Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте. От 2 години съм с ОКР. На 20 години съм. Ходил съм по психолози и не се подобрявам. Имам постоянна дереализация въпреки че спортувам и консумирам магнезий редовно. Много ме мъчи мисълта дали всичко около мен е измислица. Дори и да не е така пак не се подобрявам. Преживявал съм голям стрес, живял съм в чужбина и имах много силни панически атаки. Много фобии от които се оттървах.

Въпросът ми е към д-р Първанов.

Възможно ли е дереализацията ми да е причинена от мозъчен тумор или някакво заболяване? Има ли смисъл да ходя на преглед?

След като съм с  ОКР от две години и съм преживял много стрес разбрах, че няма как да се разоблея от шизофрения. Това важи ли за психозите? Като изключим фактът, че сигурно мога да получа психоза от алкохол или други медикаменти има ли възможност да не съм отключил все още БАР или някое друго заболяване или налудно разтройство, което да се проявява с психоза? Така и не ми обясниха това на психотерапията. 

Имал съм страх от полудяване, ако това означава нещо за диагностицирането ми. 

В семейството ми няма хора с психози или шизофрения.

Знам,че стресът играе роля при отключването на психоза. А също и тревата. Предозирал съм с трева и нищо ми нямаше. Вече не консумирам.

Благодаря.

 

 

Редактирано от gogo258

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

,,Възможно ли е дереализацията ми да е причинена от мозъчен тумор или някакво заболяване? Има ли смисъл да ходя на преглед?,,

Дереализацита не симптом на тумор, дължи се на стреса в който си.

,,След като съм с  ОКР от две години и съм преживял много стрес разбрах, че няма как да се разоблея от шизофрения. Това важи ли за психозите?,,

Ами, тя шизофренията си е вид психоза.Спри да четеш повече за психични болести, ще се объркаш и панираш още повече.Здрав си.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×