Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Има ли духовни причини зад цветната слепота?


Кон Круз

Recommended Posts

Смятате ли, че съществуват духовни причини зад т.нар. "цветна слепота", която е наглед едно чисто физическо явление? Ако "да"  - какви според вас (или според някой духовен авторитет) са тези корени на явлението?

"Терминът "цветна слепота" обхваща всякакъв тип дефекти в цветовото възприемане. Пълната липса на цветовото възприятие поставя човека в свят от бяло, черно и сиво, но това е рядко. Това състояние, при което функционират само пръчиците, се случва на около двама от всеки сто хиляди души. Още по - рядко е дефектът, който ограничава дейността до един тип конуси, когато всички предмети са или червени, или зелени, или сини.

Най - честата форма на частична цветна слепота е неспособността за различаване на червеното и зеленото. Това състояние е причинено от липсата на червени или зелени конуси. Хората, невиждащи червено или зелено, използват само два конуса за възприемане на всички цветове и като резултат объркват червеното, синьо-зеленото и сивото.

Когато ретината няма червени конуси, червеният сектор на спектъра стимулира земените конуси, увеличавайки чувствителността към зеленото. По същия начин липсващите зелени конуси карат тяхната дължина на вълната да се принесе към червените конуси и да ги стимулира.

Малък брой хора иман проблеми с жълто-синьото - недостатък, причинен обикновено от болест. Цветната слепота може да бъде резултат от физически разстойства или излагане на определени отрови, но в повечето случаи състоянието е наследствено. Доказано е, че около осем процента от мъжете и един процент от жените имат някакъв тип цветен дефект.

Двете главни теории, отнасящи се до цветното виждане, включват обяснение за цветната слепота в подкрепа на своите становища, но разбирането за това състояние, изглежда, се изплъзва също както опитите да се проследи самото зрение."

Източник: "Едгар Кейси. Силата на цветовете, камъните и кристалите", изд. "Хермес", стр. 75. Автор: Дан Кембъл.

Защо например при жените цветната слепота се среща по - рядко?

Защо някои души избират именно такива тела?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...