Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странно поведение при запознанство


Recommended Posts

Здравейте,

Имам нужда от Вашите коментари и съвети, тъй като сама не мога да си обясня странното поведение на момчето, с което се запознах. Свърза ни една обща позната с цел да се видим  и евентуално, ако си допаднем, да има развитие. Той пое инициативата и започна да ми пише по вайбър. Писали сме си няколко пъти, като той винаги споменава свои приятелки. Една приятелка го посъветвала еди-какво си, друга приятелка му разяснила нещо друго. Снощи /около 21.00 ч./ му изпратих поздрав, той отговори, че е с приятелки и им приготвя нещо за хапване. Това съобщение много ме обиди, най-малкото е нетактично да напишеш такова нещо на жената, с която предстои да се срещнеш, а дали ще има развитие никой не може да каже. За мен това е необяснимо и нелогично. Единият вариант е, че е свикнал и  предпочита да е обграден от жени,  да играе ролята на душеприказчик, те да споделят с него неща, които ги вълнуват, той да ги изслушва и съветва. Може да има дълъг списък с такива приятелки и да иска и с мен по същия начин да си контактува и да ми губи времето. Другият вариант е да си измисля, за да се изтъкне. И в двата случая смятам, че е недопустимо да се каже такова нещо в прав текст. Видно е, че той не осъзнава, че това ще причини дискомфорт на отсрещната страна. По този начин го възприех а. Има граница, която не би трябвало  да се престъпва

Вие как преценявате ситуацията, има ли психологическо обяснение? 

Благодаря много за съветите и анализа, които ще получа.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей! 

Според мен е важно ти да си отговориш на въпроса поради какви причини това те е обидило? 

Аз виждам това: човек, с когото не се познавате, ти споделя какво прави. Всичко оттам нататък са свободни интерпретации. 

 

Задай си следните въпроси:

- Защо очакваш, че другите трябва да се погрижат първо за твоите нужди, разбирания, представи, вместо за самите себе си? 

- Ти казваш ли честно "да" и честно "не" в ситуациите, в които попадаш или за теб са по-важни чувствата на другите? 

- Колко важно е за теб хорското мнение? 

- Чувстваш ли се уверена в ролята си на жена, на партньорка? 

- Имаш ли истинско, дълбоко доверие към мъжете, към партньорите си (когато си във връзка)? 

В 19.01.2019 г. at 11:46, Izida8 каза:

Видно е, че той не осъзнава, че това ще причини дискомфорт на отсрещната страна.

И аз не бих осъзнала.

Ти вече вкарваш този човек в някакви калъпи, а не го познаваш.

Вече искаш да контролираш отношенията, а те дори не са изградени...

Често това е защита - изграждаме представа върху нещо, което не познаваме, което е в мрака, неизвестно - било то нов човек в живота ни, нова работа и т.н. Правим го, за да си създадем илюзията, че имаме контрол, че държим юздите и всичко е наред. Но така всъщност не присъстваме в момента "тук-и-сега", не даваме шанс да се разкрие истинското "съдържание" на този мрак.

Вместо да измием прозореца и да видим какво има отвън, ние наслояваме своите рисунки една върху друга, очаквайки, че това са истинските образи, които ще посрещнем. 

_______________________

Фокусирай се върху себе си и своите усещания и възприятия, ровенето в чуждите "панички" не само няма да ти помогне, но и ще те вкара в безконечен анализ. Няма как да ти отговорим защо е постъпил така. Дай си шанс да опознаеш човека. 

 

Успех! 

Линк към коментар
Share on other sites

Всъщност, момчето е незряло.Самооценката му е ниска и с тези приказки за приятелките иска да ти подчертае колко е ,,търсен и популярен,,.

Бягай от него, само ще си загубиш времето.

Линк към коментар
Share on other sites

Точно така - момчето представа си няма от общуване с жена. Споделяйки това, подсъзнателно цели именно обида, надмощие, принизяване. Продължавайки общуването при такива параметри, автоматично влизаш в невротичния му калъп, в който той си пренебрегва, омаловажава и мачка, а ти автоагресивно страдаш, задоволявайки по болен начин нуждата му от по-висока самооценка. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговорите! Има ли вероятност да е прекалено откровен и да не осъзнава, че има неща, които не е тактично да се споделят, защото предизвикват различни тълкувания? Защото това може да се тълкува по различни начини, а всъщност да е нещо безобидно.

Редактирано от Izida8
Линк към коментар
Share on other sites

Търсиш начин да го оправдаеш, за да се доближиш до илюзията, която изграждаш за него. Това няма да е в твоя полза. Има типове поведения, които са много лесно разпознаваеми.

Не пропускам и факта, че това което ти залагаш в това бъдещо запознанство, не знаем дали той го споделя. Дали той има за цел да се запознае с теб с цел връзка? Или просто общува приятно с нова приятелка.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Има различни варианти, но докато не го опозная няма как да разбера. 

Не го оправдавам, нито го обвинявам, разменили сме си няколко съобщения, времето ще покаже. Усещането ми е, че е прекалено откровен и това е невинно споделяне. Не изключвам и да има и друго обяснение, но това ще ми се изясни, когато го опозная. 

Благодаря за отговорите!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...