Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Синастрия - споделено


Recommended Posts

Моля, който разбира от синастрия да ми помогне, за тълкуването на две дати. 08.06 1975 г. , 07:05 часа, България и   18.11.1968 г. 19:30 часа , Франция

 

Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото мен са ме учили при синастрия първо се гледа какво отношение има между слънцето на единия и луната на другия партньор. При липса на отношение, връзката е слаба и лесно се разпада. При положително отношение - ще има силна и подпомагаща двамата партньори връзка. При напрегнато отношение - двамата ще имат взаимни уроци и трудности, в които ще си помагат при израстването си. За детайли се гледа знаковото и домовото положение на светилата. За връзка мъж - жена е добре да се види отношението между марс и венера на партньорите. 

Друго направление на синастрията отчита позицията на светилата на единия партньор в домовете на другия - т.е. какво влияние ще окаже единия партньор в живота на другия. 

Предоставените данни не са достатъчни да се построят прецизно картите - липсва информация за населените места. В България само разликата може да бъде драстична - за Франция да не говорим.

Това, което ясно се вижда при сравняването на картите, е опозицията на слънцето на френския партньор с луната на българския. Определено напрежение, което привлича партньорите, но и поражда недоразумения; може да доведе до конфликти, но пък разрешаването им ще доведе до обогатяване и духовно израстване. Френският партньор влиза в отношението с интуиция и дълбока и силна емоционалност, понякога може да го заслепи и  причини вътрешни страдания, но може и да го одухотвори и даде много безусловна любов (Скорпион, съвпад с Нептун). Българският партньор му съответства с доста чувственост и също емоционалност, но по-скоро от гл. т. на удоволствие (Телец). 

Добро е съответствието на марс (Франция) с венера (БГ) - сесктил в позиции, които предполагат хармонични отношения мъжка/женска енергия - като добре съчетават мъжественост тип галантен кавалер с женственост тип лъвица. 

Веднага прави впечатление съвпадът на сатурн (ФР) с юпитер (бг) - единственият добър съвпад на сатурн, който външно оставя впечатление за трудности и напрежение, но вътрешно е златна мина. 

Моля за обратна информация :)

Линк към коментар
Share on other sites

Безкрайно Ви благодаря, за тълкуването на тази синастрия! Информацията, която ми дадохте беше много полезна за мен. Всичко, което прочетох отговаря на реалността. Взаимно много се привличаме, но все нещо не ни достига. Има нещо по-дълбоко, нещо което ме кара да се държа враждебно, към него, на подсъзнателно ниво. А той е много мил и възпитан мъж. И винаги оставам объркана от мен самата. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря :) Както писах по-горе, причините за враждебността на подсъзнателно ниво са две:

- опозицията неговото слънце - вашата луна. Урокът е класически за оста телец - скорпион.

- съвпад на сатурн с Юпитер. Представете си орех. Черупката му е зелена и горчива, отвътре е твърда, но ядката е изключително богата. Може би вие (ядката) се чувствате застрашена от евентуална мъжка дисциплинираност (черупка), ограничаваща вашата склонност към самостоятелни решения в материалната сфера? Всичко това на фона на Овена, може да доведе наистина до подсъзнателна враждебност у вас, а у него - до недоверие и опит да се вкарат отношенията в определена рамка, русло, осигуряващо равновесие и стабилност. Урокът - съзнателно съвместяване на двете водачески енергии с разбирателство и любов - може би всеки в своята област и с признаване на силните аргументи на партньора...

Има и още една подробност, която ми се струва значима във вашия случай. Сатурн във вашата карта е кацнал на асцендента, в опозиция със своя знак - Козирог на върха на партньорския ви дом. Т.е. вашите представи и поведение като партньорски отношения са важна част от вашето лично израстване и развитие и са повлияни от оста козирог - рак.

Линк към коментар
Share on other sites

Скъпа, Дони! Позволявам си така да се обърна към вас, защото Ви чувствам толкова близка след всички тълкувания. Открих отговори за мен, за които нямах обяснение. Вие ми помогнахте да опозная себе си и мъжа, за когото питам. А какво по-хубаво от това?!  Радвам се, че има добри хора като вас, които помагат безкористно! БЛАГОДАРЯ!

Редактирано от Ivankamarinova
Линк към коментар
Share on other sites

Аз благодаря също за възможността да се уча. Благодарна ще бъда и на всички занимаващи се с астрология, за забележки и допълнения към разсъжденията ми. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...