Jump to content
Порталът към съзнателен живот

притеснителност


Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам известни смущения в общуването, забивам, не знам какво да кажа, оставам впечатление, че съм някоя бавно схващаща. Много трудно се концентрирам и мисълта ми блокира. Като малка ме беше срам дори името да си кажа. Ходя на театър, но дори там се излагам и продължавам да се излагам, не съм оригинална и бързо схващаща като останалите хора. Можете ли да ме посъветвате нещо? Благодаря :)

Линк към коментар
Share on other sites

21 статии по темата. Ако действително в питането ти стои реално желание за промяна, прочети ги внимателно и коментирай тук. Не бързай, осмисли, почувствай и тогава.

Линк към коментар
Share on other sites

Изчетох и осмислих всичко. Гледам да се предизвиквам постоянно, но има моменти, в които близки ми казват "Аз за разлика от теб мога да говоря по телефона, когато около мен има други хора, а ти не можеш" и се чувстват по-големи и по-велики над мен, като видят моите слабости. Имам притеснение и това си личи и хората се възползват от това. 

Линк към коментар
Share on other sites

При социофобията пътят е много ясен, както и вървенето по него изисква много мотивирана упоритост, постоянство,  последователност. След поредното предизвикване, излизането на бял свят на тревожните програми дори ни депресира за малко. Но, именно това е ценно - преработваме когнитивно, визуално, трансово, психотелесно и продължаваме. Постепенно социалната тревожност се превръща в социална самоувереност. Може и сама, но е нужна както доста схватливост, така и безусловна решителност. Сама проба-грешка пътят е неизбежен, подхлъзването в странични посоки, забавянето са неизбежни... С терапевт вървенето по пътеката се катализира многократно. 

Преди два дни поговорих за социофобията, в разговорен стил, понятно и разбираемо:

https://www.youtube.com/watch?v=sQyfwHSjZQg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0-yofUjWJ5_j3aH35FCYWq_CpFAklTylzdbNXleiSPQYP6ucGmkHQRb0E

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...