Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте!  Реших да се обърна към вас с надеждата да получа съвет понеже съм в труден период от живота си. Накратко аз съм на 28 години, десет от които минаха в неподходящи компании, алкохол и наркотици. Заради тези обстоятелства прекъснах висшето си образование, след това започнах да работя, намирах сравнително добри работни места, но не се задържах дълго. Най-накрая успях да се отскубна от този начин на живот и от хората в него, но сега съм сама, безработна и в тежка депресия, не спирам да обвинявам себе си за положението в което се намирам и това много ми тежи. Чувствам се непълноценна и се самосъжалявам. Опитвам се да си намеря работа от доста време, но безуспешно и това ме съсипва. Моля, дайте ми съвет! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Чудесно е, че си се откопчила от старата среда и навици! Сега си в период на преход. На мястото на старото, е нужно да заживее ново. Нови приятели, нова среда, качествено хоби като медитация и група за такава, йога, спорт, танци, квалификация според интересите ти, курсове, обучения. Образованието - самото му продължаване вече ти дава структура, среда, посока. Бих ти препоръчал освен личната работа с психотерапевт, посещения и на групата му - не след дълго себеусещането ти ще е съвсем различно, по-светло, оптимистично, себеоценката ти стабилна, а любовта течаща през живота ти. Успоредно с всичко това - работа. Тя дава не само финанси, но и житейска структура, ритъм, социализиране. Докато още учиш, не е задължително да е кой знае колко специализирана  - както се казва в отечеството ни, "За лудо работи, з алудо не стой!". А с психичната работа по себеоценката, академичното образование и допълнителните квалификации, ще се появят възможности и за специализирана работа. 

Също: природата. Нищо, че е зима - якето, зимните дрехи, шалът и навън, доста ходене, тичане в природата, дишане навън. Студът е изпитано средство, задействащо телесните и психичните процеси мобилизиращо - внимателно, разбира се, без настинки. Контрастните душове, обтриването с грапава хавлия след душа интензивно на цялото тяло стимулира. Освен спорта в зала или тичането навън, в къщи също: домашен фитнес с клипове от ютюб. 

Био - психо - социален подход. През тялото, активността, социализирането и психиката. 

В преход си - събудената болка е нужна, за да я надраснеш и станеш човек със сабилен вътрешен център от обич, вяра в себе си, ясни цели, здрава, приземена духовност и сърдечност. Ако няма как да работиш с психолог и групите му, включи се в 12 стъпкова програма - безплатна е. 

Не само, че вече си започнала да се справяш, но дали го знаеш или не, вървиш към много по-радостен и смислен човек! Сърдечни прегръдки от все сърце - чувствам потенциала ти и вярвам в теб! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×