Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Силата на твоето подсъзнание


holyvalentine

Recommended Posts

В момента чета Силата на твоето подсъзнание от Доузеф Мърфи, интересна книга, има я на английски онлайн, но не мога да ви направя препратка към pdf тук. Това, което ме озадачи в книгата е, че той цитира доста научни теми, гарнирани с библейски цитати, кето лично на мен ми се струва странно. Но още по-странното е следното: В българската книга на страница 91, а в онлайн изданието на английски 2 страници преди глава 6 той говори за Задочното лечение. С други думи, една жена успяла да излекува майка си от рак от разстояние. Как? Тя всеки ден се молила и накрая майка ѝ оздравяла. Макар, че няма конкретно доказателство, че майка ѝ е оздравяла заради нейните 'молитви', Мърфи прави заключение, че : 'Заключенията, постигнати в съзнанието на дъщерята са задействали съзидателния закон на разума откъм субективната страна на живота, която се проявила в тялото на майката под формата на съвършено здраве и хармония. Онова, което дъщерята изпитала като истина по отношение на маката, било почувствано едновременно и от майката.' И после: ' Научете се да се молите за вашите близки, когато са болни. Успокойте съзнанието си и вашите мисли за здраве, жизненост и съвършенство, действащи чрез единосъщното универсално субективно съзнание, ще бъдат пчоувствани и възкресени в съзнанието на близкия ви човек.'

Питам аз значи, ако това реално е така, тъй като няма доказателство за пряка причинно -следствена връзка, и ние можем да влияем на другите хора като ги лекуваме, то по същата логика можем да им влияем или някой на нас като ни разболява или като ни желае злото. В този случай ние можем да бъдем програмирани от разстояние да се чувстваме зле??!! Едни казват, че молитвите в църквите помагат, къде е доказателството. Родителите ми са част от евангелска църква и доста хора измряха от рак там. ДА, трагично, някои и доста млади. Много хора се молиха за тях, но уви. Тоест, един здраво-мислещ човек, как може да приеме  това за истина и да си служи с него? Вярно е, има някои хора , които работят с енергия, но ние сме им дали кард бланш, така да се каже. Познахвах една жена с доста силно енергийно поле, но дори и тя винаги ми казваше да я поканя, да я повикам. Т.е ние допускаме тези хора, а така просто някой да ти повлияе от разстояние? За мен е нелепо. 

Като жертва на религиозна секта  и преди съм споменавала, че там ни плашеха с екзорсизъм и демони, че даже разиграваха и голямо шоу. И за известно време аз вярвах, че съм обладана от демон, защото не можех да си обясня как мозъкът ми беше програмиран от сектата и подсъзнанието ми натоварено с толкова много вина, срам и страхове, че се чувствах неадекватна в собствените си мисли. И понеже нямах обяснение на нещата, се принудих да вярвам в подобни тъпотии. Преди да осъзная, че аз самата съм допуснала да ме наплашат с това, без да защитя собствените си граници, с вяра в себе и любов към себе си. Това, което ме подразни тук, е че според написаното от Мърфи излиза, че всеки може да влияе на всеки от разстояние, и да му причинява промени в подсъзнанието. Е, то тогава излиза, че вудуто а абсолютно легитимно и че човек никога не може да бъде напълно защитен. Той може да си върви по улицата и вече може да е програмиран да му се случи нещо лошо. Е, вие виждате ли тук абсурда, който виждам аз? Или има друга интерпретация , различна от моята? Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Какво доказателство е че хапчето взето преди излекуването е причината то да се случи . Никой не е обяснил процесите на излекуване , напълно . Обясненията са тълкуване на факти . Вече публично е признато че ,,настинка" с лекарства минава за 3 дена  . Без лекарства за  .седмица За това сега рекламират лек за моментално спиране на хремата , като премълчават , че едно лекарство не действа еднакво на всички .

Колкото е по близък човека и колко това влияние се разпознава от неговата ,,душа "  като добро . Толкова по лесно му се повлиява , лекува .

Цитат

Е, то тогава излиза, че вудуто а абсолютно легитимно и че човек никога не може да бъде напълно защитен. Той може да си върви по улицата и вече може да е програмиран да му се случи нещо лошо.

Ти какво мислиш за рекламите ? Нали и те са такова влияние , с множество скрити подсказвания . Естествената защита са същите мисловни конструкций които са вход/изход в социализацията . За това най лесно назовимата защита е чистотата . Както се говори в духовните напътствия , чистота в помисли и деяния . Вярно е , че когато дори мислено не можеш да допуснеш , да нараниш/убиеш , Никой не е в състояние да те принуди/подлъже , да го направиш . За това са толкова вредни ,,военните" игри . Филмите възхваляващи и оневиняващи насилието и убийствата ... 2000 г. след примера на Христос и въпреки самовъзхваляването като негови последователи повечето хора оправдават отмъщението ,,на всяка цена " , без да разбират цената .

Просто примери . Какво лошо може да ми се случи , ако аз спокойно закръглям дневния оборот в моя полза . Тогава не е ли естествено някой да припознае моите спестявания .  Моите мисли за нормалност на присвояването , не затрудняват околните  да контактуват с мен по този начин . На подсъзнателно ниво ние , като приличащи си , само се отъркваме един в друг . Същевременно приемането на това ,,нормално" поведение замрежва очите и не виждам как ме обират .

А когато съм гневен и всички са ми виновни , колко малко е нужно да си го изкарам на случаен срещнат . Може да ни се струва че е червената тениска или нечий неуместен жест . Но в същност са мисловните нагласи отчитащи нещо , като заплаха .
 

Цитат

 

Преди да осъзная, че аз самата съм допуснала да ме наплашат с това, без да защитя собствените си граници, с вяра в себе и любов към себе си.


 

Добре казано . Само ще уточня за търсещите , кой е този ,,себе си". За какво става дума .  Чистотата е припознаване на най светлите мисли и желания и стремежа за живот чрез тях . Наричат се светли , защото както слънчевите лъчи , те огряват всички и се грижат еднакво за всички . И колкото сме по чисти в действията си  . Толкова този ,,себе си " , е по неуязвим .

Такива работи си мисля :)

Линк към коментар
Share on other sites

В 16.11.2018 г. at 14:31, АлександърТ.А. каза:

Просто примери . Какво лошо може да ми се случи , ако аз спокойно закръглям дневния оборот в моя полза . Тогава не е ли естествено някой да припознае моите спестявания .  Моите мисли за нормалност на присвояването , не затрудняват околните  да контактуват с мен по този начин . На подсъзнателно ниво ние , като приличащи си , само се отъркваме един в друг . Същевременно приемането на това ,,нормално" поведение замрежва очите и не виждам как ме обират .

В някои магазини има снимки на крадци. В един магазин за дрехи и т.н. стоки, стои поизбеляла снимка на крадец. На бюрото, където е касата е залепена голяма бележка от НАП. :D Причината - хора на НАП са установили укриване на ДДС (на бележката е упоменато нарушението и какви може да са санкциите).

П.П.: Още преди да ги хванат аз ги подозирах, че не им е чиста работата. :D По някое време уж спря да им работи ПОС-терминалът. В следващи месеци все не им работеше видиш ли и накрая сложиха бележка, че не ползват такова устройство...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...