Jump to content
Порталът към съзнателен живот
xeilin03

Имам огромен проблем

Recommended Posts

Здравейте , аз също имам голям проблем  .Значи проблема ми е от преди около година може и малко по-вече,изразява се в това ,че немога да излеза никаде,защото се притеснявам да не ми се доходи до тоалетната(по голяма нужда) незнам дали отстрани погледнато е смешно ,но аз наистина вече не издържам.Немога да патувам никаде , нито с автобус,влак,кола....Понеже почна учебната година и се налага да седя 45 Мин. И едвам издръжам опитвам се да се разсейвам . Не знам как да се справя с това. Много ми е неприятно. Искам някак си да го накарам да спре ,но не мога. Много ми е притеснено от факта ,че не мога да седя мирно на едно място. Ако някой може да ми даде съвет ?! 

 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей! Лично аз не знам какъв съвет онлайн мога да ти дам. Това, което бих те посъветвал е да потърсиш добър хипно или психотерапевт. Когнитивно поведенческата терапия или работата с хипноза биха се отразили ползотворно в твоя случай. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Подкрепям мнението, че това не е проблем за онлайн съвети.

Състоянието е добре известен психосоматичен симптом на тревожност. Необходимо е да се проследи, историята на развитие. И след това чисто психологичиния механизъм, който го поддържа. Това е за психотерапевтичен процес. От там нататък се прави терапевтичния план за работа. Извън това всичко ще е общи приказки, които няма да ти свършат никаква работа. Ясно е, че се е случило нещо, което е провокирало симптома и то никак не е явно и видно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей,

Изглежда си ученичка и започването на учебната година с този проблем те ужасява. Предполагам на никой не си споделила, дори на родителите си, и смяташ, че никой не би могъл да те разбере.

Първо да кажа, че можеш да се излекуваш от този страх, така че след време само ще си спомняш, че го е имало, но ще се чувстваш напълно свободна да излизаш и да се забавляваш като връстниците си.

Само със съвет обаче няма да стане. Страхът може и сам да изчезне, например ако ти се случи неочаквана промяна - например ново близко приятелство или внезапно да се наложи да се грижиш за някого. Но няма как да знаем това.

Другият начин е да започнеш веднъж седмично да се срещаш с психотерапевт, с който да разговаряш за проблема и за други неща, които те притесняват. Това би било най-доброто, което можеш да направиш. Но има няколко важни въпроса, които трябва да се обсъдят: 1) Ако нямаш навършени 18 години, е необходимо съгласието на родителите ти; 2) Терапията обикновено се заплаща и трябва някой да поеме разноските (вероятно родителите ти); 3) Трябва да поемеш ангажимент да идваш редовно в уговорения час, без това да пречи на училището ти.

Предстои ти да вземеш отговорно решение.

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, личната и групова психотерапия и хипнотерапия са фонът, на който самостоятелната практика на комбинация от спорт, йога и медитация ще дадат търсения резултат. Психотерапията продължава колкото е нужно - в случая вероятно между 6 месеца и година. А медитацията се практикува цял живот, като постепенно се превръща в допир до същината, до любовта и вибрантния смисъл. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не мога да отида скоро на прсихотарапевт... Чакам майка ми да се върне... До тогава трябва да се справям с този проблем в училище ... Ако може някой от вас на ми даде някаква идея  как да се справя в училище... Защото наистина е много гадно и неприятно..Намалих мазната храна и гледам да ям по суха да не ми навреди. Започнах да си нося чай от мента.. Благодаря на всички за бързите ви отговори

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Механичен съвет? Наистина не знам какво да ти кажа - писахме ти за спорт, йога, релаксация - не казваш нищо в ответ. За храната - питай Георги Балджиев - той е и диетолог. Възможно е докато с родителите ти осъзнавате нуждата от добра психотерапия, дотогава да посетиш гастроентеролог за повлияващи стомаха вещества. Но, знай - не е добре дълго време да разчиташ на такива. Стратегическото решение е в свалянето на тревожността, която поддържаш. А тя със сигурност е пораждана от характеровите ти сценарии, които ти предстои да осъзнаваш, преобразуваш и хармонизираш до спокойни и смели. 

Механични способи, за каквито питаш, вероятно в някой тийн форум могат и да ти дадат - това не е сериозно обаче... 

Говори с родителите си за ставащото, дай им да прочетат мненията ни тук. Наложително е да поработиш по преобразуването на тревожността в смела самоувереност. А това става в систематична психотерапия при добър терапевт. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Съжалява за отговорите ми. Нямам много време за спорт , йога и релаксация. Поради причината ,че като се прибера от училище много ми се спи.Ами ние си мислихме да отидем при лекар след което при психолог. Но това  чак ще се случи другата седмица.

Дадох на майка ми да прочете Вашите мнения и съвети относно проблема ми. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Времето е функция на осъзнатото разбиране и мотивираното желание...

Чудесно е, че мама е прочела. Бидейки интелигентна жена, която те обича, съм сигурен, че вече проявява любовта си към теб в стратегически качественото решение по насочването ти към лична и групова психотерапия при силен в работата си психотерапевт. Защото, тъй като е умна жена, вече разбира важността на такова решение! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кермит

С храната в случая нищо не може да се постигне. Ти се притесняваш да не ти се доходи - яж качествена храна без да изключваш нещо. Млада си и неяденето на мазнини ще ти навреди.

Днес за да съм психотерапевт се дължи на това отчасти, че разбрах, че с храната почти нищо не може да се разреши, ако човек има психически пречки, независимо дали става въпрос за отслабване, покачване, булимия, раздразнено дебело черво и прочее.

Конфузното ти човече на последния пост на Орлин какво ще рече? - как се разбирате с майка ти?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Извинявай, аз ги виждах написани и когато ги одобрявах, те изчезваха.Помислих,че е технически проблем, а доколкото разбирам ти си изтрил сам и въпреки това, аз виждах текста, явно от преди изтриването.

После не съм обърнал внимание на желанието ти да ги изтрия.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×