Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

В момента чета Силата на твоето подсъзнание от Доузеф Мърфи, интересна книга, има я на английски онлайн, но не мога да ви направя препратка към pdf тук. Това, което ме озадачи в книгата е, че той цитира доста научни теми, гарнирани с библейски цитати, кето лично на мен ми се струва странно. Но още по-странното е следното: В българската книга на страница 91, а в онлайн изданието на английски 2 страници преди глава 6 той говори за Задочното лечение. С други думи, една жена успяла да излекува майка си от рак от разстояние. Как? Тя всеки ден се молила и накрая майка ѝ оздравяла. Макар, че няма конкретно доказателство, че майка ѝ е оздравяла заради нейните 'молитви', Мърфи прави заключение, че : 'Заключенията, постигнати в съзнанието на дъщерята са задействали съзидателния закон на разума откъм субективната страна на живота, която се проявила в тялото на майката под формата на съвършено здраве и хармония. Онова, което дъщерята изпитала като истина по отношение на маката, било почувствано едновременно и от майката.' И после: ' Научете се да се молите за вашите близки, когато са болни. Успокойте съзнанието си и вашите мисли за здраве, жизненост и съвършенство, действащи чрез единосъщното универсално субективно съзнание, ще бъдат пчоувствани и възкресени в съзнанието на близкия ви човек.'

Питам аз значи, ако това реално е така, тъй като няма доказателство за пряка причинно -следствена връзка, и ние можем да влияем на другите хора като ги лекуваме, то по същата логика можем да им влияем или някой на нас като ни разболява или като ни желае злото. В този случай ние можем да бъдем програмирани от разстояние да се чувстваме зле??!! Едни казват, че молитвите в църквите помагат, къде е доказателството. Родителите ми са част от евангелска църква и доста хора измряха от рак там. ДА, трагично, някои и доста млади. Много хора се молиха за тях, но уви. Тоест, един здраво-мислещ човек, как може да приеме  това за истина и да си служи с него? Вярно е, има някои хора , които работят с енергия, но ние сме им дали кард бланш, така да се каже. Познахвах една жена с доста силно енергийно поле, но дори и тя винаги ми казваше да я поканя, да я повикам. Т.е ние допускаме тези хора, а така просто някой да ти повлияе от разстояние? За мен е нелепо. 

Като жертва на религиозна секта  и преди съм споменавала, че там ни плашеха с екзорсизъм и демони, че даже разиграваха и голямо шоу. И за известно време аз вярвах, че съм обладана от демон, защото не можех да си обясня как мозъкът ми беше програмиран от сектата и подсъзнанието ми натоварено с толкова много вина, срам и страхове, че се чувствах неадекватна в собствените си мисли. И понеже нямах обяснение на нещата, се принудих да вярвам в подобни тъпотии. Преди да осъзная, че аз самата съм допуснала да ме наплашат с това, без да защитя собствените си граници, с вяра в себе и любов към себе си. Това, което ме подразни тук, е че според написаното от Мърфи излиза, че всеки може да влияе на всеки от разстояние, и да му причинява промени в подсъзнанието. Е, то тогава излиза, че вудуто а абсолютно легитимно и че човек никога не може да бъде напълно защитен. Той може да си върви по улицата и вече може да е програмиран да му се случи нещо лошо. Е, вие виждате ли тук абсурда, който виждам аз? Или има друга интерпретация , различна от моята? Благодаря.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Какво доказателство е че хапчето взето преди излекуването е причината то да се случи . Никой не е обяснил процесите на излекуване , напълно . Обясненията са тълкуване на факти . Вече публично е признато че ,,настинка" с лекарства минава за 3 дена  . Без лекарства за  .седмица За това сега рекламират лек за моментално спиране на хремата , като премълчават , че едно лекарство не действа еднакво на всички .

Колкото е по близък човека и колко това влияние се разпознава от неговата ,,душа "  като добро . Толкова по лесно му се повлиява , лекува .

Цитат

Е, то тогава излиза, че вудуто а абсолютно легитимно и че човек никога не може да бъде напълно защитен. Той може да си върви по улицата и вече може да е програмиран да му се случи нещо лошо.

Ти какво мислиш за рекламите ? Нали и те са такова влияние , с множество скрити подсказвания . Естествената защита са същите мисловни конструкций които са вход/изход в социализацията . За това най лесно назовимата защита е чистотата . Както се говори в духовните напътствия , чистота в помисли и деяния . Вярно е , че когато дори мислено не можеш да допуснеш , да нараниш/убиеш , Никой не е в състояние да те принуди/подлъже , да го направиш . За това са толкова вредни ,,военните" игри . Филмите възхваляващи и оневиняващи насилието и убийствата ... 2000 г. след примера на Христос и въпреки самовъзхваляването като негови последователи повечето хора оправдават отмъщението ,,на всяка цена " , без да разбират цената .

Просто примери . Какво лошо може да ми се случи , ако аз спокойно закръглям дневния оборот в моя полза . Тогава не е ли естествено някой да припознае моите спестявания .  Моите мисли за нормалност на присвояването , не затрудняват околните  да контактуват с мен по този начин . На подсъзнателно ниво ние , като приличащи си , само се отъркваме един в друг . Същевременно приемането на това ,,нормално" поведение замрежва очите и не виждам как ме обират .

А когато съм гневен и всички са ми виновни , колко малко е нужно да си го изкарам на случаен срещнат . Може да ни се струва че е червената тениска или нечий неуместен жест . Но в същност са мисловните нагласи отчитащи нещо , като заплаха .
 

Цитат

 

Преди да осъзная, че аз самата съм допуснала да ме наплашат с това, без да защитя собствените си граници, с вяра в себе и любов към себе си.


 

Добре казано . Само ще уточня за търсещите , кой е този ,,себе си". За какво става дума .  Чистотата е припознаване на най светлите мисли и желания и стремежа за живот чрез тях . Наричат се светли , защото както слънчевите лъчи , те огряват всички и се грижат еднакво за всички . И колкото сме по чисти в действията си  . Толкова този ,,себе си " , е по неуязвим .

Такива работи си мисля :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
В 16.11.2018 г. at 14:31, АлександърТ.А. каза:

Просто примери . Какво лошо може да ми се случи , ако аз спокойно закръглям дневния оборот в моя полза . Тогава не е ли естествено някой да припознае моите спестявания .  Моите мисли за нормалност на присвояването , не затрудняват околните  да контактуват с мен по този начин . На подсъзнателно ниво ние , като приличащи си , само се отъркваме един в друг . Същевременно приемането на това ,,нормално" поведение замрежва очите и не виждам как ме обират .

В някои магазини има снимки на крадци. В един магазин за дрехи и т.н. стоки, стои поизбеляла снимка на крадец. На бюрото, където е касата е залепена голяма бележка от НАП. :D Причината - хора на НАП са установили укриване на ДДС (на бележката е упоменато нарушението и какви може да са санкциите).

П.П.: Още преди да ги хванат аз ги подозирах, че не им е чиста работата. :D По някое време уж спря да им работи ПОС-терминалът. В следващи месеци все не им работеше видиш ли и накрая сложиха бележка, че не ползват такова устройство...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×