Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Кон Круз

Имат ли нужда от... дарове?

Recommended Posts

Имат ли нужда от материални дарове светлите сили (пък и тъмните)? Може би даряването на определен предмет е свързано и с определена енергия, която би могла да бъде приета от безплътни същности? Знаете, от древността та до наши дни хората принасят дарове на разни безплътни същности (включително убити животни).

Навремето, докато баба ми приспивала в един следобед по - младия от вуйчовците ми взела, че заспала. Сънувала как в къщата влиза чернокоса жена, която и казала, че за да се оправи сестра и (която по онова време имала някакъв здравословен проблем), тя трябва да дари в църквата дрехи (не помня дали и е било упоменато какви точно дрехи). Баба ми изпълнила заръката и сестра и оздравяла.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Преди всичко, даването на дар е заявка към теб самия, към какво се присъединяваш. Това е израз на информационно-сетивна реакция, към нещо до което по-трудно се достига. Според мен повечето ритуали са не толкова в чест на силите, колкото човек да намери призванието си или да си припомни кое, защо и как се прави. Фиксираш се в дадено нещо, с ритуала му придаваш в повечето случаи излишна важност, понеже има доза суеверие (според мен обаче не изцяло става въпрос за суеврие), но чрез този излишък ти успяваш да се откъснеш от битовизмите и да се натовариш на нов коловоз, за да преразпределиш силите си занапред. Тоест чрез даден ритуал предизвикваш промяната у себе си, казваш си "аз искам това и това.. и се подготвям за него в живота си."

Дарът сам по себе си показва отдаденост на каузата ти, благородство, чистота на намерението. Готовност за труд. :) Което си е голям празник за сърцето.

Като разликата между тъмните и светлите сили е, че едните сили изискват слугинаж, държейки те в информационно затъмнение, а с другите си пределно наясно със себе си и пътя по който вървиш, знаеш че нищо не може да ти бъде отнето..

 В случая с баба ти например може да става въпрос за събуждане на съзидателна сила, която се е намирала и у двете, и у бабата и у сестра й, а съзидателната сила има знанието как да опази живота и здравето. Всички ние имаме тези знания, но се изисква и взаимодействие с околните и околната среда разбира се. Какви са тези сили, дали са част от по-високо и по-дълбоко вдишан кислород или нещо друго, може би е излишно да се коментира.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Това какъв точно дар се иска, показателно ли е каква същност го иска? Понеже на мен курбаните ми се чинят по - подходящи като за тъмни сили, отколкото за Господ (Христос).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×