Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте, имам един въпрос, тъй като отскоро се научих да подлагам всичко на рационални въпроси и той , че бог ни е създал като негово проявление и казва (в книгата Разговори с бога): това е моят план. Да се реализивам чрез теб.Така концпцията ще е превъне в преживявване и аз ще позная себе си чрез опита. т.е бог не е ли отново несъвършен и невеж след като е тръгнал да се учи от грешките на едни несъвършени и невежи същества?

Линк към коментар
Share on other sites

Има няколко неща , които човек трябва да изследва . За да постигне някакъв баланс в светогледа си . Първо трябва да се убеди , че много малко неща може да засвидетелства като истина . По голямата част от елементите на текущия живот приемаме на доверие . Баланса е вътрешно убеждение и приемане на днешните факти за истина . Но временно . До като се доберем , до по вероятна такава . Идеите които срещаме са  идеи говорещи ни нещо . Но какво --- за всеки е различно .

-- Идеята за един Бог Създател означава , че нашия свят е в Бога . За нас няма нищо извън Него . Той е всичко . Когато успеем да откачим умовете си от материалния свят , може да видим и нещо друго . Да го откачим не частично , както мнозина днес го правят , екстрасенси и подобни .
 

Цитат

 

Да се реализивам чрез теб.Така концпцията ще е превъне в преживявване и аз ще позная себе си чрез опита. т.е бог не е ли отново несъвършен и невеж след като е тръгнал да се учи от грешките на едни несъвършени и невежи същества?

 

 

 

Това твърдение показва повече нас , като същества . Ние живеем  във времето , развивайки се там . И това е опит да осмислим битието си .

Нищо чудно , когато преодолеем ,,материалното" , да видим , че Бог е нашата майка подготвяща ни за още по--големия свят . Но до тогава е безумно да се мисли че Майка , може да е несъвършенна . Все още не сме се отървали от езика на противопоставянето , както го пишем сега ------------съвършен/несъвършен . Все още , не разбираме живота извън времето .

пп      Като пиша ,,безумно" , имам в пред вид подчертано/относително . Всяка мисъл , която задържа вниманието води до някъде . Трябва да знаем какво искаме , на къде сме се запътили , за да е лесно да познаваме къде ни води конкретната мисъл .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

преди 3 часа, holyvalentine каза:

Бог не е ли отново несъвършен и невеж, след като е тръгнал да се учи от грешките на едни несъвършени и невежи същества?

...и това е. И съвършено веж е и несъвършено невеж в същото време е. Как теб те кара да се чувстваш, ако е несъвършен и невеж?

Линк към коментар
Share on other sites

Като кажем "ТОЙ е" сякаш говорим за някакво същество, личност.....и това е заблудата, защото Бог е творческата сила, която може да се изяви в безброй проявления, никое от които предварително зададени и определени. Един художник сяда и рисува картина на бялото платно. В началото и самият той може да не знае точно какво ще излезе изпод четката му. Самият творчески процес го повежда и той го следва...като всяка положена мазка по платното определя следващата....художникът, който в началото може и да се е взприемал като водещият в един момент е воден от една неопределима сила на хармония и интуитивен усет за красота, за истина....Това художникът го усеща, усеща момента в който е подет от тази сила...но той НЕ може да го контролира. Ако някой отстрани гледа ще мисли, че художникът действа от позицията на своите умения, знания....майсторлък. Отстрани не се вижда тази твърческа сила, която е поела нещата и води художника....Не се вижда, но се усеща...Картина, нарисувана от творческата сила винаги въздейства на гледащият я. Защото в нея присъства божественята хармония. Крайният резултат /картината/ никога не може да е предварително определена, известна, зададена. Тя винаги е нова, първа, единствена и неповторима....но съвършена в своята хармоничност. Това, че крайният резултат не е бил предвидим и определен не означава, че е несъвършена и създадена чрез невежество. Означа само, че е пръв, единствен и неповторим творчески акт. Затова и оригиналите на великите художници струват милиони, а копията, дори и най-съвършените са евтини. Защото някои хора са успяли да разберат, че оригиналите са проява на Бог, на творческата сила. Докато копията - са просто ....подобия. 

Линк към коментар
Share on other sites

В 25.03.2019 г. at 9:21, holyvalentine каза:

Така концпцията ще е превъне в преживявване и аз ще позная себе си чрез опита. т.е бог не е ли отново несъвършен и невеж след като е тръгнал да се учи от грешките на едни несъвършени и невежи същества?

Прибави към това съждение безброй такива като мен и теб, живеещи в безброй времеви моменти, в безброй пространства, и ще видиш, че изобщо не е балама, :) ами ексцентричен артист :):):)

Редактирано от kipenzov
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...