Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,виждам че няма голяма активност във форума но аз все пак искам да споделя моят проблем.Проблема го имам може би вече две години,не се случва постоянно нито пък при равни интервали от време.Случва се случайно но породен от какво,нямам идея...Когато вечер си лягам и да кажем тръгвам да се унасям се почва чудото,букет от симптоми но най сериозното е липсата на въздух,все едно се задушавам.Това нещо се случва аз скачам и от паника почвам да си меря кръвното да си напипвам пулса и така нататък.Лягам отново   и така по няколко пъти един след друг докато в един момент заспя.На сутринта се чувствам много зле,но най вече съм много уплашен.Например снощи преди да заспя ми беше лошо,болеше ме и стомаха,размина ми почнах да се унасям и се почна може би 10-15 пъти,всеки път по сериозно, всеки път по продължително и така в продължение на около два часа докато съм заспал.Най вероятно всичко ще кажат нерви,психика или върви на лекар...но аз търся някой който го е изпитал на личен гръб.Аз съм на 25 години,а личната ми история с проблеми започна далечната 2012,след хиляди лекари,стотици психиатри и психолози през които минах,хилядите различни терапии с антидепресанти може би няма транквилант и антидепресант който да не съм опитал,след хилядите различни терапии,най успешната беше на Диляна Колева,поне тази жена ме накара дори със трудност да почна да излизам от вкъщи,след хилядите опити на д-р Попов с различни хапчета,и без да преувеличавам хилядите левове които се изсипаха от джобовете на мен и родителите ми през последните години,последното нещо което искам е да ходя по лекари,терапии и така нататък.А инак,моят проблем е замаяноста,прилошаването и задухът с който вече 6 години живея и се опитвам да водя нормален живот.Истината е че аз нормален живот си водя,свикнах да си живея със симптомите :)Въпроса ми е относно пристъпите при заспиване,пък дори да не получа адекватен отговор,предполагам ще се оправя сам вече имам доста опит хахаха,Благодаря предварително все пак!

Линк към коментар
Share on other sites

Как го разбираш здравословния начин на живот ? Режим за активност , хранене и спане ? На 25 г. не би трябвало да ти се отразява . но щом си го докарал до там . Вечер след като се стъмни не трябва да се взима никаква храна . от части и вода . Значи 2- 3 часа преди спане . Ляга се с празен стомах . Опитай  , само чаша топъл билков чай  с лъжичка мед , половин час преди лягане .Една седмица , за да видиш как го понасяш .

Линк към коментар
Share on other sites

Не знам дали аз не съм разбрал правилно терапиите,не знам дали съм някакъв специален случай или просто наистина имам някакъв здравословен проблем който убягва на лекарите.Факт е че вече 5 години някъде аз не се чувствам ок....Много лошо е когато влезнеш при някой специалист и заключенията започнат още от самото начало,казват ти си млад човек всичко е на нервна почва,но пък тогава идват изследванията които доказват че уж всичко е наред.Правил общо взето изследвания на основните органи плюс кръвни изследвания,много често когато не се чувствам добре моите близки казват,добре изследван си нищо ти няма успокой се.Трудно ми е защото имам чувството че това нещо бавно прогресира в годините,ако преди бяха кратки епизоди на световъртеж,прилошаване,задух и умора,сега тези неща са постоянни.Работя си,излизам си,спортувам си,но всичко е със усилия и зор.Чудя се вече когато наистина не се чувствам добре какво да правя.

Линк към коментар
Share on other sites

Привет!

Без да се познава цялостната картина, е трудно да се даде съвет, но многократното повтаряне за късо време на усещането за липса на въздух ме навежда на мисълта за наличие на апнея. Проверявана ли е подобна диагноза?

Колко кг тежиш всъщност? Апнеята и сънната апнея са много характерни за хода с наднормено тегло. Те имат и друга съпътстваща симптоматика, при възможност попрегледай тук-там, може да намериш нещо полезно за себе си.

Втората възможност е да потърсиш опция за регресивна хипноза, със сигурност могат да се открият неща, които биха обяснили обсесиите.

Трето, особено важно: трябва за себе си да проучиш и честно на себе си да отговориш на въпроса какво точно се случи през 2012 г. Какво точно стана, което не си могъл и не си искал да приемеш? Какво не си могъл "да дишаш"? Какво те е задушило? Какъвто и да е отговорът (а ти ще го намериш!), прости, помоли за прошка и хвърли всичко зад себе си - не ти трябва вече този товар, достатъчно дълго си го носил! Пред и на себе си прости, ако имаш сила, помоли за прошка другите, ако не - поне мисловно им поискай опрощение. И измоли в молитва прошка за себе си и за другите и здраве за теб и за тях. Пречисти се - помага и облекчава.

Само още един щрих:  Според мен ти и сега имаш проблем с обкръжението си и не приемаш това, което те заобикаля. Трудно ти е да смелиш даденостите. И докато те остават същите, проблемите също ще продължат да съществуват. Мислил ли си да смениш условията си на живот, обстоятелствата, обстановката? Средата? Въздействията? Нещо трябва да се промени.

С най-добри чувства

 

Справка тук:

Апнея

от Уикипедия, свободната енциклопедия
 
Апнея
МКБ-9 786.03
Мед. рубрики MeSH D001049
Апнея в Общомедия

Апнеята (на старогръцки: ἄπνοια – букв. безветрие, отсъствие на дишане) е спиране на дишането.[1] По време на апнея няма движение на мускулите за дишане, а обемът на белите дробове остава непроменен.

Gnome-speakernotes.svg
сънна апнея
 
 
Меню
 
 
0:00
 
32-секундна пауза при дишане на пациент със сънна апнея

Проблеми при слушането на файла? Вижте media help.

Апнея може да бъде постигната доброволно, да бъде индуцирана от лекарства (с опиатна или триптаминова токсичност), механично (например чрез асфиксия) или може да се появи в резултат на неврологично заболяване или травма. По време на сън при пациенти страдащи от сънна апнея, тези събития могат да се появят до 20 – 30 пъти на час, всяка нощ.

Апнея може да се наблюдава и в периоди на повишена емоция, като например по време на плач.

Линк към коментар
Share on other sites

Правил ли си някакви упражнения за духовно усъвършенстване . Може би това трябва да направиш .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...