Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Объркан съм, страх...


Recommended Posts

Здравейте незнам от къде да започна но преминах през много проблеми последните 3 години. Като се започне от смърта на Баща ми до алкохолизъм, загуба на приятели и депресия паник атаки и т.н. Неразбиране от страна на семейството до тежки депресии. Загубих си работата, и се отчаях от живота  стигнах до пълен стрес. Просто всичко ми се струпа и реших да отида на психолог, но просто неща да пия лекарста (преди време съм пил бях като труп). Сега се мъча да спра алкохола с помоща на АА. Но вмомента съм в едно отчаяние и безмислие в живота. Страх ме е как ще продължа напред постоянно се подтискам нямам енергия. Все едно метафорично съм на 5 6 процента батерия. Много ми е трудно живея с приятелката ми, но напоследак искам пак да остана сам и да пия. Знам, че не е това решението, и не трябва да я зарязвам може би. Но бях и много пиян когато тръгнах с нея. Бях объркан от семейните скандали без никаква морална подкрепа никакво разбиране от страна на майка ми и брат ми. Те си живеят в един техен свят. И не ги интересува нищо освен пари. Държат се много студено към мене. Реших да спра алкохола в един момент и го спрях рязко, и бях супер зле лежах на пода 2 седмици... По едно време губех представа за времето бързо бавно вървеше, почнах да чета да не би да имам шизофрения. Много съм объркан на моменти съм изгубил смисъла преди исках да патувам да снимам да творя. Сега съм като развалина киселини в стомаха зрението ми се влоши... Изнервен страхлив отчаян. Последния път като говорих с наще бях много пиян обаче помня колко откровен бях с тях и те само ме гледат и нищо не казват, все едно съм някакъв изрод... Вмомента ме е страх за живота ми, и реших да осинувя куче от улицата за да може  то да ме изкарва на вънка иначе няма да изляза. Вмомента съм безработен, живея с приятелката ми обаче съм подтиснат от нея и немога да се разделя с нея. Няколко пъти я молих да ме зарязва защото неставам и съм боклук, пияница. Но тя все врва в мене, и казва че ще успея да се оправя и ще си стъпя на краката. Тя е единствения човек който е до мене, а аз като изрод нямам чуства така немога да се отпусна един път съм обичал през живота си и бях много наранен. От 3 4 г немога да бъда такъв какъвто бях преди. Винаги съм бил душата на компанията сега съм аутсайдер... Моля ви за съвети... 

Редактирано от Skatebg12
Редактиране
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей! Разбирам болката ти и усещам колко е силна зависимостта ти. Наистина е трудно човек да спре да пие и да действа по старият начин. Ти можеш да се чувстваш сам, но ти всъщност имаш подкрепата на всички алкохолици, които се възстановяват. Отиди на сбирки, потърси контакти, намери си спонсор и започни работа по програмата. Тя работи, стига и ти да работиш по нея. Поне това, което разбрах аз е, че не си се усещал обичан, от абсолютно никой. И това е една голяма болка. Това те кара да се чувстваш сам, изолиран, неставащ. 

  В момента смилаш огромен житейски урок, това да се научиш да си даваш сам на себе си. Да бъдеш родител сам на себе си и да поемеш отговорност за постъпките си, това ще те промени, ще те накара да израснеш и да спреш да се криеш зад чашката.

Използвай условията, които ти е дал животът. Имаш човек, който те подкрепя и който ще бъде до теб по време на кризите ти, породени от абстиненцията. Имаш подкрепата на Бог или ако искаш го наречи твоята Висша сила, защото ти не си сам човеко. Спреш ли пиенето след месец и емоционалното ти състояние ще бъде по-стабилно. Не е лесна крачка да се откажеш от това, което те убива, но ти знаеш, че алкохола ти ограбва живота и обикновено нещата опират до затвор, психиатрия или смърт, не се ли спре на време. Но човек не се бори, за да го спре, а се предава. Признава си, че е победен и не става за пияч. 

Ти сам решаваш вече дали искаш да живееш или искаш да загубиш всичко и да си отидеш, като човекът, който не искаше да започне да се бори за собствения си живот. Не е нужно да търсиш любов, самото ти спиране на алкохола ще е началото на това да съумееш ти сам да си дадеш.

Поздрави, и не си сам!

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

 От 3 4 г немога да бъда такъв какъвто бях преди. Винаги съм бил душата на компанията сега съм аутсайдер... 

Защо искаш да бъдеш такъв, какъвто си бил преди? Пиленцето не може да се върне в яйцето... "Душата на компанията" ли е твоят идеал за успешен човек? Имаш ли на ум нещо, което досега не си бил, но ти харесва мисълта да станеш? 

Линк към коментар
Share on other sites

Имах предвид, че бях щастлив. Сега съм в депресия... Исках да стана да актьор! Но пак заради моето семейство, ме спряха... И вмомента когато съм зле, ме игнорирват. И ми е супер трудно да се оправя... 

Линк към коментар
Share on other sites

Не отговори на Стефан...

Линк към коментар
Share on other sites

@Skatebg12  - Stefan Grekov го е казал повече от правилно!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...