Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте!  Реших да се обърна към вас с надеждата да получа съвет понеже съм в труден период от живота си. Накратко аз съм на 28 години, десет от които минаха в неподходящи компании, алкохол и наркотици. Заради тези обстоятелства прекъснах висшето си образование, след това започнах да работя, намирах сравнително добри работни места, но не се задържах дълго. Най-накрая успях да се отскубна от този начин на живот и от хората в него, но сега съм сама, безработна и в тежка депресия, не спирам да обвинявам себе си за положението в което се намирам и това много ми тежи. Чувствам се непълноценна и се самосъжалявам. Опитвам се да си намеря работа от доста време, но безуспешно и това ме съсипва. Моля, дайте ми съвет! 

Линк към коментар
Share on other sites

Чудесно е, че си се откопчила от старата среда и навици! Сега си в период на преход. На мястото на старото, е нужно да заживее ново. Нови приятели, нова среда, качествено хоби като медитация и група за такава, йога, спорт, танци, квалификация според интересите ти, курсове, обучения. Образованието - самото му продължаване вече ти дава структура, среда, посока. Бих ти препоръчал освен личната работа с психотерапевт, посещения и на групата му - не след дълго себеусещането ти ще е съвсем различно, по-светло, оптимистично, себеоценката ти стабилна, а любовта течаща през живота ти. Успоредно с всичко това - работа. Тя дава не само финанси, но и житейска структура, ритъм, социализиране. Докато още учиш, не е задължително да е кой знае колко специализирана  - както се казва в отечеството ни, "За лудо работи, з алудо не стой!". А с психичната работа по себеоценката, академичното образование и допълнителните квалификации, ще се появят възможности и за специализирана работа. 

Също: природата. Нищо, че е зима - якето, зимните дрехи, шалът и навън, доста ходене, тичане в природата, дишане навън. Студът е изпитано средство, задействащо телесните и психичните процеси мобилизиращо - внимателно, разбира се, без настинки. Контрастните душове, обтриването с грапава хавлия след душа интензивно на цялото тяло стимулира. Освен спорта в зала или тичането навън, в къщи също: домашен фитнес с клипове от ютюб. 

Био - психо - социален подход. През тялото, активността, социализирането и психиката. 

В преход си - събудената болка е нужна, за да я надраснеш и станеш човек със сабилен вътрешен център от обич, вяра в себе си, ясни цели, здрава, приземена духовност и сърдечност. Ако няма как да работиш с психолог и групите му, включи се в 12 стъпкова програма - безплатна е. 

Не само, че вече си започнала да се справяш, но дали го знаеш или не, вървиш към много по-радостен и смислен човек! Сърдечни прегръдки от все сърце - чувствам потенциала ти и вярвам в теб! 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...