Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Много се притеснявам за приятелка, която започна с диета, защото и бяха казали, че е пълна. Първо спря сладкото и мазното, след това намали порциите, започна да се храни само в определени часове, стана по-раздразнителна и нервна, изпитва апатия към почти всичко. Когато говоря с нея, виждам, че осъзнава проблема и се притеснява, но седне ли да яде не може да се пречупи и да си сложи малко повече. Калорийте, които приема са малко за нейната възраст и продължава да отслабва, а вече е с около 5 кг под нормата. Веднъж отиде на психиатър, който директно и изписа хапчета за тежка депресия, които изглеждат опасни за нея (тя няма 18 години, а хапчетата не се препоръчват за лица под 18). Яде почти всички групи храни, но в малки количества и затова продължава да отслабва. Как да и помогна? Предварително благодаря!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Насочи я към материали за анорексията, поговори с родителите ѝ и я насочи към психотерапет. В София мога да насоча към такъв. Нужно е родителите и да знаят, под 18 е. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Родителите и знаят, те търсиха помощ, но както казах и бяха предписани доста силни хапчета, които изглеждат опасни. В момента търсят психотерапевт, но не знаят към кого да се обърнат. Ще съм много благодарна ако препоръчате някого!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Пиша на л.с. за терапевтка, преживяла лично анорексията.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега
Sign in to follow this  

×