Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Имам нужда от приятелски съвет какво да правя


Recommended Posts

Привет ! Днес и от години не съм себе си .Намериха ми Хашимото преди няколко години и живота ми се обърка . Бях жизнен слаб и строен и положително настроен човек и най-вече мислих трезво  и се чувствах добре . А с тази болест назад все едно не съм себе си . Просто се чувствам скапан  проблеми в връзката отношенията паники фобии страх ме е от да говоря с хора да излизам сред хора импотентност страх и от приятелката ми . Постоянно съм изнервен разочарован нямам стимул за живот в връзката имаме спадове и величини но повечето качили са лоши неща караници упрекване припомняне на минало постоянни забежки правене на интересни  подкрепа доверие имаме но всичко друго ни куца качили или аз и позволявам да ме кара да се чувствам така не знам вече заедно сме от 4 години и половина да сме си писнали и затова да се държи така не знам объркан съм   . Всичко което бях постигнал всичко си отиде  а аз останах с Хашимото и хидроденит  и болки и неврози и 30 кг от над нормата си отчаяние и не трезво мислене,нерешителен  все едно съм в дупка и не знам как да променя нещата вече   . Можете ли да ме посъветвате поне как да си закрепна психиката с някакви медикаменти който да не стериоди анти-депресанти . И ако имате житейски съвети към мен ще се радвам да ги прочета имам нужда . Благодаря ви ! 


ПС: Пия хапчета и се лекувам за Хаши но просто съм много объркан и много емоционално нестабилен . Не знам как да си върна ритъма на живот .

Линк към коментар
Share on other sites

  Човек не е длъжен да бъде постоянно сексуално активен. Всичко знаят например, че спортистите се въздържат от секс а много адепти култивират сексуалната си енергия, пренасочвайки я на физическо ниво да изгражда нови области в мозъка, така се отварят „нови духовни перспективи“. Някои адепти правят секс само когато искат физически да имат деца. Т.е. от тяхна гледна точка светът се е извратил в постоянното пилеене на сексуалната енергия. Естествено е когато имаш по-голямо съдържание на тестостерон в тялото да бъдеш и по-активен физически, а така и да нормализираш теглото си. Според мен, това , което наричаш импотентност е реакция на организма да се справи с „кризата“. Например, чел съм за Нострадамус, че той е правил секс само когато е искал деца от жена си и иначе е водил един монашески живот, бил е „чист“. Това е и тайна за развиване на дарбата му.

  Според мен си един чувствителен човек, който природните закони го принуждават да не следва житейския морал и светските ценности, където човекът е приеман като експлоататор на чувството за удоволствие, и последващата от липсата на такова непълноценност. За да се успокоиш е необходимо да вземеш мерки с непрестанна молитва, преосмисляне на живота от една друга перспектива. Болестите са дадени за да алармират и пренасочат грешките в процесирането на мисленето, изобщо гледната точка и подхода в живота. Те са нашите най-добри лечители. Ако вземем „Завета на цветните лъчи на светлината“, там е написано „защото от лекар имат нужда болните, а не здравите“. Учителят казва също: „Аз мога да излекувам човека“. Това не се получава без личното ни участие обаче. Във всеки един процес е необходима нашата активност и инициативност. Т.е. помогни си сам за да ти помогне и Господ. Това може да е свързано с налагане на мълчание в конфликтни ситуации. Общуването с хората е обременително и притеснително, когато човек изпуска много думи, от които в последствие съжалява, именно чрез словото изтича много енергия. Учителя дава една формула по този въпрос: „Искам да изгладя всички спорове, всички недоразумения, които са възникнали между мен и Бога, както между мен и ближния и да върша Волята Божия“. Човек е необходимо да е склонен да се променя за да приема новите предизвикателства и перспективи. За това е необходимо да си повтаря, ясно заявявайки пред вселената : „Аз желая да се променя, желая да се освободя от всякаква съпротива“ и бавно и методично да копае в психиката си. „Всичко, което ми е необходимо идва при мен, всичко, което трябва да знам ми се разкрива. Господи , благодаря Ти!“.

   Също е необходимо е да бъде търпелив и да умее да чака. Ако е необходимо е важно да си повтаря „Аз оздравявам. Аз ще оздравея“ хиляди пъти на ден докато не се пречупи цялата съпротива и капките на усилието не се превърнат в река , която ще помете старите наслагвания и мисленето довело до проблемите. С него не може да се живее, ясно е, че така не може да се продължава. Това е път, който е необходимо да се следва през целия живот, не е работа за ден или два. Необходимо е усърдие и постоянство.

   Излизай повече сред природата, разходки, слушай хубава музика. Когато мисълта е насочена към Бога като обект, това е нова глътка свеж въздух различен от зациклянето в мисълта за проблемите, неудачите. Самите те са плод и на чрезмерните ни желания. Трябва да знаем, че Бог има по-добър план за нас от този, който сами чертаем за себе си и в неизпълнението на нашия не бива да придобиваме усещането за осъществена катастрофа. Първи и основен закон е, че човек е необходимо да оцелява при всякакви условия, болен или здрав, щастлив или нещастен. Самата скръб ни бърка по-дълбоко и ни отваря сетивата, чрез страданието да навлезем в неподозирани дълбини, да станем по-състрадателни и чувствителни към болките и на другите.

Линк към коментар
Share on other sites

В 24.02.2019 г. at 23:30, Sarafaa каза:

 Пия хапчета и се лекувам за Хаши но просто съм много объркан и много емоционално нестабилен . Не знам как да си върна ритъма на живот .

Една моя позната е имала хашимото и чрез хомеопатия се е излекувала.

В съобщение ще ти изпратя данните на лекарката! Не ги публикувам, защото аз лично не съм я пробвала и не смятам за уместно да правя реклама.

Линк към коментар
Share on other sites

Потвърждавам - хомеопатия при хашимото, това е с картинки на вкусни гозби, да нахраниш гладния. Няма да стане. Добро плацебо е, но в случая ако се ползва, като нещо успоредно, не повече. Нагледал съм се на случаи на хора, пренебрегвали традиционната медицина и твърде разчитащи на алтернативната, вибрационната и т.н. Нищо лошо в последните - фен съм им. Но всяко нещо на мястото си. ортодоксалната медицина е постигнала доста и си има сериозното място. Та - от изключителна важност е ендокринологът да е добър, много добър и да проявява не конвейрно, а лично и специфицирано към теб отношение. Често някои лекари работят шаблонно и предписват доза по клише - а когато е неточно регулирана за конкретния случай и момент от развоя му, при щитовидните синдроми ефектът е именно тревожост, депресиране, наддаване на тегло и т.н. Та, първото което можеш да направиш, е да се срещаш редовно с ендокринолога си, за да регулирате лечението оптимално именно за теб, в момента! Ако действа шаблонно, потърси мнението на друг такъв! Оттам насетне, методите за стрес и тревожност мениджмънт вършат работа - спорт, дишане, медитация, психотерапия. На фона на много добре правеното и постоянно и лично регулирано хормонално лечение обаче! 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
В 3.03.2019 г. at 0:43, Alexeo каза:

Нямам за цел да се заяждам, а и не съм против хомеопатията по принцип, обаче като чета подобни мнения ми става много интересно, защото от тироидит на Хашимото няма излекуване. 

Това е автоимунно заболяване.  Докато още няма симптоми нищо не се прави, а след като жлезата вече не може да произвежда достатъчно тироксин и има симптоми, лечението се състои в назначаване на този липсващ хормон.  Или естественият тироксин, който жлезата вече не може да произвежда, се налага да се замести със синтетичен тироксин, който е приет през устата. 

Не виждам как с хомеопатия може да се компенсира тази нужда и откъде ще се появи тироксин в такъв случай, а да се остави това заболяване в напреднал стадий без лечение не бива.

Добавеният отвън тироксин дали ще реши проблема? Нали истинското лечение е да възстановим жлезата, така че тя да започне да си върши работата отново и да го произвежда сама. Всичко друго е само внасяне на смут в системата.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако има гъвкава, добре изяснена процедура и лично специфицирани процедури за такова възстановяване, чудесно! Вероятно съществуват някакви опити в тази посока. Не съм сигурен обаче, че работят при всеки. Защо казвам това? Защото след като човекът с щитовидни проблеми дълго време поради вярванията си, е пренебрегвал "твърдата" медицина, а алтернативната не само, че не е проработила за него, но положението се е влошило усурнайсет пъти и с жлезата, тогава ендогенно тригерираната тревожна депресивност става толкова кошмарна, че човекът по правило се настанява на психотерапевтичното диванче. Да, работим по тревожността, чудесно. Успоредно обаче на медицинското, ендокринно лечение. Иначе, без него, в случая най-често ставаме част от проблема, поддържайки фанатичните вярвания на человека относно природните методи, при отхвърлянето му на ортодоксално медицинските. Тогава ако ще и Freud (един от най-слабите терапевти, въпреки добрата му умозрителна теоретичност) да прави психотерапия, не става. Защото има ендогенност. 

Фен съм на природните методи  -билки, медитация вибротерапия. Но твърдя, че не бива да се максимализира фанатично ролята им, нито да се изхвърля бебето на конвенционалната медицина, заедно с мръсната вода на минусите ѝ. Има ги, но си има и безспорни постижения! В мярката е винаги! 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...