Jump to content
Порталът към съзнателен живот
VladVin

Преживяна порно и м. зависимост - борба с гадните спомени

Recommended Posts

Здравейте, добри и просветени хора! Аз съм мъж на 36 години.  Преди всичко искам да Ви кажа, че благодарение на материалите тук и конкретно на г-н Орлин Баев се справих с тежката порно и мастурбация зависимост, благодарение на което преобърнах целият си живот на 180 градуса. Вече повече от три години съм друг човек. Няма да преувелича, ако Ви кажа, че едва сега започнах реално да живея.  Постигнах невероятно физическо и духовно израстване, няколко връзки, преодоляване на комплекси в секса и т. н. Благодарение на информацията тук, аз се запознах реално през какво съм преминал и как съм се справил. Канализирах цялата тази енергия в бодибилдинга и това направи с мен чудеса...

По време на най-тежките ми години на зависимост аз съм гледал ужасяващи неща в интернет с цел да постигна задоволение... попадал съм и на гнусни материали с непозволено съдържание. От скоро в главата ми започнаха да се връщат така наречените flashbacks - спомени от тези отвратителни моменти. Бях забравил всичко... Това ми причинява болка и ужасно чувство за вина. Случва се случайно. Живея пълноценен живот, работя, спортувам, социален съм, харесван съм много от дамската аудитория. Превърнах се в един зрял и отговорен човек. Тези моменти обаче ми причиняват силен психологически дискомфорт. Отчитам, че това са просто гадни спомени от един минал живот, от едно друго Аз, което никога няма да се върне. Започнах и да си внушавам, че съм повреден, гледайки всички около мен... чудно направо.

В момента чрез насоките от Орлин се боря с тези спомени и кадри, които са минали през очите ми и не е лесно. Искам най-отговорно да подчертая, че порно и мастурбация зависимостта е един от най-ужасните пороци за всеки мъж и белезите за това остават с години.  Не го пожелавам и на най-големия си враг.

В момента нямам партньорка, но докато не се стабилизирам емоционално и не искам такава. Ще се радвам да чуя Вашите мнения или сродни истории.

 

С уважение,

 

Владимир

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен допускането на момиче, е част от целия процес, включително и от справянето с вината. Защото идва от ТРЯБВА, което не покривам, страх ме е от това, провален съм и затова, като следствие, се самобичувам емоционално. Махането на ТРЯБВА и оставането в провала, в приемането на страха от него, води и до стапянето му, а оттам и вината изчезва. Част от тази работа на по-плитко и външно ниво, е преобразуването на идеалистичните мисли когнитивно. Защото няма здрав идеализъм - бягство от страхове, другото лице на невротичния перфекционизъм е. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей,

Предишния никнейм, който ползваше в сайта май е vladi81? И беше писал за насилието в училище? Може и да се бъркам.

Поздравления за напредъка, който си постигнал в живота ти (без значение дали си него или не).

Редактирано от Кон Круз

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Кон Круз! Не, аз пиша за пръв път във форума, може би това е друг потребител. Благодаря ти за подкрепата. Орлин е съвършено прав, защото когато съм във връзка аз съм друг човек, вътрешните диалози изчезват и съзнанието ми е спокойно. Явно това е продиктувано от самотата, тъй като от три месеца съм сам. Ще работя върху себе си.

Редактирано от VladVin

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Поздравявам те за успеха ти.

Моята борба те първа започва, ще съм ти благодарен ако споделиш как точно се справи, най-вече в моментите които ти е било най-трудно. При мен сякаш това е един от начините да се оттърся от стреса. Опитвам да го заместя със спорт, но за сега без успех. Успехът който имам до момента е, че осъзнах и признах пред себе си че имам проблем, изтрих всякакво порно от компа, не ме възбуждат като преди по хард неща, но трудно издържам повече от 7 дни. Най-дългия период до момента ми е 10 дни. Преди 3 години отказах цигарите след 20 години пушене и тук ще се справя, но ще съм ти благодарен за всякакви съвети.

Поздрави

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Живей с обична жена, имай дълбоко интимни, сърдечни взаимоотношения с нея, правете редовен и добър секс - количество и качество. Имай професия, която обичаш и работи с много желание. АКо засега не си в твоето поприще, обичай това, което правиш. Имай няколко истински доверени еприятели и по-широка компания (или няколко), с които редовно да излизате по готини мероприятия. Спортът - сам знаеш. 

На фона на горната социална динамика, справянето е поне три пъти по-лесно и с мъничко здраво усилие можеш да преминаваш през критичнат аточка, коят сега те връща назад. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×