Jump to content
Порталът към съзнателен живот
cfcboy30

Моля помогнете!

Recommended Posts

Здравейте, от години имам един проблем, за който никога не съм търсил помощ и ми е трудно да говоря пред останалите.В главата ми непрестанно изникват мисли как нещо лошо ще се случи.Тези мисли са страшно реални и немога да се отърва от тях.По-лошото идва от факта, че за да ми се махне лошата мисъл от главата, трябва да направя последното нещо, което съм извършил физически и наново да се опитам да я заменя с по-хубава мисъл.Ще ви дам пример(Пускам телевизора и в този момент в главата ми "пристига" някаква ужасна мисъл", за да избягам от нея аз гася телевизора и го пускам отново, опитвайки да си представя, че лошото нещо няма да стане.Това може да се повтори в продължение на 100 пускания и гасения, докато хубавата мисъл не дойде точно в момента на пускането на телевизора.) Това е един от бекрайните примери, които мога да Ви дам.Случва се за абсолютно всяко едни мое действие.Сами може да си представите какъв ад е това, какъв непрестанен главобол.Истината е ,че това ми съсипва живота до степен каквато неможе да си представите.Много Ви моля за помощ.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей! 

Описваш механизма на Обесивно-компулсивното разстройство. 

Във форума пишат терапевти, които успешно работят по преодоляването на това състояние - прочети някои от темите, свързани с него, има търсачка.

Това, което можем да направим през форума, е да те посъветваме да започнеш психотерапия, както и да почерпиш информация за състоянието си - нищо друго. 

Ако имаш конкретни въпроси, свързани с терапията, която би била подходяща за теб, задай ги, вярвам, че ще ти дадат насоки. 

Успех! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
В ‎20‎.‎12‎.‎2018‎ г. at 17:48, cfcboy30 каза:

.Сами може да си представите какъв ад е това, какъв непрестанен главобол.Истината е ,че това ми съсипва живота до степен каквато неможе да си представите.Много Ви моля за помощ.

Истината е, че можем да си представим как това състояние ще съсипе живота ти, защото сме го наблюдавали. Идвали са хора след години пропилени в борба с ОКР. Разбирам нуждата ти от помощ, тя не просто ти е необходима, тя е единственото, което ще те спаси. Чувала съм много пъти репликата, "защо по - рано не потърсих психотерапевтична помощ, защо чаках толкова години!?"

Ами не знам, ето това е и моят най- голям въпрос, към всички страдащи от ОКР. Ако преди години нямаше специалисти в областта и достатъчно информация, сега има. Ясно е, че това е сложно състояние, което не може да се реши самоинициативно. Преплита се илюзия и реалност, често страдащия си мисли, че се е справил, докато не изпадне в поредната "забивка" на мозъка, неразпознаваема и за неговите близки и всички потъват в агония за дълго време.

Единствената помощ, която можем да ти дадем е, да се погрижиш адекватно за себе си. Иначе, да, има книги по темата, една добра от тях е "Ти не си твоят мозък", но без повеждането от терапевт, вероятността да се отплеснеш в поредната обсесия е твърде голяма.

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×