Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Анна Никитина

Комплекс за външен вид

Recommended Posts

От малка много пъти са ми казвали че съм хубава но аз все не се харесвам напълно и винаги съм поне малко неуверена във външния си вид. :( Какво да сторя...писна ми...

Казват че дори красавиците за каквато ме взимат много хора изпитват неувереност за визията и че мъжете по малко им пука за това как изглеждат .Докато жените все се тревожат.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Анна и добре дошла! 

Моят личен опит и мнение:

Комлексът за външен вид до голяма степен се корени в свръхизискванията за перфектен външен вид, които сега се налагат от цялата ни масова култура, вклиняват се в подсъзнанието още на малките деца и "осигуряват" комплексите за малоценност. На времето аз стигнах до извода, че несъзнателно се вглеждам във външния вид на всеки около мен и го преценям. Съответно, приемам, че всички други правят същото с мен. Обаче, аз не мога да бъда сигурна в техните преценки за мен, не мога да питам, нито пък да вярвам на всеки, и оттам идваше неувереността и направо да си кажа комплекс за малоценност. В един момент най-сетне открих, че всъщност не съм в центъра на вниманието на хората около мен, дори повечето не ме забелязват, ходейки си по техните задачи :). В този момент вместо да изчезне, комлексът се видоизмени и засили. Почувствах се малоценна, че не ми обръщат внимание :) (както аз на тях). Това също е насадено от масовата ни култура - сякаш всеки очаква от себе си да е на сцена, в светлината на прожекторите и да получава аплодисменти.... То вярно, че животът е сцена, но публика за тази сцена няма - всички сме на нея... :) Когато и до тази истина успях да се добера, комплексът доста се укроти.

От езотерична гледна т. комплексът за външен вид е богохулство. Да, сериозно е. Бог ни е дарил с тела, които нямат равни на себе си на тази планета. Ние нищо не сме платили, нито допринесли за тях. Отгоре на всичко, сме критични, търсим им слабостите, сравняваме се, искаме да сме по-добри от това, което сме и... накрая се омаймунваме. Красотата на външния вид се състои във вътрешното излъчване на любов, разум, доброта, милосърдие... Забелязала ли си как влюбените стават изведъж много красиви? И как човек с перфектен външен вид може да отблъсне със стъклен бездушен поглед?

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Някъде бях чела че който мисли и прави добро става красив .И че като си променяме мисленето това се отразява на чертите на лицата ни .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×