Разликата, обаче е следната. Преди сто години това запленяване щеше да се нарече силно приятелство, преданост и обич от най- чист характер. Никой, по никакъв начин нямаше да слага сексуален елемент и съответно твоята фантазия нямаше да твори подобни представи. Както ти е казал Александър по - горе, моделът на отношение по който щеше да тръгнеш, би бил много по - красив, сърдечен и емоционално разгърнат, защото това щеше да ти зададе средата. Сега дори и да не искаме непрекъснато ни се внушава, че еднополовия секс е норма, не, не е норма, това е полова неориентираност, която започва в тийнейджърството и под влияние на средата се развива по определен начин. За съжаление в момента излиза от всякакви норми. 

Относно чувствата и отношенията към момчето един от най- известните мистици на изтока Руми е имал такива силни отношения с един дервиш. Любовта между двама мъже и две жени, може да издигне личностите в много високо духовно ниво и да създаде сърдечно приятелство, ако не се принизи до телесна консумация. Този тип отношения са описани много интересно в книгата "Любов" на Елиф Шафак. Съмнявам се, че на този етап същественото от тази книга ще стигне до теб, но може да опиташ. Междувременно, опитай се да преминеш отвъд материята и погледни на момчето като на много близък и добър приятел.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...