Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Порнохолизъм и сексохолизъм


Recommended Posts

Ами.. от второто май има по-малка вероятност да се разболееш, защото повечето хора биха прогледнали в самия процес на осъществяване на такива желания. Докато с порното си сам, няма с кой да сравниш желанията си и се изолираш в по-голяма степен от обкръжаващия те свят. 

Човек понякога в самотата си, си представя че целият свят е негов и че ще се ръководи от желанията му, но трябва възможно най-бързо да потърси в себе си и останалите истинските си недостатъци и желания.. Обикновено критичното мислене помага в такива ситуации, няма как да искаш да правиш секс с почти всички жени примерно - а точно обратното, ако не би искал да правиш само с една, то поне те ще са много малко. Мисля си, че всеки един от нас има съкровени мечти, които произтичат от любовта и трябва да наблягаме да се борим за тях. Самоосъзнаването и работенето със собствените грешки и кривини в характера поправят и останалите недостатъци, които са се развили по веригата, с времето. И то е сякаш товар ти пада от плещите, малко по малко, колкото повече изхвърлиш, толкова по-лесно и приятно става. :)  

ПП: По-вредно няма, защото на вредата не може да се гледа като на нещо обективно. Тя е субективен процес и всеки се засяга по различен начин. Просто е по-малко вероятно да развиеш пристрастеност към реалния секс, отколкото към порното.

Редактирано от Криси9
добавяне към отговор
Линк към коментар
Share on other sites

Всичко което съществува има някакъв смисъл ... Когато е малко е сладко . Когато увеличаваме сладкото до безкрай , има болка . Повод да опознаем , себе си , като част от света . Едва чрез разбирането , може да избираме между сладко и болезнено и да не допуснем себеизкривяване (установяване на болката за норма).... :) Нали сте чували една скиорска максима  ,,Колкото по--дълго се спускаш . Толкова повече ще се катериш ".

Линк към коментар
Share on other sites

Dinamos, гнева ти върху въпросните субекти, които се продават е напълно оправдан от една страна. От друга страна повечето от тях заслужават съжаление по-скоро, и като се замислиш няма чак такова значение за каква идея си се продал - щом си го направил, то собствената съвест не можеш да излъжеш колкото и упорито, и успешно да се опитваш. 

Решението да си върнеш ценностите или да си създадеш такива, каквито си нямал, си е дълъг и трънлив път, с много много сол в раните. И всеки, който иска и се реши на подобна крачка, заслужава подкрепа. А тези които не искат да имат подобни ценности (овладели са по някакъв начин деградацията и са я преврънали в нихилизъм) - няма начин да накажеш всички - все пак не забравяй къде живееш в България, аз само като се разходя по улицата и виждам множество хора с подобно поведение. Какво мога да направя? Ами извода е, че мога да дам най-доброто от себе си да се обградя с пълноценни за мен хора, да бъда щастлива и да покажем на останалите, че няма по-хубаво от това да бъдеш себе си. 

Тъй като всички грешим и сме в търсене на правилното, няма да остане време да усъвършенстваш себе си и да живееш с вина постоянно - своя или чужда. И все пак критичното мислене за мен си остава номер 1 метод да се отстраниш от зловредности(понеже можеш ли да разсъждаваш критично, означава че си стигнал до корена на проблема), така че .. направи така че повече хора да те разберат :) 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...