Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблем с ерекцията


Recommended Posts

Здравейте,

 

Ще карам направо, понеже проблема за мен е доста сериозен. Момче съм на 20 години, имам приятелка, която е 1 година по-малка от мен, с която сме заедно от почти година заедно. И на двамата си бяхме първите, тоест бяхме девствени, знам че е странно за 20 годишно момче, както и да е. Всичко си беше нормално до 3-тия, може-би 4тия месец, когато започнах да губя ерекция. 

Първоначално се случваше рядко - примерно правим секс 3-4 дена под ред и на 5тия ден, след като започнем да се натискаме си имам нормална ерекция, и когато стане време да й го вкарам умеква и пада, тогава понеже беше рядко, тя го стимулираше дали с ръка или уста и си ставаше и правихме нормален секс. 

Постепенно стана така че правим секс 1 ден и на следващия ставаше същото, което описах по-горе, тя ме разбираше за това, казваше ще решим заедно проблема, аз също се заех сериозно с това. Отидох на лекар, който ме посъветва да си направя изледвания на тестостерона и да дам урина си за изследване. Та, дадох кръв за тестостерон - всичко си беше в норма - нямаше проблем там. Няколко дни след това разбрах, че приятелката ми има ешерихия коли и беше твърде вероятно и аз да имам същото. Направих си изследвания на урината, нямаше ми нищо. Тя започна да пие хапчета, уби бактерията и закратко проблема с ерекцията ми отшумя, но не след дълго отново се появи.

В момента, от 2-3 месеца насам почти няма път, в който след като се натискаме и стане време да й го вкарам да не изгубя ерекция, дори преди седмица го стимулираше с уста и ръка и изобщо не помръдна. 

 

Моля Ви, дайте ми съвет, нямам към кого да се обърна за проблема ми. Приятелката ми се започва да се дразни, което е разбираемо и си мисля че много скоро ще ме зареже за това.  

Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Ако гледаш порнографски материали, задължително ги спри. Ако мастурбираш - също. Всякакви външни стимули трябва да бъдат ограничени, щом ти няма нищо физически. 

Отделно, че колкото повече го мислиш, сам се саботираш. Без да съм експерт, но очакването, че "ще стане като предния път" го кара да се случва. Трябва просто да се отпуснеш и да не се притесняваш толкова, че ще се "изложиш". Но спирането на мастурбацията и порнографията ще окажат влияние. 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Може би няма да видите много смисъл в това, което ще кажа, но е добър повод - за някой страничен читател може да се окаже полезно. Често по-лесно виждаме нещата отстрани.

От поста ви личи, че сексът играе много важна роля в живота ви - той е не само активност, която носи удоволствие, интимност, чувство за връзка с друг човек и, разбира се, младежка гордост - а нещо, което сякаш заема по-голямата част от представата ви за това кой сте, което сякаш изчерпва вашата идентичност. Т.е. все едно си казвате за себе си, "аз или съм страхотен любовник, или съм никой".

Проблемът с такъв вид идентичност е, че вероятно сте оставили много други важни страни от себе си недоразвити - страни, които вероятно биха били ценни за приятелката ви, и на чиято липса тя реагира с моментно отдръпване. Без да разбирате това, вие реагирате на нейното охладняване със спадане на сексуалния интерес, което може да се изразява в спадане на ерекцията.

От това как ще възприемете този сложен (и в голямата си част несъзнаван процес) ще зависи и какви стъпки за справяне ще предприемете: (1) ако го приемете като пълна глупост, ще потърсите външни средства за усилване на потентността; (2) ако все пак намерите някакъв смисъл, ще потърсите психотерапевт, който да ви помогне да доразвиете себе си като пълноценен млад човек, както в секса, така и в останалите важни области.

Линк към коментар
Share on other sites

А кой казва, че е нормално всеки ден секс и на ден по 10 пъти и отново всеки ден? Освен социалната сугестия на обществото, настояващо за все повече оргазми, но затова пък все по-лишено от любов, кое друго тласка към това? Страховете, че за да съм мъж, трябва да се доказвам постоянно. Такива страхове, колкото и секс да инициират, колкото и мачо поведение да се демонстрра, са далеч от истинската мъжественост. Тя е спокойна, зряла, обичаща. Либидото при нея се проявява не само в сексуалност, но в обич, творчество, грижа за жената, топлина и здраво обожание. Аналогично с женственоста. В последните 10-на години тенденцията жената да се държи като разгонена самка, нааства все повече, отново под давлението на социалните порно сугестии. Но жената, фокусирана преимуществено в секса, губи баланса, губи любовта и идващите от нея естествени закономерности. Сваля любовта до едната страст, фините чувства до интереса, обгръщащата женска, трансформиращо сърдечна сила до вулгарното искане "дай, длъжен си ми", мотивиращото вдъхновение, способността да е муза и въздига, слизат единствено до манипулацията към още и още материални придобивки... 

Та, какви са несъзнаваните мотиви зад ежедневния многочасов секс, така масово популиран?! Дали здраво разкрепостяване, както е внушавано, или комбинация от нравствен разпад плюс несъзнавани наличности, рационализирано обявявани за нормалност в една все по-порно базирана цивилизация? 

Но, нищо против секса. Напротив! Сексът е нещо чудесно - едно от най-магичните преживявания на тази земя е. Просто и тук има мярка. А тя идва от любовта. Представи си, че обичаш бизнеса си - развиваш го активно, мобилизиран си. Около теб има много жени и всички те искат - защото така работи психиката на самката. Вижда не само теб, а сигурността, силата, социалния статус, принадлежността, които можеш да и дадеш. А разликата между жената и самката, е че жената освен всичко това, вижда и теб - сърдечността ти, духа ти, същността ти - защото тя самата има единство с тях в самата себе си. Но, приземено - развивайки бизнеса си, бидейки желан от маса жени, в теб се появява увереност, сигурност, мъжественост, която не е нужно да се доказва, а просто е там. Тогава идва балансът - не е нужно да се доказваш пред всяка самка, а всъщност пред неувереността си. Любовта е като този бизнес - средоточие на мислите, чувствата ти е, мотивира те, постоянно присъствие в теб е, което разтваря страховете, прави те естествено самоуверен. Примерът с бизнеса е само метафора - основната ни заетост (бизинес), за която идваме на тази земя, е намирането на любовта, провеждането ѝ през живота ни и въздигането му до нея. 

Само познавайки любовта, сексът се нормализира. Без нея се превръща в част от вечната страстна неудовлетвореност, в контрол над другия и манипулацията му, в жалкото нагонно, териториално себедоказване, често присъединяващо се към характерови страхове. 

Ако в двадесетте започнеш да ползваш полови стимулатори, за да нагодиш ума и тялото към неразбирането и бягането от сянката си, какъв ли би бил в 50-тте? Не съм сигурен, че прекрасна картинка. Накратко: осъзнай страховете си, разтвори ги до спокойна мъжественост, имай ясни цели, следвай ги силно. В ядрото на всичко това е любовта. Още се нарича смисъл. Няма ли го, остават само чукането, власта и парите. Обществото усилено тръби, че това е всичко. Не е - любовта е единицата, която поставена пред нулите на която и да е житейска цел и дело, включително и секса, ги превръща в трилионите на смисъла! 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Човек не трябва да робува на никакви стереотипи по отношение на количеството секс: без значение дали се касае за внушения заклеймяващи секса и въздигащи в култ целомъдрието (или секса само с цел потомство) или пък внушаващи честа смяна на партньори и колко си задръстен ако си верен на един човек и ако не гледаш порно. Бива да се съобразява само със своите собствени потребности в това отношение (без да изисква от някой друг да бъде като него). Насилването да бъде такъв или онакъв без това да му е в природата може да му навреди психически и физически. Тези неща ги прочетох в една книжка с малко страшно заглавие, но по - умна, отколкото мнозина биха си помислили. Индивидуален подход (не робуване на стадността от един или друг тип).

Редактирано от Кон Круз
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ще ми се да закрия темата с едно ,,,,,мнение на много мъже  :) .  ще го кажа мекичко и по общо .

Цитат

Моля Ви, дайте ми съвет, нямам към кого да се обърна за проблема ми. Приятелката ми се започва да се дразни, което е разбираемо и си мисля че много скоро ще ме зареже за това.  

Че  какво ме интересуват тези , които не ме харесват ?....Знам че във връзка човек , се увлича и започва да се държи , като че ли другия му е длъжен . 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...